• BIST 9439.86
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Fatih Terim operasyonu şok etti

Fatih Terim operasyonu şok etti

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Hollanda ve Lüksemburg maçları öncesi A Milli Takım'da büyük bir operasyon yaptı. 4 ay önce açıklanan ay yıldızlı kadrodan tam 10 futbolcu, yeni kadroda yer almıyor. Buna karşın rakibimiz Hollanda ise, kadrosunda biri mecburi 5 değişiklik yaptı.

A Milli Futbol Takımı'nın 28 Mart Cumartesi günü deplasmanda Hollanda ile oynayacağı EURO 2016 eleme karşılaşması ile 31 Mart Salı günü Lüksemburg ile yapacağı özel maçın aday kadrosu açıklandı. Sakatlıklar, cezalar ve form durumu sebebiyle bazı değişiklikler bekleniyordu. Ancak Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 25+4 kişilik kadroda fazlasıyla sürprize imza attı. En şaşırtıcı olan kararlar; Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in davet almaması, Gökhan Töre ise 'silah çekme' krizi yaşayan Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu'nun ise yeniden Milli Takım'a geri dönmesi oldu.

10 DEĞİŞİKLİK; SAVUNMA SİL BAŞTAN

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile 5+2 yıl gibi görülmemiş bir sözleşmeye imza atıp, 'Bir turnuvaya katılmak için değil, her turnuvaya katılmak' hedefiyle yola çıkan teknik direktör Terim, 'istikrar' vurgusunun tam aksi yönde bir hamlede bulundu. Zira tecrübeli hocanın, 4 ay önce açıkladığı kadroda tam 10 değişikliğe gitmesi şaşkınlık yarattı.

Kasım ayındaki Brezilya ve Kazakistan maçları için davet alan Volkan Demirel, taraftarların kendisine küfür ettiği gerekçesiyle sahayı terk ettiği için bir anlamda cezalandırıldı. Tarık Çamdal, Kaan Ayhan, Bekir İrtegün, Semih Kaya, İsmail Köybaşı, Bilal Kısa, Oğuzhan Özyakup, Adem Büyük ve Mustafa Pektemek de kez kendilerini kadro dışında buldu. Kritik Hollanda mücadelesi öncesi yeni umutlar Mert Günok, Şener Özbayraklı, Mahmut Tekdemir, Hakan Balta, Ömer Toprak, Emre Belözoğu, Hakan Çalhanoğlu ve Kazım Kazım oldu.

GÖKHAN GÖNÜL, CANER ERKİN VE SERDAR AZİZ'DEN VAZGEÇMEDİ

Son iki maça göre; Ay-Yıldızlı ekibin savunma hattı adeta sil baştan oluşturuldu. Hollanda karşılaşmasının kadrosunda, Kazakistan sınavına çağrılan 8 defans oyuncusunun 5'i değişti. Fatih Terim'in güvenini sürdürdüğü isimler ise Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Serdar Aziz oldu.

Öte yandan Feyenoord'da sergilediği performansla alkış alan Kazım'ı uzun süre sonra Milli Takım'a alan İmparator, Volkan'ın yokluğunda Beşiktaş 'tan deneyimli kaleci Tolga Zengin veya son sönemde başarılı maçlar çıkarak Cenk Tosun'a şans tanımadı.

MÜTHİŞ DEĞİŞİMİN BOYUTU!

Milli Takım'ın 12 Kasım'da Brezilya ile yaptığı özel müsabaka ve 16 Kasım'da Kazakistan ile EUO 2016 Elemeleri'nde oynadığı maçın aday kadrosunda şu oyuncular yer alıyordu:

Kaleciler: Volkan Demirel, Volkan Babacan, Harun Tekin

Savunma: Tarık Çamdal, Gökhan Gönül, Kaan Ayhan, Serdar Aziz, Bekir İrtegün, Semih Kaya, Caner Erkin, İsmail Köybaşı

Orta Saha: Hamit Altıntop, Mehmet Ekici, Selçuk İnan, Bilal Kısa, Oğuzhan Özyakup, Alper Potuk, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Volkan Şen, Gökhan Töre, Olcay Şahan, Arda Turan

Hücum: Adem Büyük, Umut Bulut, Mevlüt Erdinç, Mustafa Pektemek, Burak Yılmaz

Ay-Yıldızlı ekibin 28 Mart'ta Hollanda ve 31 Mart'ta Lüksemburg ile yapacağı karşılaşmaların aday kadrosu ise şöyle:

Kaleciler: Volkan Babacan, Mert Günok, Harun Tekin

Savunma: Gökhan Gönül, Şener Özbayraklı, Ömer Toprak, Mahmut Tekdemir, Serdar Aziz, Caner Erkin, Hakan Balta

Orta Saha: Mehmet Topal, Gökhan Töre, Volkan Şen, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Mehmet Ekici, Olcay Şahan, Emre Belözoğu, Alper Potuk

Forvet: Burak Yılmaz, Umut Bulut, Mevlüt Erdinç, Kazım Kazım

HOLLANDA MİLLİ TAKIMI 5 DEĞİŞİKLİK YAPTI

Türkiye'nin aksine Holanda Milli Takımı'nda ise son maça göre biri zorunlu olmak üzere sadece 5 değişiklik yaşandı. Teknik direktör Guus Hiddink, Meksika ve Letonya karşılaşmalarının kadrosuna aldığı Quincy Promes, Ricardo van Rhijn, Ron Vlaar ve Daley Blind'a bu kez davet göndermedi. Manchester United'in Swansea City ile oynadığı maçta sakatlan Robin van Persie de kadroya alınmadı. Portakallar, Türkiye ile 28 Mart'ta yapacağı maçın ardından 31 Mart'ta da İspanya ile özel maçta karşılaşacak.

LÜKSEMBURG İÇİN ARTI 4 OYUNCU

Öte yandan kart cezası nedeniyle Hollanda maçını kaçıracak Arda Turan'ın yanı sıra A2 Milli Takımı'ndan Eren Albayrak ve Kaan Kaynak ile Ümit Milli Takım'dan Enes Ünal'ın, Lüksemburg karşılaşması için aday kadroya dahil edileceği duyuruldu.

EURO 2016 İÇİN UMUTLAR TÜKENİYOR

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 5. maçında Hollanda deplasmanına çıkacak A Milli Takım, şu anda 4 puanla 4. sırada yer alıyor. İzlanda'ya 3-0, Çek Cumhuriyeti'ne 2-1 mağlup olan Türkiye, Letonya ile 1-1 berabere kalırken, Türk Telekom Arena'da ağırladığı Kazakistan'ı 3-1 mağlup etmişti. Milliler, Amsterdam Arena'dan puansız ayrılması durumunda, EURO 2016 şansını mucizelere bırakacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler