• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 33 °C
  • Mağusa 32 °C
  • Girne 33 °C
  • Güzelyurt 32 °C
  • İskele 32 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Gençler Lefkoşa’ya sahip çıkıyor

Lefkoşa Türk Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Reklam Şubesi altında oluşturulan Çocuk ve Gençlik Hakları Birimi Sorumlusu Münür Öztürk, “Tüm renklerin kucaklandığı şehir Lefkoşa” sloganı ile hayata geçen bu projenin ayrıntılarını Detay Gazetesi ile paylaştı
Gençler Lefkoşa’ya sahip çıkıyor

HER YAŞTAN GENÇ SÖZ SAHİBİ OLACAK: Lefkoşa Türk Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan ve sivil toplum kuruluşlarına üye, öğrenci ya da sosyal sorunlara duyarlı gençlerin gün içinde karşılaştıkları sorunları paylaşma ve çözüm üretebilmeleri için Lefkoşa Türk Belediyesi bünyesinde Gençlik Meclisi oluşturuldu.

GENÇLER LEFKOŞA İÇİN ÜRETECEK: Lefkoşa Türk Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Reklam Şubesi altında oluşturulan Çocuk ve Gençlik Hakları Birimi Sorumlusu Münür Öztürk, “Tüm renklerin kucaklandığı şehir Lefkoşa” sloganı ile hayata geçen bu projenin ayrıntılarını Detay Gazetesi ile paylaştı.


AHMET VAMIK
Sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket eden Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından, Lefkoşa sınırları içerisinde yaşayan çocukların ve gençlerinde yaşadıkları şehir ile ilgili söz hakları olduğuna inanılarak LTB Gençlik Meclisi projesi geçtiğimiz aylarda hayata geçirildi. Lefkoşa Türk Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Reklam Şubesi altında oluşturulan Çocuk ve Gençlik Hakları Birimi Sorumlusu Münür Öztürk, “Tüm renklerin kucaklandığı şehir Lefkoşa” sloganı ile hayata geçen bu projenin ayrıntılarını Detay Gazetesi ile paylaştı.
 
GENÇLER LEFKOŞA İÇİN BİR ARAYA GELDİ
Lefkoşa Türk Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan ve sivil toplum kuruluşlarına üye, öğrenci ya da sosyal sorunlara duyarlı gençlerin gün içinde karşılaştıkları sorunları paylaşma ve çözüm üretebilmeleri için Lefkoşa Türk Belediyesi bünyesinde Gençlik Meclisi’nin oluşturulduğunu belirten LTB Çocuk ve Gençlik Hakları Birimi Sorumlusu Münür Öztürk, söz konusu mecliste daha önce hiçbir ülkede olmayan bir sistemin uygulandığını vurguladı. Gençlik Meclisinin 16 ile 30 yaş arası gençlerden oluştuğunu ifade eden Öztürk, 7 ile 15 arasındaki çocuklardan oluşacak bir de Çocuk Meclisi projesinin önümüzdeki dönemde hayata geçeceğinin müjdesini verdi.

HER KESİMDEN VE YAŞTAN GENÇLER MECLİS BÜNYESİNE DAHİL OLDU
LTB Gençlik Meclisini oluşturan 7 masa olduğunu belirten Münür Öztürk, bu masaların, LTB Lise Gençlik Masası, LTB Üniversite Gençlik Masası, LTB Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Gençlik Masası, LTB Sivil Toplum Gençlik Masası, LTB Engelsiz Gençlik Masası, LTB Siyasi Partiler Gençlik Masası ve Aktivist Gençlik Masası olarak adlandırıldığını kaydetti. Her masanın mecliste 2 temsilciyle temsil edildiğini ifade eden Öztürk, masalarda alınan farklı kararların ortak mecliste tartışıldığını sözlerine ekledi. Bu oluşumda yer alan gençlerin hepsinin üretken ve hevesli gençler olduğunu söyleyen Öztürk, bu projeye olan inancının yüksek olduğunu ifade etti.

DEMOKRATİK BİR SİSTEM MEYDANA GETİRİLDİ
Masalarda alınan kararların ortak Gençlik Meclisine sunulduğunu ve mecliste onaylanan kararlarında belediyenin ilgili birimlerine iletilip Belediye Meclisi’nin onayı ile çok yakında hayat bulacağını belirten Münür Öztürk, şu anda 4 üniversite, birçok liseden öğrenciler ve 19 sivil toplum örgütü ve 7 siyasi parti temsilcilerinin LTB Gençlik Meclisi bünyesinde olduğunu ve bir arada çalıştığını aktardı.

12729307_1575184276106212_5016511150503106818_n.jpg

HEDEF GENÇLERİN ORTAK PAYDADA BULUŞUP BİRLİKTE ÇALIŞMALARI
Gençlerin gelecekte sosyal sorumluluk sahibi, toplumda söz sahibi ve iyi bireyler olarak yetiştirilmesi için bu projenin büyük önem taşıdığının altını çizen Münür Öztürk, “hedefimiz ve misyonumuz bu projeye siyaseti karıştırmadan, ortak paydalarda buluşup hep birlikte çalışarak yaşadığımız şehirle ilgili çözüm önerileri üreterek daha yaşanır bir başkent yaratmaktır” dedi.

GENÇLER LEFKOŞA İÇİN FAZLASIYLA DUYARLI
Kısa ve uzun vadede güzel hedeflerin olduğunu kaydeden Öztürk, gençlerin özellikle çevre ve sokak hayvanları konusunda oldukça duyarlı olduğunu ve bu konularda çok faydalı fikirler ortaya çıkardıklarını belirtti. “Başlangıçta hedeflediğimiz noktadan çok daha ilerideyiz ve gençlerimizde de bu heyecanı gördükçe çok daha hızlı bir şekilde çözüme ulaşacağımıza olan inancımız her geçen gün giderek artıyor” diyen Münür Öztürk, kısa ve uzun vadede gerçekleştirilmesi planlanan projelerle ilgili de bilgiler verdi.

KÜLTÜR SANAT VE GENÇLİK MERKEZİ HAYATA GEÇİYOR
Bandabulya yanındaki geçmişte toptancılar hali olarak kullanılan ve şu anda harabe halinde olan binanın gençler tarafından el birliği ile toparlanacağını söyleyen Münür Öztürk, söz konusu binanın Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi haline getirileceğini ifade etti. Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi’nde gençlerin sosyalleşebileceği, maddi gücü olmayan ailelerin çocuklarına ücretsiz olarak özel ders verileceği, masa tenisi, satranç gibi konularda eğitim verileceği bir ortam yaratılacağını belirten Öztürk, bu konuda çalışmaların en kısa zamanda tamamlanarak projenin hayata geçeceğini kaydetti.

LTB SOSYAL ADALETSİZLİĞE SAVAŞ AÇTI
Yine LTB bünyesi altında engelsiz dans okulu kurulduğunu ve Haspolat bölgesinde sosyal adaletsizliğe maruz kalmış çocuklar için futbol okulunun hayata geçtiğini ifade eden Münür Öztürk, “çocukların gözündeki heyecanı ve yüzlerindeki mutluluğu gördüğümüz zaman ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görüyoruz” diyerek, en büyük amacın çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve şehirlerine sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmek olduğunu vurguladı.

PARKLARIN CANLANDIRILMASI HEDEFLENİYOR
Lefkoşa’nın parklarının canlandırılması ve bölge halkını parklara çekmek için parklarda dans, folklor gösterileri gibi etkinlikler ve uzun vadede parklarda ücretsiz internet hizmeti sağlamak gibi fikirlerin Gençlik Meclisinin ürettiği fikirlerden sadece bir kaçı olduğunu ifade eden Öztürk, zaman içerisinde Gençlik Meclisinin Lefkoşa’ya önemli katkıları olacağını belirtti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler