• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 33 °C
  • Mağusa 32 °C
  • Girne 33 °C
  • Güzelyurt 32 °C
  • İskele 32 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

 ‘Gırgır Balıkçılarından’ hükümete sus parası

 ‘Gırgır Balıkçılarından’ hükümete sus parası
KKTC Karasularına gelerek balık papilasyonun sonunu hazırlayan Gırgır Tekneleri gösterilen tepki üzerine geri döndü. Gırgır Teknelerine verilen kota karşılığında devlete yüklü para ödendiği bu nedenle bugüne kadar gelmiş geçmiş hükümetlerin buna ses çıkartmadığı öne sürülüyor.

Taner ULUTAŞ

KKTC sularına gelerek balık avlayan Gırgır Teknelerinin  karasularımıza gelerek yasak ava başladıktan sonra meydana gelen tepki sonrasında karasularımızı terk ettikleri öğrenildi.

Kapraz balıkçıları tarafından deniz terminatörleri olarak nitelendirilen gırgır teknelerinin karasularımızdan ayrılması için Sahil Güvenlik nezdinde sürekli girişimlerde bulunan, Çevre Bakanlığı Müsteşarı Bülent Arkın’ın etkin girişimi meyvesini vererek Gırgır Teknelerinin Karpaz Sahillerinden ayrıldığı belirlendi.

GİTTİ GİBİ YAPARLAR VE GERİ DÖNERLER

Karpaz Balıkçılarından Lokman Kahveci, yaptığı açıklamada, denizin dibi dahil canlıları kökten temizleyen, yavru dahi bırakmayan, gırgır tekneleri Türkiye’den gelerek kendilerine verilen kotaları doldurduktan sonra karasularımızdan ayrılıyor. Sanırım Türkiye ile KKTC arasında varılan bir anlaşmaya göre bu balıkçılar sahillerimize kadar geliyor. Gırgır Tekneleri Karpaz Sahillerine yine geldi. Ancak bugün ayrıldılar. Ayıldıklarını sanmam geceleyin yine dönerler dedi.

GIRGIR BALIKÇILARI 10 GÜNDE KOTALARINI DOLDURDU

Lokman Kahveci açıklamasına devamla şunları kaydetti. ‘ Geçen yıl karasularımıza gelerek avlanan Gırgır Tekneleri bol balık olduğundan 10 günde kotalarını doldurmuş ve geri dönmüşlerdi. Bu nedenle bu yıl kotalarını artırarak sahillerimize geldiler. Buralarda hatırı sayılır bir oranda balık avlayarak büyük paralar kazanıyorlar. Yakaladıkları Orkinosları beslemek için küçük balıkları da yakalıyorlar. Orkinosları canlı olarak havuzlar içerisinde Türkiye’ye götürmek için küçük balıkları da yakalayarak balığın kökünü buralarda kurutuyorlar. Olan da biz balıkçılara oluyor.

KKTC HÜKÜMETİNE HATIRI SAYILIR VERGİ VERİYORLARMIŞ

Geçen yıl hanımın yeğeni bir Gırgır Balıkçı Teknesinin sahibi de karasularımıza gelmişti. Teknede oturup çay içerken, büyük vergi verdiklerini ve bunun KKTC hükümetine verildiğini söylemişti. 6-7 sene oluyor. Bir defasında izin vermemiz ve sesimizi çıkartmamamız halinde bizlere yanlış hatırlamazsam 5 parça ağ, bir sene sonrada 1000 TL verilmişti. Sonra bu iş kesildi. Ama akrabamızın söylediğine göre KKTC hükümetine hatırı sayılır bir vergi verilmeye devam ediliyormuş. Peki bu para veriliyorsa bize neden verilmiyor. Verilmesi halinde para nereye harcanıyor. Birileri bize bunu izah etsin’

BALIK BİTTİ KÖKÜ KURUDU

Gırgır Tekneleri kotalarını doldurmak için oldukça fazla balık yakalayıp‘denizin kökünü kurutuyor. Biz balık olduğu zaman yakalayıp bunu Rum Kesimine satarak oldukça iyi paralar kazanıyor ve konomiye katkı sağlıyoruz diyen Lokman Kahveci, balık azalınca bu gelirden yoksun oluyoruz. Üstüne üstlük ‘Balon Balıkları’ çoğalıyor.. Balık bitti. Kökü kurudu ifadesinde bulundu.

BALIKÇILIK DEVLET ELİ İLE ÖLDÜRÜLÜYOR

Kahveci açıklamasına devamla küçük balıklar da yakalayarak yem olarak orkinoslara veriyorlar. Orkinosu canlı olarak götürmek için bu küçük balıklar ile besliyorlar. Ve bunları beslemek için küçük balıkları tutuyorlar. Devlet hiçbir zaman balıkçıya destek vermedi. Balon balıklarının papilasyonu önlenebilir ama bunu bile düşünemiyorlar. Yazık balıkçılık devlet eli ile öldürülüyor dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler