• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Girne Belediyesi, İmar Planı için halktan görüş topluyor

Girne Belediyesi, İmar Planı için halktan görüş topluyor

Girne Belediyesi, kentin düzenli gelişimi için irade ortaya koydu. Bölgenin gelecekte sağlıklı ve dengeli bir biçimde gelişmesini sağlayacak proje ve programlarını hazırlayabilmek amacı ile halka yaşadığı çevreye ilişkin şikayetlerini ve planlamaya yönelik beklentilerini 25 Temmuz’a kadar belediyeye bildirme çağrısında bulunuldu.

Girne Belediyesi, Şehir Planlama Dairesi ile işbirliği içerisinde başlattığı İmar Planı çalışmaları kapsamında halktan görüş topluyor. Girne Belediyesi hudutları içerisinde yaşayan halka 25 Temmuz 2015 tarihine kadar, yaşadıkları çevreye ilişkin şikayetlerini ve planlamaya yönelik beklentilerini belediyeye bildirmesi çağrısında bulunuldu.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, belediye hudutları içerisinde, düzenli gelişmeyi sağlamak, yaşayanlara sağlık, huzur, sosyal refah sağlayacak şekilde yaşanabilir bir çevre yaratmak amacı ile 55/1989 sayılı İmar Yasası’nın 7’inci maddesi kuralları uyarınca, Planlama Makamı olarak Şehir Planlama Dairesi tarafından belediye işbirliği ile İmar Planı çalışmaları başlatıldığı duyuruldu.

25 Temmuz’a kadar görüş belirtilecek

Yapılan açıklamada, belediyenin İmar Planı çalışmalarında dikkate alınmak üzere, Planlama Makamı olarak Şehir Planlama Dairesi’ne ileteceği, bölgenin gelecekte sağlıklı ve dengeli bir biçimde gelişmesini sağlayacak proje ve programlarını hazırlayabilmek amacı ile halkın yaşadığı çevreye ilişkin şikayetlerini ve planlamaya yönelik beklentilerini öğrenmek istediği kaydedildi.

Bu amaçla halka, 55/1989 sayılı İmar Yasası’nın 7’inci maddesinin (3)’üncü fıkrasının (A) bendi uyarınca, yaşadıkları çevreye ilişkin şikayetleri ve planlamaya yönelik beklentileri ile ilgili görüşlerini, en geç 25 Temmuz 2015 tarihine kadar, Belediyeye yazılı olarak bildirmeleri çağrısında bulunuldu.

Güngördü: “Girne Belediyesi irade ortaya koydu”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne İmar Planı hazırlanana dek geçen süre içerisinde Girnelilere sorulmadan yayınlanan ve daha sonra yeniden düzenlenen birçok imar emirnamesi yayınlandığını ifade etti. Girne’nin planlı gelişmesi için emirnamelerden kurtulup imar planına geçilmesi gerektiğini belirten Güngördü, Girne Belediyesi’nin Girne İmar Planı’nın hazırlanması için ortaya irade koyduğunu, bu konuda Girneliler’e söz  hakkı verilmesi gerektiğini vurguladı.

Nidai Güngördü, Girne İmar Planı çıkarılmazsa kentin her an yeni düzenlemeler yapılması muhtemel emirnamelerle yönetileceğini ifade ederek, “İmar planına geçilmezse, çocuklarımıza çarpık bir Girne bırakmış olacağız. Biz ortak akla inanıyoruz. O nedenle halkımızın nasıl bir Girne’de yaşamak istediği bizler için çok önemlidir.” dedi.

 “26 yıl sonra plan konuşulmaya başlandı”

Güngördü, yaklaşık 26 yıl sonra bu dönemde kentte imar planını konuşmaya başladığına dikkat çekerek, “İmar planıyla Girne’ye düzen gelecek bu düzen yatırımcı için de istikrar olacak. Yatırımcı plana bağlı hareket ederek daha bilinçli olacak ve kendini güvende hissedecek.” dedi. Güngördü, gelecek kuşaklara düzenli bir kent bırakmak için önemli adımın atıldığını, bunun da kentteki bütün paydaşların bu görüş alma sürecine katkı koymasıyla mümkün olabileceğini dile getirdi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler