• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Girne Belediyesi'nden merhum Asım Can Gündüz'e “World Class Blues Festival” ödülü!

American Heritage International’e bağlı Blues Hall of Frame, Girne Belediyesi, Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve merhum Blues Sanatçısı Asım Can Gündüz’ü;“World Class Blues Festival” ödülüne layık buldu.
Girne Belediyesi'nden merhum Asım Can Gündüz'e “World Class Blues Festival” ödülü!

American Heritage International’e bağlı Blues Hall of Frame, Girne Belediyesi, Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve merhum Blues Sanatçısı Asım Can Gündüz’ü;“World Class Blues Festival” ödülüne layık buldu.

Girne Belediyesi basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, Girne Belediyesi'nin;“barışı kültür ve sanatla kucaklıyoruz” sloganıyla bu yıl 6’ncısını gerçekleştirdiği Girne Kültür Sanat Günleri kapsamında 19 Temmuz’da, Girne Amfi Tiyatrosu’nda ‘2’inci Girne Blues Festivali’ düzenleniyor.

Blues Festivali  bir süre önce yaşamını yitiren Usta Sanatçı Asım Can Gündüz anısına yapılacak.

Bu kapsamda Blues Hall of Frame dünyada ilk kez bir belediye başkanı ve ilk kez bir Türk sanatçıya ödül verecek.

Ödül töreni, Girne Amfi Tiyatrosu’nda yer alacak ve törende merhum Blues Sanatşısı Asım Can Gündüz’ü, oğlu Evren Can Gündüz temsil edecek.

Blues Festivali’nde başta Asım Can Gündüz’ün orkestrasıyla birlikte Evren Can Gündüz,  olmak üzere Amerika’nın blues sanatçıları Michael Packer ve Christine Santelli ile Moskova’dan jazz grubu ‘Real Jam’ sahne alacak.

GÜNGÖRDÜ: “GÜNDÜZ’Ü KAYBETMENİN DERİZ ÜZÜNTÜSÜ İÇERİSİNDEYİZ”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, geçen yıl ilkini gerçekleştirdikleri Girne Blues Festivali’nde festivalin organizasyonunda önemli yere sahip değerli Sanatçı Asım Can Gündüz’ün sahne aldığını anımsatarak, onu bu yılki festivale katılımını beklerken kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

Asım Can Gündüz anısına gerçekleştirecekleri festivalde onun ödüle layık görülmesinin heyecan ve mutluluğunu da yaşadıklarını dile getirdi.

‘Barışı kültür ve sanatla kucaklıyoruz’ sloganıyla gerçekleştirdikleri Girne Kültür Sanat Günleri’ni tüm dünya insanlarının barış içinde yaşaması özlemiyle düzenlediklerini anımsatan Güngördü, bu noktada dünya çapında bir ödüle layık görülmenin kendilerini onore ettiğini belirtti.

Güngördü, ödülün ülkede yapılan başarılı işlerin dünyaya duyurulmasında önemli rol oynayacağına inanç belirtti.

1467628644.jpg

THE BLUES HALL OF FAME

The Blues Hall of Fame; şu anda Amerika Memphis’te bulunan bir Blues müzesidir. 1980 yılında Blues Foundation tarafından, Blues müziğine gerçekten değerli katkı yapmış müzisyenlerin listesi olarak ortaya çıktı.  Ayrıca Blues müziğini kaydetmiş, olanları da içine alıp onure etmek amacıyla hayat bulmuş ve sonradan müzeleşmiş bir konsepttir. Memphis’teki müze 2015 yılında açılmıştır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler