• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3326
  • Euro 34.9488
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Dipkarpaz'da pazar eylemi…

Dipkarpaz'da pazar eylemi…

Karpaz’da bir gurup vatandaş, Altın Kumsal da bulunan bungalovların yıkılmasına karşı çıkmak amacıyla bu sabah bir eylem gerçekleştirdiler.

Eylemde “ekmeğe uzanan eller kırılsın, bütün Kıbrıs neyse bizde aynı olalım, amacınız yapıları değil karpaz halkını kırmak, kararlar doğum yerine göre mi değişiyor, ırkçılığa hayır” yazılı pankartlar taşıyan yöre halkı Yolu keserek trafiği bir süreliğine kapattı.

DSC_0141

Karpaz halkı Altınkumsal’da bulunan bungalovların yıkılmasına karşı çıkmak amacıyla eylem düzenledi.

Eylem vatandaşlar yolu trafiğe kapattılar.

“ekmeğe uzanan eller kırılsın, bütün Kıbrıs neyse bizde aynı olalım, amacınız yapıları değil karpaz halkını kırmak, kararlar doğum yerine göre mi değişiyor, ırkçılığa hayır” yazılı pankartların açıldığı eylemle ilgili olarak basın açıklamasını köylüler adına Murat Civelek okudu.

Karpaz halkına haksız muamele yapıldığını iddia eden Civelek, pansiyonların çevre dostu olan bir turizm modeli olduğunu kaydetti.

Civelek, “bizim tesislerimiz Karpaz sahillerinin temiz kalmasına, yeri ve yabancı turistlere verdiği hizmet ile ülke tanıtımı ve ekonomisine ciddi katkı sağlamaktadır” diyerek, Karpaz bölgesinin bakir kalmasını ve korunmasının en büyük nedeninin yöre halkı olduğunu ifade etti.

CTP-BG İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları da ülkede izinsiz ve çevreye zarar veren birçok yapı bulunurken Karpaz bölgesinde yaşananları anlayamadığını ifade ederek, yöre halkının mağdur ve huzursuz olduğunu belirtti.

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun da yöre halkının 40 yıllık emeklerinin heba edilmeye çalışıldığını dile getirerek, halkın adalet ve eşit muamele istediğini vurguladı.

Yasal çerçevede haklarını aramaya devam edeceklerini ifade eden Coşkun, Karpaz’da yaşanan olaylardan siyasileri sorumlu tuttu.

Ulusal Birlik partisi Milletvekili Ersin Tatar da olayı yerinde görmek ve anlamak için bölgede bulunduğunu söyledi.

Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı da Karpaz bölgesinde özel ilgi turizminin gelişmesi için geçmiş dönemlerde projeler yapıldığını ve destekler verildiğini anımsattı.

Res-Bir başkanı Süleyman Gürcafer de Ada’nın 4 bir yerinde sorunlu yapılar varken Karpaz bölgesindeki bungalovların yıkılmak istenmesini anlayamadığını belirtti.

Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün de karpaz halkına destek olmak amacıyla eyleme katıldıklarını söyledi.

Ulusal Birlik partisi İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu da hükümetin sorun yaratmak için değil sorun çözmek için bulunduğunu kaydederek, partisinin tek başına iktidarda bulunduğu dönemde bungalovlarla ilgili bir protokol imzaladıklarını anımsattı.

Geçmiş dönemde attıkları imzanın arkasında olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, partisinin ve CTP-BG’nin bu konudaki görüşlerini ortaya koyması gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşların ardından eylem sona erdi. Eylemin ardından yöre halkı yolu trafiğe de açtı.

(MHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler