• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Dürüst, "gelişimi ve değişimi KKTC’nin her noktasında uygulayacağız"

Bakan Dürüst, Alsancak, Sadrazamköy, Kayalar ve Akdeniz köylerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu...
Dürüst, "gelişimi ve değişimi KKTC’nin her noktasında uygulayacağız"

Bayırndırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Alsancak, Sadrazamköy, Kayalar ve Akdeniz Köylerini ziyaret ederek, bölgenin sorunları ve ihtiyaçları hakkında, bilgiler aldı vatandaşlarla sohbet etti.

 

Bakan Dürüst, yaptığı zityaretler ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarında, bölgeye ilk kez ziyaret gerçekleştirdiğini, bunun sebebinin de daha önce Milli Eğitim Bakanlığı görevinde bulunması dolayısıyla, bölgede de aktif bir okulun bulunmaması olduğunu belirtti.

 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, bölgenin ulaşım altyapısı, taşımacılık ve özellikle Sadrazamköy’de bulunan balıkçı limanı sorunlarının kendilerine iletilir iletilmez, Girme Milletvekili ve Ulusal Birlik Partisi Girne İlçe Başkanı İzlem Gürçağ ile birlikte, bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

 

Bakan Dürüst, gerçekleştirmiş oldukları bu ziyaretlerin, bölgenin ihtiyaçlarını ve sorunlarını yerinde dinlemek, yerinde görmek ve buralarda yaşayan vatandaşların hayatlarını kolaylaştırarak, yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu belirtti.

 

Bakan Dürüst, Alsancak, Sadrazamköy, Kayaşar ve Akdeniz Köylerine gerçekleştirdikleri ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamalarda, bu köylerde yaşayan vatandaşların geçim kaynaklarının deniz olması gerekirken, denizden uzak ve kopuk bir yaşam sürmelerinin çağa uygun olmadığını, bunun yapılacak yeni projelerle, yapılacak alt yapı yatırımları ile çağa uygun bir hale getirilmesi gerektiğini belirterek, konu ile ilgili Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılması gereken altyapı yatırımları ve düzenlemeleri en kısa sürede hayata geçireceklerini belirtti.

 

“Bölgenin kalkınması ve çağa ayak uydurması adına, tecrübeli ve icraat yapmak adına gerekli tüm konularda girişim yapmaya kararlı bir Başbakan ile tüm sorunların üstesinden geleceğiz. Amacımız, köylerde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini kentte yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesi ile aynı parallellikte, KKTC halkına yakışır seviyelere çıkarmaktır. Bunun için hükümetimiz kararlıdır” diyen Bakan Dürüst, bölgede yapmış olduğu incelemeler sonucunda elde ettiği bilgileri, hükümet nezdinde de görüşülmek üzere Bakanlar Kurulu’na taşıyarak, en kısa sürece çözümler ortaya koyacaklarının altını çizdi.

 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, hiçbir siyasi ayırım yapma noktasında olmadıklarını, her köyün, her köyde yaşayan KKTC vatandaşlarının kendileri için aynı değerde olduklarını belirterek, kalkınma ve çağın gerektiği yenilikleri, gelişimi ve değişimi KKTC’nin her noktasında uygulayacaklarını belirtti.

 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, KKTC’nin her köyüne ziyaretlerinin devam edeceğini, köylerin bayındırlık ve ulaştırma alanlarındaki altyapısal durumunu inceleyerek eksikler varsa süratle tamamlama kararlılığında olduklarını belirtti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler