• BIST 10643.58
  • Altın 2505.088
  • Dolar 32.2573
  • Euro 35.1078
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

GAÜ Rektörlüğüne Prof. Dr. Sadık Ülker getirildi

GAÜ'de yeni dönem...
GAÜ Rektörlüğüne Prof. Dr. Sadık Ülker getirildi

Yükseköğretimde 30. yılını kutlayan, Kıbrıs’ın ilk özel üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve vekili Prof. Dr. Sadık Ülker, GAÜ Rektörlüğüne asaleten atandı.

Ülker’in rektörlüğe atanmasıyla ilgili karar Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar tarafından açıklandı.

“GAÜ’de yeni dönem, 10’uncu Dönem Rektörümüz Prof. Dr. Sadık Ülker görevini şu an fiilen almış bulunuyor, kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” diye konuşan Serhat Akpınar, Ülker’in bu görevi başarıyla yerine getireceğinden kuşkusu bulunmadığını, kendisine güvendiğini vurguladı.

Yükseliş, Ülker’le devam edecek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk  üniversitesi olan GAÜ, 30. yılını kutladığı bu dönemde başarılarına Prof.Dr. Sadık Ülker ile devam edecek ve dünya üniversiteleri arasındaki yerini daha da ileriye taşıyacak.

Dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yerini alan ve her geçen gün yükseliş ve gelişimini sürdüren Girne Amerikan Üniversitesi’nin yeni Rektörü Ülker, “KKTC’nin ilk üniversitesi olan GAÜ ailesinde olmaktan çok mutluyum. 30 yıldır her alanda gösterdiğimiz farkındalık ve başarılar bundan sonrada artarak devam edecek ve var gücümüzle ülkemize, insanımıza ve dünya gençliğine katkı sağlamak ta görevlerimiz arasında olmaya devam edecektir” diyerek  GAÜ’nün tüm dünyanın tanıdığı bir marka olduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Sadık Ülker’in özgeçmişi:

Sadık Ülker, Lisans derecesini 1996, Yüksek Lisans derecesini 1999 ve Doktora derecesini 2002 yılında Amerika’daki Virginia Üniversitesinde tamamlamıştır.

Virginia Üniversite’sinin Mikrodalga Laboratuvarı ve Yarı-iletken Cihazlar Laboratuvarında 1996 ve 2001 yılları arasında araştırma asistanı olarak çalışmalarda bulunan Ülker, bu süre zarfında Amerika’da ABD Savunma Araştırma Projelerinde, ABD Ulusal Fen Bilimleri Kurumu Projelerinde aktif olarak görev almıştır. Ayrıca Sadık Ülker araştırmalarından dolayı Virginia Üniversitesi’nin geleneksel olarak en iyi elektrik mühendisliği doktora öğrencisine verdiği 2001 yılındaki Louis T. Rader Chairperson ödülünün de sahibidir.

Ülker, bu süreden hemen sonra 1 yıl ABD’de  doktora sonrası çalışmalarda bulunmuştur. 2002 yılında kendi ülkesi Kıbrıs’a dönmüş ve Girne Amerikan Üniversitesi’nde Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünde görev almaya başlamıştır. İlgi duyduğu araştırma alanları Aktif Mikrodalga Devreleri, Sayısal Çözümler, Algoritmalar ve Algoritmaların tasarım problemlerine uygulamalarıdır. Sadık Ülker’in yarı-milimetre dalgaboyu devre ölçümleri ve cihazları, ile Particle Swarm Optimizasyonun uygulamaları konusunda çalışamaları ve bildirileri bulunmaktadır. IEEE’nin 20 yıldır üyesi ve Elektrik Mühendisliği Onur Derneği Eta Kappa Nu’nun 18 yıllık üyesidir.

2003-2005 yılları arasında Mimarlık Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve 2005 ile 2007 yılları arasında Girne Amerikan Üniversitesi’nde Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulunan Sadık Ülker, 2009 yılında Doçentlik unvanını almış  ve 2 yıllık bir aradan sonra Akademik İşlerden sorumlu Rektör Yardımcılığı görevine getirilmiştir. Bu görevi 5 yıl süre ile devam ettirmiş ve 2013 yılında Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde Profesörlük kadrosuna atanmıştır. Eylül 2014’den beri Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Vekilliği görevinde bulunan Sadık Ülker, 1 Haziran 2015 tarihi itibarı ile Girne Amerikan Üniversitesi’nin Rektörü olarak atanmıştır. Sadık Ülker evli ve bir çocuk babasıdır.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler