• BIST 9470.25
  • Altın 2492.5
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.8072
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Felek gurubuna mahkumiyet!

Mağusa’da 2015 yılı içerisinde Uçanok grubu ile Felek grubu arasında çıkan olaylarla ilgili olarak Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan “Felek Grubu”nun mahkumiyet kararı dün okundu...
Felek gurubuna mahkumiyet!

Mağusa’da 2015 yılı içerisinde Uçanok grubu ile Felek grubu arasında çıkan olaylarla ilgili olarak Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan “Felek Grubu”nun mahkumiyet kararı dün okundu...

 

Felek gurubuna mahkumiyet!

Mağusa’da 20 Ağustos 2015 tarihinde Felek grubu ile Uçanok grubu arasında Mağusa Kaza Mahkemesi önünde başlayan ve akabinde Mağusa Devlet Hastanesi’ne taşınan kavgada hastaneye giderek güvenlik görevlileri ile polisleri fiziki güç kullanıp etkisiz hale getiren ve müşahade odasında bulunan Ali Osman Uçanok, Ahmet Uçanok, Kamil Osum ve Kamil Uçanok’u ciddi şekilde darp ettikten sonra Kamil Uçanok’un burnunu kırarak vahim bedensel zarara uğratan  sanık İsmet Felek, Özcan Hangün, Cüneyt Arık, Emir Ali Bata, Ümit Öztilkiler, Mustafa Karakartal, Çağrı Kılınç, Akif Uygur ve Haluk Güvence’nin mahkumiyet kararı dün okundu.

            Gamze PİR BAYKUR

“Vahim zarar”, “Kamil Uçanok’u ciddi darp etme”, “Kanunsuz topluluk”, “Ayaklanma”, “Uygunsuz tavır ve harekette bulunma”, “Ali Osman Uçanok, Ahmet Uçanok ve Kamil Osum’u ciddi darp etme”, “Rahatsızlık” ve “Tecavüzi alet taşıma” olmak üzere 8 davadan itham edilen sanıklardan İsmet Felek suçlamaları kabul etmemiş, diğer tüm sanıklar ise kabul etmişti. Sanık Felek’in suçları kabul etmemesi üzerine ise duruşma yapılmıştı. Dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde okunan mahkumiyet kararında tüm sanıklar aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bulunarak mahkum edildi. Sanıklar aleyhine ise ceza kararı bugün öğlen okunacak.

ismet-felek.jpg

Kamil Uçanok’un burnundaki beyazlığın bandaj değil ışık yansıması olduğuna bulgu yapıldı...

Davanın mahkumiyet kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı, her nekadar da sanık İsmet Felek dışındaki diğer tüm sanıkların suçunu kabul etmiş olsa da Kamil Uçanok’un burnunun mahkeme önündeki olaylar sırasında kırıldığının ileri sürüldüğünü belirterek, mahkeme huzurunda, hastanede yaşanan olay sırasında Kamil Uçanok’un burnunda bandaj görüldüğüne dair hiç bir tanık ifadesinin bulunmadığını söyledi. Müdaafanın iddiasının, Kamil Uçanok’un hastanede yaşanan olaylar sırasında burnunda beyaz bandaj olduğunu ve bunun kamera kayıtlarından da görüldüğünü yönünde olduğunu, İddia Makamının ise bandaj iddiası ile ilgili olarak Kamil Uçanok’un burnundakinin bandaj değil ışık yansıması olduğunu ileri sürdüğünü belirten Dağlı, incelenen görüntülerde Kamil Uçanok’un burnundaki beyazlığın ışık yansıması olduğunun açık olduğunu ve bu yönde bulgu yaptıklarını açıkladı.

felek-grubu.jpg

Dağlı: “Sanık Felek’in diğer sanıklarla beraber hareket ettiği ortadadır...”

Sanık İsmet Felek’in, gönüllü ifadesinde kendisini suça bağlayıcı bir beyanda bulunmadığını belirten Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı, sanık Felek’in mahkemede sunduğu yeminsiz şahadeti ile vermiş olduğu gönüllü ifadenin uyumlu olup olmadığının önem taşıdığını dile getirdi. Dağlı, sanık Felek’in mahkemeye sunduğu yeminsiz şahadetinde mahkeme önüne geldiği zaman sanık Özcan Hangün’ün perişan halde ve ağır yaralı olduğunu, sanık Hangün’ü hastaneye yolladığını ve arkasından kendisinin de hastaneye gittiğini, hastaneye gittiğinde ise sanık Hangün’ü acilin müşahade odalarında aradığını söylediğini, gönüllü ifadesinde ise sanık Özcan Hangün’ün ağlar vaziyette olduğunu söylediğini anımsatarak, sanık Felek’in, sanık Hangün’ü müşahade odalarında aradığı yönündeki iddialarına itibar etmenin mümkün olmadığını açıkladı.  Dağlı, sanık Felek’in diğer sanıklarla beraber hareket ettiğinin ortada olduğunu vurguladı.

 

İddia Makamı, tüm davaları makul şüpheden ari ispat etti...

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı, Kamil Uçanok’un burnunun kırılmasından sanık İsmet Felek’in de sorumlu olduğuna bulgu yaptıklarını belirterek, sanık Felek’in de vahim zarar suçundan sorumlu olduğunu açıkladı. İddia Makamının, sanıklar aleyhindeki tüm davaları makul şüpheden ari ispat ettiğini belirten Dağlı, sanık Özcan Hangün’ün “Kanunsuz topluluk” davasından beraat etmesi gerektiğini açıkladı. Öte yandan Dağlı, sanık İsmet Felek, Özcan Hangün, Cüneyt Arık, Emir Ali Bata, Ümit Öztilkiler, Mustafa Karakartal, Çağrı Kılınç, Akif Uygur ve Haluk Güvence’nin tüm davalardan suçlu bulunarak mahkum edilmesine karar verdiklerini açıkladı. Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, sanıklar aleyhine ceza kararını ise bugün öğlen okuyacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler