• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 34 °C
  • Mağusa 34 °C
  • Girne 27 °C
  • Güzelyurt 33 °C
  • İskele 34 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

“Gelişen, Değişen Gençlerle Gelecek” isimli etkinlik DAÜ’de gerçekleştirildi 

“Gelişen, Değişen Gençlerle Gelecek” isimli etkinlik DAÜ’de gerçekleştirildi 

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) tarafından lise son sınıf öğrencilerine yönelik “Gelişen, Değişen Gençlerle Gelecek” başlıklı bir etkinlik gerçekleştirildi. 17 Nisan 2015 Cuma günü, saat 10:00’da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yer alan ve moderatörlüğünü DAÜ TV Haber Spikeri Çiğdem Duvarcı’nın yaptığı etkinliğe, DAÜ Psikolojik Danışmanlık, Rehberlik ve Araştırma Merkezi (DAÜ-PDRAM) Başkanı Prof. Dr. Biran Mertan, DAÜ-PDRAM Psikiyatristi Dr. Mehmet Yağlı, DAÜ-PDRAM Uzman Psikologları Fatoş Özeylem, Özlem Güler, DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümü Öğretim Üyesi ve Sınav Komisyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nidai Şemi ve DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümü Öğretim Üyesi, Rektörlük Akademik İşler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Etikan konuşmacı olarak katıldı.

Etkinliğe Namık Kemal Lisesi, Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Gazimağusa Meslek Lisesi, İskele Bekirpaşa Lisesi ve Erenköy Lisesi’nden lise son sınıf öğrencileri rehber öğretmenler eşliğinde katıldı. Etkinlikte ilk sözü alan Prof. Dr. Mertan, DAÜ – PDRAM olarak öğrencilere çeşitli konularda destek olduklarını aktardı. Prof. Dr. Mertan, psikolojik dayanıklılık, verimli ders çalışma yöntemleri, kişisel gelişim, girişkenlik, özdenetim, kişilerarası sağlıklı ilişkiler, benlik gelişimi, güçlü iletişim becerileri, yaratıcılık ve özgüven gibi konuların özellikle gençlerin gelişimindeki öneminden bahsetti.

DAÜ-PDRAM Uzman Psikoloğu Fatoş Özeylem ise ergenlik konusuna değinerek, bu dönemde insan beyninde “Ben nasıl biriyim?”, “Hangi konularda iyiyim?”, “Diğer insanlar benim hakkımda ne düşünüyor?”, “Nasıl bir yaşam istiyorum?” gibi genel konularda ve üniversite eğitimleri hakkında birçok soru oluştuğunu anlattı. Özeylem, bu sorularla nasıl başa çıkılabileceği ve nasıl cevaplanacağı konularındaki yöntemleri öğrencilerle paylaştı. Uzman Psikolog Özlem Güler ise konuşmasında özellikle stres konusuna değinerek, stres dereceleri ve stresin hayatımıza olumlu ve olumsuz etkileri konusunu irdeledi. Güler, stresle başaçıkabilme yöntemlerini de anlattı.

Yrd. Doç. Dr. Nidai Şemi ile Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Etikan ise DAÜ hakkında genel bilgiler aktardılar. Yrd. Doç. Dr. Şemi öğrencilerin başarısında düzenli çalışmanın etkisini anlatarak, sosyal hayat ve ders çalışma konularını dengeli bir şekilde yapan öğrencilerin mutlak başarıyı yakalayabileceklerini söyledi. DAÜ-PDRAM Psikiyatristi Dr. Mehmet Yağlı ise etkinlikte, gençlerin gelecekle ilgili karar vermeye çalıştıkları dönemde aile içi iletişimin önemine değindi ve meslek seçimi ile ilgili bilgiler verdi. Dr. Yağlı zor durumlarla başetme yöntemleri konusunu hayattan örnekler vererek anlattı.

Öğrenciler tarafından gelen soruların da yanıtlandığı ve DAÜ TV tarafından TV programı şeklinde çekimi yapılan etkinlik, 19 Nisan 2015 Pazar günü, saat 15:30’da, BRT-2 kanalında yayınlanacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler