• BIST 9812.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 34 °C
  • Mağusa 32 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 35 °C
  • İskele 32 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Dünyanın en yaşlı kadınları bir bir ölüyor

Dünyanın en yaşlı kadınları bir bir ölüyor

Dünyanın en yaşlı kadınları peş peşe yaşama gözlerini yumuyor. 2015 yılı başında dünyanın en yaşlı 5 kadını açıklanmıştı. Bunlardan 2 tanesi arka arkaya yaşamını kaybetti.

117 yaşındaki Japon Misao Okawa’nın ölmesiyle dünyanın en yaşlı insanı unvanını kazanan Gertrude Weaver, bu unvanı sadece birkaç gün taşıyabildi. Weaver, 116 yaşındaydı.

 

Dünyanın en yaşlı insanı 116 yaşındaki Gertrude Weaver, Arkansas'ta hayatını kaybetti.

Weaver, 117 yaşındaki Japon Misao Okawa'nın geçen hafta ölmesinin ardından bu unvanı almıştı. 1898 doğumlu Weaver, pazartesi günü Camden'daki Silver Oaks Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi'nde hayata gözlerini yumdu.

Camden Belediye Başkanı Marie Trisollini, Weaver ile en son 100 yaşındaki oda arkadaşının doğum günüde konuştuklarını söyledi.

Uzun yaşamın sırrı

Trisollini, “Çok tatlı bir kadındı. Parti öncesi onla konuştuğumda oldukça neşeliydi. Bu kadar uzun yaşamanın sırrını sorduğunuzda, çok fazla cilt nemlendirici kullanın, herkese iyi davranın, komşunuzu sevin ve kendi pişirdiğiniz yemekleri yiyin derdi” şeklinde konuştu.

Ortalama olarak kadınların 86,61, erkeklerin ise 80,21 yıl yaşadıkları Japonya, ortalama ömür beklentisinin en yüksek olduğu ülke. “dünyanın en yaşlı erkeği” unvanının sahibi de 112 yaşındaki Japon Sakari Momoi.

Weaver'ın ölümü sonrası dünyanın en yaşlı insanı unvanı 23 Mayıs 1899 doğumlu Jerelean Talley'e geçti.

 

2015 YILININ EN YAŞLILARIYDI

Dünya ’daki yaşam süresi her geçen yıl uzamasına rağmen, ülkemizde maalesef ortalama yaşam süresi sadece 74.6 yıl. Böyle bir konuda kıyaslama yapmak istemeyiz ancak, bu süre Avrupa ülkelerinde çok daha uzun. Dolayısıyla 1800’lerin sonunda doğup yıl başında hala yaşayan 5 kadının arasında bizim Ayşe teyzemiz yok.

Amerika, İtalya ve Japonya’nın ipi göğüslediği bu listede 2 tane dünya savaşına, Ay’a atılan ilk adıma, internetin doğuşuna tanıklık eden 5 güzel kadını tanık oldu. Bu beş güzel kadın yaşadıkça daha bilge insanlara dönüşmüşler. Amerika’da yayın yapan USA Today gazetesinde yayınlanan makalede uzun yaşamanın sırrını veren bu pamuk kadınlar, 116 mumlu bir pasta üfleyebilmemiz için uykumuzu almamızı, aktif kalmamızı ve başkalarına karşı kibar olmamızı söylüyorlar.

1. Misao Okawa

radikal

116 yaşındaki Misao Okawa, Dünya üzerindeki en yaşlı insan ünvanını elde etmişti. Ancak o da geçtiğimiz günlerde öldü.

radikal

Japon’ya da yaşayan Okawa’nın doğum tarihi 5 Mart 1898.

2. Gertrude Weaver

Gertrude Weaver, 116 yaşında idi.

Amerikalı kadın tam 116 yıldır doğum gününü ve Amerikan Bağımsızlık Günü’nü aynı anda büyük bir coşkuyla kutluyor. Çünkü 4 Temmuz 1898’de doğmuştu onun rekortmenliği çok kısa sürdü

3. Susannah Mushatt-Jones

Susannah Mushatt-Jones, Weaver ve Okawa’ya göre daha genç olmasına karşın dünyanın en yaşlı kadını oldu.

Henüz sadece(!) 115 yaşında olan Mushatt-Jones 6 Temmuz 1899’da, Amerika’nın Alabama eyaletinde doğmuş.

4. Jeralean Talley

Jeralean Talley de bir Amerikalı.

23 Mayıs 1899’da doğan Talley 115 yaşında.

5. Emma Morano-Martinuzzi

Listemizi bir İtalyan ile sonlandırıyoruz. 115 yaşında olan Emma Morano-Martinuzzi, İtalya’nın ve Avrupa’nın en yaşlı insanı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler