• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

GAÜ Kurucu Rektörü Akpınar, YÖDAK, Milli Eğitim Bakanlığı ve Hükümeti göreve çağırdı

GAÜ Kurucu Rektörü Akpınar, YÖDAK, Milli Eğitim Bakanlığı ve Hükümeti göreve çağırdı

YİM kararı çiğneniyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ adına tescil edilmiş  bir markanın izinsiz ve yasadışı olarak kullanılması konusunda Yüksek Öğrenim Kurumu’na (YÖK) yazılı başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Açıklamasında, bahse konu kişilerin  KKTC Yüksek İdare Mahkemesi’nin kararının, 23 Haziran 2015 tarihinde, bahsedilen ismin kullanılmasının ve tescilinin oy çokluğuyla hükümsüz olduğu şeklinde tezahür ettiğine dikkat çeken Akpınar bu konuda Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde açtığımız hukuki dava da sürmektedir” dedi. Ayrıca Akpınar yaptığı açıklamada , YÖDAK başta olmak üzere hukuk tanımazlığı sürdüren sözde üniversite ile ilgili Milli Eğitim Baknalığı ve Hükümeti göreve davet etti .

“Girişimlerde bulunduk”

KKTC’de 1985 yılından beri yüksek eğitim ve öğretim faaliyetlerinde bulunan Girne Amerikan Üniversitesi’nin, gerek Türkiye ve KKTC’de, gerekse dünyada ismini duyurmuş ve bugüne kadar hukuk kuralları çerçevesinde YÖK ve KKTC ilgili makamlarıyla işbirliği halinde yükseköğretimde 30. yılını tamamlayarak rüştünü ispat ettiğini vurgulayan Akpınar,  “Üniversitemiz ismini çağrıştıran, isim karmaşasına ve haksız rekabete sebebiyet veren” bu ismin, iptal ve/veya değiştirilmesi hususunda KKTC idari ve siyasi makamları nezdinde girişimde bulunduk” diye konuştu.

Patenti GAÜ’ye ait

Akpınar “KKTC Yüksek İdare Mahkemesi’nin kararına rağmen , Patenti Gaü ‘ye ait olan ismin kullanılmasını hukuka ve ahlaka aykırı olduğunu dile getirdi. Buna rağmen KKTC Yüksek İdare Mahkemesi’nin (YİM) kararlarına aykırı hareket edenlerin, Girne Amerikan Üniversitesi’nin kampüs ve tanıtım resimlerini ve ayrıca YİM kararına aykırı biçimde  ısrarla kullandıklarını” anlatan Akpınar “Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde açtığımız hukuki dava da sürmektedir” dedi.

Yanıltıcı algı operasyonu

Kuruluş başvurusunu 2013 yılında  yapmış olan ilgili kurumun  açılış davetiyesinde kuruluş yılını  1978 olarak göstermesine de dikkat çeken Akpınar, “Tamamıyle yanıltıcı bir algı üzerine kurulan ilgili kurumun hareket boyutunun  bununla da sınırlı kalmayıp telefon numaralarını  da Üniversitemizin telefon numaraları olan 650 2000 ‘a   çok benzer olan  680 2000  olarak aldığını vurguladı.

YÖDAK Başkanı “DUR” demeli

Yaşanan hukuka aykırı durumun devam ettiğini bu  duruma, YÖDAK Başkanı’nın  bir an önce “DUR” demesi gerektiğini vurgulayan Akpınar “Aksi takdirde ilgili kurumla ilgisini sürdüren YÖDAK Başkanı’na tüm yasal haklar saklı kalmak kaydı ile haklı mücadelemizi her alanda sürdüreceğimizi belirtmek isterim” dedi. Akpınar, YÖDAK Başkanı’na gönderilen yazıda GAÜ’ye ait bir ismin başkası tarafından hukuken kullanılamaması konusunu dikkate getirdiklerini, YİM kararının hatırlatıldığını vurgulayarak kendilerini göreve davet etti .

 

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler