• BIST 9049.36
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Erken seçim var mı? DP Genel Sekreteri yanıtladı...

DP Genel Sekreteri Mehmet Erol Aktoprak,yanıtladı...
Erken seçim var mı? DP Genel Sekreteri yanıtladı...

Demokrat Parti Genel Sekreteri, Emekli Kurmay Albay Mehmet Erol Aktoprak, darbe girişiminde bulunulan Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bir tehlike atlattığını söyleyerek, Kıbrıs Türk Halkı’nın bu olaydaki en büyük kazanımının Anavatan Türkiye’de demokrasinin ve siyasi istikrarın kesintisiz olarak devam edeceğinin ortaya çıkması olduğunu söyledi.

15 Temmuz Darbe girişiminin KKTC’ye yansıması…

“Kıbrıs Türk Halkı’nın bu olaydaki en büyük kazanımı Anavatan Türkiye’de demokrasinin ve siyasi istikrarın kesintisiz olarak devam edeceğinin ortaya çıkmasıdır”

As TV’de Gazeteci Mehmet Davulcu’nun ‘Terazi’ isimli sabah programına konuk olan Aktoprak, 15 Temmuz Darbe girişiminin KKTC’ye yansımasının sorulması üzerine: “Kıbrıs Türk Halkı’nın bu olaydaki en büyük kazanımı Anavatan Türkiye’de demokrasinin ve siyasi istikrarın kesintisiz olarak devam edeceğinin ortaya çıkmasıdır.

Çünkü Türkiye’de bir kargaşa ortamının sürmesi, ülkenin istikrarsız bir ortama sürüklenmesi KKTC’yi tek tanıyan ülke olması bakımından bizim için en ciddi tehditti.

Şükür olsun ki bu olay Anadolu halkı tarafından bir kez daha kahramanca bir desten yazarcasına atlatıldı” dedi.

“Beklentimiz bir an önce sükûnetin sağlanması”

Darbe girişimi ile Türkiye’de olduğu gibi KKTC’de de kaçınılmaz bir takım sıkıntıların meydana gelebileceğine de dikkati çeken DP Genel Sekreteri, özellikle güvenlik endişesi nedeniyle turist akımında ciddi bir azalmayı beraberinde getirdiğini, üniversite öğretim elemanlarının seyahat kısıntısı olması sebebiyle yeni eğitim öğretim yılında öğrenci akışında bir endişe duyduklarını belirterek; “beklentimiz bir an önce sükûnetin sağlanması” diye konuştu.

Hala Sultan İlahiyat Koleji…

“DP’nin temel amaçlarından bir tanesi de hukukun üstünlüğünü gerçekleştirmektir”

Programda gündeme gelen ve mahkeme kararı doğrultusunda ilahiyat okulu diye anılan Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin faaliyetlerini durdurması konusunda, iktidar ortağı DP’nin mahkeme kararını dikkate alması hususunda ise DP Genel Sekreteri Mehmet Erol Aktoprak: “DP’nin temel amaçlarından bir tanesi de hukukun üstünlüğünü gerçekleştirmektir” dedi.

Aktoprak: “Partimizin amaç ve ilkelerini düzenleyen ikinci maddesinde çok açıklıkla ifade edilir. DP temel amaçlarından bir tanesi hukukun üstünlüğünü gerçekleştirmektir. Bu bizim benimsediğimiz temel bir değer, temel bir amaç ve hedeftir. İster iktidar, ister muhalefette olalım bu ilkeyi korumak olmazsa olmazımızdır. Diğer siyasi partilerden en büyük farkımızda budur. Bu konuda herkesin içi rahat olsun. Mahkeme kararı dikkate alınacaktır.”

Kamu’da ikinci iş yasağı…

“Çıkış yolu çok ciddi işyeri denetimi”

Kamu’da ikinci iş yasağı konusunda da programda gelen soruları yanıtlayan Aktoprak, bu kararın çok doğru ve yerinde bir karar olduğunu dile getirdi.

Hayata yeni atılan gençlerimizin iş bulamamasının bir sebebi olarak kamu görevlilerinin ikinci iş yapması olduğunu belirten Mehmet Erol Aktoprak, buna somut örneklerde sundu. Yasağın doğru bir karar olduğunun altını çizerek, iş disiplininin ötesinde ekonomik olarak da kayıt dışı ekonomiyi doğurduğunu söyledi.

DP Genel Sekreteri, ikinci iş yasağında çıkış yolunun ise, çok ciddi işyeri denetimleri ile sağlanabileceğini belirtti.

 “UBP/DP koalisyon hükümeti yasal süresini tamamlayacak şekilde kuruldu”

“Gündemimizde erken seçim yok”

Ülkede erken bir seçimin gündeme gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine ise DP Genel Sekreteri Mehmet Erol Aktoprak: “UBP/DP koalisyon hükümeti yasal süresini tamamlayacak şekilde kuruldu. Beklentimiz de bu yöndedir. Bu tavırdan bir değişiklik söz konusu dahi değil. Koalisyonda uyum ve istikrar var. Dolayısıyla bizim gündemimizde erken seçim yok” dedi.

 

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler