• BIST 9562.51
  • Altın 2488.43
  • Dolar 32.4935
  • Euro 34.7912
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

DAÜ’de 9. Psikoloji Günleri gerçekleştirildi

DAÜ’de 9. Psikoloji Günleri gerçekleştirildi

Geleneksel olarak her akademik yılda Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Fen ve Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü ve DAÜ Psikoloji Öğrencileri Kulübü tarafından düzenlenmekte olan DAÜ 9. Psikoloji Günleri, DAÜ Aktivite Merkezi’nden Gazimağusa sulu çembere doğru yapılan ‘Bugün Benim Günüm’ temalı Psikologlar Yürüyüşü ile başladı.

Üç gün süren ve “İşte Psikoloji” temasının işlendiği etkinlik kapsamında psikoloji alanında çeşitli bilimsel çalışmalar yer aldı. 9. Psikoloji Günleri, DAÜ Psikoloji Öğrencileri Kulübü Başkanı Hasan Cemre Aslıhak, DAÜ Psikoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şenel H. Raman, DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rza Bashirov ve DAÜ Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan’ın açılış konuşmaları ile başladı.

DAÜ Psikoloji Öğrencileri Kulübü Başkanı Hasan Cemre Aslıhak, açılış konuşmasında, etkinliğin temasından bahsederek, yurtdışından çeşitli üniversitelerden gelen misafir öğretim üyelerinin yanısıra DAÜ Psikolji Bölümü Öğretim Görevlilerinin, Araştırma Görevlilerinin ve alanında kendini geliştirmiş mezunların da katkılarıyla çeşitli konferanslar verileceğini, ayrıca tiyatro ve müzikal etkinlikler ile video gösterimlerinin de yer alacağını bildirdi.

DAÜ Psikoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şenel H. Raman ise konuşmasında, “Bizlere her zaman destek veren ve katkılarını eksik etmeyen, DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan’a, DAÜ PDRAM Başkanı Prof. Dr. Biran Mertan’a, DAÜ Psikoloji Bölümü’ne, Dekanlık ofisine ve DAÜ Psikoloji Öğrenciler Kulübü üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

 Prof. Dr. Rza Bashirov: “DAÜ Psikoloji Bölümü En Hızlı Büyüyen Bölümlerimizdendir.”

DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Rza Bashirov ise, Fen ve Edebiyat Fakültesi’nin 2005 yılında kurulduğunu ve 700’ü aşkın öğrencisi olduğunu belirterek, Psikoloji Bölümü’nün en hızlı büyüyen ve en hızlı gelişen bölümlerden olduğunu vurguladı. Eğitim üzerine bir çok ülke üniversiteleri ile iletişim içerisinde olduklarını belirten Prof. Dr. Bashirov, birçok akreditasyon çalışmaları gerçekleştirdiklerini vurgulayarak; Psikoloji Bölümü’nde verilen eğitimin de tamamen öğrenci odaklı olduğunu kaydetti.

 Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan: “Bu Tür Etkinlikler Öğrencilerimiz Arasında Köprü Oluşturmaktadır.”

Son olarak kürsüye gelen DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan ise “Özellikle katılmak istediğim bir etkinlik olduğunu vurgulamak isterim.” diyerek başladığı konuşmasında, DAÜ’deki fakültelerin gerçekleştirmiş olduğu etkinliklerin DAÜ Yönetimi tarafından önemsendiğini, bu tür etkinliklerin öğrenciler arasında köprü oluşturduğunu ve bu tür faaliyetlere her zaman destek olacaklarını kaydetti.

 Açılış konuşmalarının ardından ilk gün ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Canan Sümer ile Uzman Psikolog Salih Hafızoğlu’nun konferansları ile DAÜ Psikoloji Öğrencileri Kulübü’nün poster sunumu ve tiyatro gösterisi yer aldı. İlk gün ayrıca Özel Eğitim Merkezi’ndeki öğrencilerin yapmış olduğu çalışmalar Psikoloji öğrencileri tarafından satışa sunuldu ve satıştan elde edilen gelir Özel Eğitim Merkezi’ne bağışlandı.

DAÜ 9. Psikoloji Günleri’nin ikinci günü ise Psikoloji Bölümü Araştırma Görevlileri’nin tez sunumları, Yrd. Doç. Dr. Deniz Yücel ve Dr. Zeynep Tüzün’ün konferansları ve video yarışması ile müzik performasları gerçekleştirildi. DAÜ Psikoloji Günleri üçüncü gün gerçekleştirilen ve Yrd. Doç. Dr. Çığır Kalfaoğlu, Deniz Atalar, Dr. Ayşenur Talat Zrilli ile Doç. Dr. Şenel H. Raman’ın ve DAÜ Psikoloji Bölümü mezunları Uzman Psikolog Güler Ataş, Haşim Haşimoğulları, Victoria Vudalı, Salih Hafızoğlu ile Özel Eğitim Uzmanı Melodi Canova’nın konuşmacı olarak katıldıkları iki ayrı panel, Prof. Dr. Nebi Sümer’in konferansı ve sertifika töreni ile sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler