• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

DAÜ’nün Geleneksel Turizm Günleri renkli görüntülere sahne oldu

DAÜ’nün Geleneksel Turizm Günleri renkli görüntülere sahne oldu

Ana Tema: 7 Milyar İnsan, Tek Dünya , Bilinçli Tüketim

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi’nin düzenlediği 17. Turizm Günleri 14 – 15 Mayıs 2015 tarihlerinde Turizm öğrencilerinin üye olduğu Turizm Kulübü organizatörlüğünde gerçekleştirildi. 2 gün süren etkinlik çerçevesinde öğrenciler, farklı kültürleri yakından tanıma fırsatı elde ettiler.Her yıl farklı bir sloganla organize edilen etkinliklerin bu yılki teması Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen 7 Milyar İnsan, Tek Dünya, Bilinçli Tüketim’di. Dünya Çevre Günü’nün ana sloganı olan bu ifade Turizm Günleri’nde çeşitli etkinliklerle de öğrenciler tarafından gündeme getirildi. Dünyanın kaynaklarının sınırlı olduğu anlayışı ile bilinçli kullanım ve tüketimi ön plana alan ve kaynakların savurgan bir biçimde tüketilmemesi gerektiğini tüm insanlığa anlatmayı hedefleyen bu temanın önemi katılımcılara aktif bir biçimde anlatılmaya çalışıldı.

 

Açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Kılıç, etkinliğin ana temasının vurgulanması yanında DAÜ’de 100’ü aşkın farklı ülkeden öğrencinin bulunduğunu, DAÜ Turizm Fakültesi’nde ise 40 farklı ülkeden gelen öğrencilerin eğitim gördüğünü ifade ederek, çevrenin önemi yanında Turizm Günleri’nde bu kültürlerin de tanıtılacağını söyledi. Eğitimin sadece sınıf içerisinde sınırlı kalmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Kılıç, çeşitli etkinliklerle öğrencilere çok kültürlü ortamlar yaratmaya çalıştıklarını ve teorik eğitimin yanısıra pratik eğitime de önem vererek öğrencileri sektör temsilcileri ile de buluşturduklarını kaydetti. 17. Turizm Günleri organizasyonunda 200’den fazla öğrencinin görev aldığını belirterek, öğrencilerin bir çok farklı ülkeyi temsil ettiğini ifade eden Prof. Dr. Kılıç, öğrencilerin bu tür organizasyonlarla eğitimin yanında pratik yapma imkanı yakaladıklarına da değindi ve böylece farklı lezzetler deneme ve farklı kültürler tanıma şansına da sahip olduklarını belirtti. Prof. Dr. Kılıç, turizm sektörüne  bugüne kadar 4000’den fazla kaliteli mezun kazandırdıklarını da sözlerine ekledi. 40 öğrenci ve 1 programla başladıkları eğitim yolculuğunda bugün 7 farklı programda 722 öğrencinin eğitim aldığını ifade eden Prof. Dr. Kılıç, örgün eğitim yanında yaygın eğitim programlarıyla da topluma hizmet vermeye çalıştıklarını belirtti. Bu bağlamda en son Lezzet Atölyesi adı altında ulusal ve uluslararası yemeklerin pişirilmesini hedefleyen ve katılımcıları birlikte pişirip birlikte yiyelim konseptiyle eğitmeyi amaçlayan bir mutfak sanatları merkezinin de kurulduğunu açıkladı.

 

DAÜ Turizm Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğin ilk gününde farklı kültürlerden gelen öğrenciler yöresel kıyafetleri, yiyecekleri ve dansları ile kendi kültürlerini tanıtma fırsatı yakaladılar. Etkinlik kapsamında, DJ gösterileri, canlı müzik performansları ve çeşitli öğrenci gruplarının kültürel dansları da DAÜ Turizm Günleri’ni zenginleştiren aktiviteler arasındaydı. Ayrıca Turizm Günleri çerçevesinde yapılan çekilişler sonucu öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

 

  1. DAÜ Turizm Günleri, ikinci gününde ise DAÜ Deniz Tesisleri’nde gerçekleştirilen geleneksel Turizm Pikniği ve Çevre Günü etkinlikleri ile öğrenciler temiz havanın tadını çıkararak eğlenme fırsatı yakaladılar.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler