• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

Değirmenlik Belediyesi ile Canik Belediyesi kardeş kent oldu

Değirmenlik Belediyesi ile Canik Belediyesi kardeş kent oldu

 

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal ile Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 15 Haziran Pazartesi günü, Değirmenlik Belediyesi’nde biraraya gelerek KARDEŞ KENT protokolü imzaladılar.

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, imzalanan bu protokol ile belediyeler arasında işbirliği sağlanacağını, kültürlerin kaynaşacağını ve yardımlaşmanın olacağını kaydetti.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç ise, bilgi çağının yaşandığı bu günlerde, bilginin, finansın ve gelişimin doğru yönetildiği zaman, yerel yönetimlerin, belediyelerin de hak ettikleri yeri alacaklarını kaydetti. Genç, belediyelerin artık bir yarış içerisinde olduklarının da altını çizdiği konuşmasında, 20’nci yüzyılda dünyanın yarıştığı kriterlerin artık belediyeler için de geçerli olduğunu ifade etti. Şehirlerin yaşayan dinamikler olduğunu belirten Genç, yaşayan bu ruhları birleştirmek amacıyla Değirmenlik Belediyesi ile protokol imzaladıklarını da söyledi ve burada olmaktan mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkan Yardımcısı Alican Usta, Özel Kalem Müdürü Gamze Güven, Basın Danışmanı Musa Öztürk, Kültür Müdürü Hamza Aygün ve Halk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yener Capbar’ın ziyaretleriyle gerçekleşen KARDEŞ KENT olma protokolüne, Değirmenlik Belediyesi’nden ise Başkan Osman Işısal’ın yanısıra; As Başkan Mehmet Hüdaverdioğlu, Meclis Üyeleri Zerin Ceral, Nurcan Yardımcı, Taksim Karavezierler, Ahmet Dilekkayalı katıldı.

Protokolün imzalanmasının ardından Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkan Osman Işısal’a “Bandırma Vapuru”nu simgeleyen maket bir gemi takdim ederken, Işısal ise ziyaretçilerine, Kıbrıs kültürünü yansıtan lefkara ve koza işlerinden hediyeler sundu. Işısal misafirlerine ayrıca Değirmenlik’in yapısı, coğrafyası ve tarihi ile ilgili genel bilgiler de aktardı.

İşte protokolün tam metni:                     

“Değirmenlik Belediyesi ve Canik Belediyesi Başkanları,

İşbu protokol ile vatandaşlarımızın istek ve ihtiyaçlarını yerine getirme çabamız içinde; şehirlerimiz ve vatandaşlarımız arasında karşılıklı ilişkiyi artırmak, belediyelerimiz arasındaki bağı güçlendirmek, aramızdaki diyaloğu geliştirmek, karşılıklı deneyim alışverişinde bulunmak ve sorumluluk alanımıza giren ve birlikte gelişmemize katkı sağlayacak olan tüm konularda ortak faaliyetlerde bulunmak; vatandaşlarımız arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve desteklemek üzere konukseverlik kurallarına uygun olarak, farklılıklarımıza saygı göstererek, güven ortamı içinde ve dayanışma ruhuyla davranarak; hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızın karşılıklı ilişkilerimize katılma olanağını güvence altına alarak; özgürlük, demokrasi, eşitlik ve hukukun üstünlüğü evrensel kurallarına ve ülkelerimiz arasında süregelen ilişkilere uygun olarak şehirlerimizi birbirine “KARDEŞ KENT” ilan ediyoruz.

Şehirlerimiz ‘iki (2) ülke arasında tarihten gelen dostluk ve kardeşlik ilişkilerini güçlendirmek’ ortak amacıyla; ‘tarihi ve kültürel miras ile çevrenin korunması’, ‘Çalışanların eğitimi’, ‘ekonomi, gençlik, spor ve sosyal hizmetler’ ile ‘mahalli idarenin görevine giren diğer alanlarda’ işbirliği yapmak ve bu çerçevede her türlü katkıyı sunmak niyet ve kararlılığındadır.

İşbu Protokol, taraflarca imzalandığı tarihte yürürlüğe girecek ve taraflardan birinin Protokol’ü sona erdirme niyetini altı (6) ay önce diğer tarafa yazılı olarak bildirmediği sürece yürürlükte kalacaktır.

İşbu Protokol tarafların karşılıklı yazılı mutabakatı ile tadil edilebilir ve düzeltilebilir.

İşbu Protokol’ün uygulanmasında taraflar öncelikle kendi ülkelerinde yürürlükte olan mevzuata uymakla yükümlüdürler. Ortaya çıkabilecek ihtilaflar iki (2) taraf arasında istişare edilerek çözülecektir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Değirmenlik Şehrinde 15/06/2015 tarihinde, Türkçe dilinde iki (2) orijinal nüsha olarak imzalanmıştır.”  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler