• BIST 9693.46
  • Altın 2511.683
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7761
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Girne Üniversitesi TAM GAZ

Öğrenci sayısı odaklı değil, bilimsel yayın odaklı hedefi ile yola çıkan “Girne Üniversitesi”, yakın zamanda hizmete sunulacak olan Hastanesi’nde kanser teşhisi araştırmaları yaparak, Kıbrıs Türkü’ne sağlık alanında da önemli hizmetler verecek
Girne Üniversitesi TAM GAZ

“MİSYONUMUZ ARAŞTIRMA AĞIRLIKLI BİR KURUM OLMAK”: Girne’de emin adımlarla ilerleyen Girne Üniversitesi, 12 fakülte ve 36 program ile üniversite eğitimi adına önemli bir açığı kapatmak amacı ile çalışmalarını kesmeden sürdürüyor. Üniversite ile ilgili Detay Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan üniversitenin Rektör vekili ve Mütevelli Heyeti Kurucu Başkanı Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Girne Üniversitesi’nin en büyük misyonunun eğitim ağırlıklı değil araştırma ağırlıklı bir kurum olma arzusuna vurgu yaptı.

BİLGİ ÜRETMELİYİZ: Kıbrıs’ın bir üniversite adası olma yolunda ilerlediğini belirten İlkay Salihoğlu, “yeni üniversiteler kurmakla iş bitmiyor. Üniversite adası olarak bir cazibe merkezi olmak istiyorsak bilgi üretmeliyiz, yoksa sürekli olarak başkalarından aldığımız bilgileri öğrencilere aktarmaya devam ederiz ve yaptığınız tek fonksiyonda bu olur. Ancak bilgiyi siz üretirseniz aranan bir kurum haline gelirsiniz” dedi.

“KANSER TEŞHİSİ ÜZERİNE TAM DONANIMLI BİR HASTANE KURUYORUZ”: Girne Üniversitesi yerleşkesinde tam bağımsız özerk bir yapı oluşturmayı hedeflediklerini belirten Salihoğlu, Girne Üniversitesi bünyesinde tam teşekküllü 15 ayrı ünitesi bulunan bir hastane kurulacağını sözlerine ekledi. Salioğlu, “buradaki hastane Kanser teşhisi üzerine yoğunlaşacak olan bir hastane olacak, Yakın Doğu Hastanesi’ndeyse kanser tedavisi üzerine yoğunlaşan bir hastane olduğu için iki hastane işbirliği içerisinde çalışacak” dedi.

girne-universitesi-(2).jpg

Girne’de denizcilik ve havacılık üzerine 2013 yılında kurulan ve Girne bölgesine yeni bir vizyon katan Girne Üniversitesi 1000’i aşkın öğrenci ve artan fakülte sayısı ile saygın eğitim kurumları arasına girmeyi hedefliyor. Öğrenci sayısı odaklı değil de bilimsel yayın odaklı misyon ile hareket eden üniversitenin Girne Üniversitesi Rektör Vekili ve Mütevelli Heyeti Kurucu Başkanı Prof. Dr. İlkay Salihoğlu’nun öngörüsü ile 2023 yılına kadar 10.000 lisans, ön lisans ve 2000 Yüksek Lisans öğrencisi ve 1000’e yakın öğretim elemanı hedefi de bulunuyor.

girne-universitesi-(4).jpg

DEV YATIRIM

Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Girne Üniversitesi’nin 2013 yılında kurulan yeni bir üniversite olmasına rağmen 1994 yılından beridir Yakın Doğu Üniversitesi çatısı altında eğitim veren Denizcilik Fakültesi ve Denizcilik Yüksek Okulunu, tüm donanım, öğretim kadrosu ve öğrenci kadrosuyla birlikte bünyesine kattığını kaydetti. Salihoğlu, Girne Üniversitesi’nin kendisine ait 2 araştırma gemisi bulunduğunu bununda denizcilik üzerine kurulu bir üniversite için büyük bir imkan olduğunu vurguladı.
girne-universitesi-(5).jpg
 

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İLE İŞBİRLİĞİ
Girne Üniversitesi’nin sıfırdan başlayan bir eğitim kurumu olmadığını ve yaklaşık 470 öğrenciyle eğitime başladığını belirten Rektör İlkay Salihoğlu, kısa zaman içerisinde hem Türkçe Denizcilik programı hem de Havacılık ve Uzay programının üniversitenin eğitim programına dahil olduğunu ifade etti. Girne Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi’nin arasında havacılık alanında bir protokol olduğunu belirten Salihoğlu, İTÜ akademisyenlerinin Girne Üniversitesi’nde yarı zamanlı eğitim verdiğini açıkladı.

girne-universitesi-(1).jpg

“ÇİFT DİPLOMA HAKKI TANIYORUZ”
Yakın Doğu Üniversitesi’ne kayıt yaptırmış olan fakat Girne Üniversitesi’nin kurulmasıyla birlikte Girne Üniversitesi’ne geçiş yapan öğrencilerin isterlerse çift diploma alarak, hem Girne Üniversitesi hem de Yakın Doğu Üniversitesi diploması alabildiğini söyleyen İlkay Salihoğlu, Girne Üniversitesi’nin bu kadar kısa zamanda hem YÖK hem de Eğitim Bakanlığının onayı ile diploma verdiğini sözlerine ekledi.

gelisim_girne_universitesi_b1.jpg

ARAŞTIRMA AĞIRLIKLI BİR MİSYONLA KURULDU
Girne Üniversitesi bünyesinde geçtiğimiz yıla 4 fakülte 1 yüksek okul ve 1 meslek yüksek okul bulunduğunu bu yıl 8 yeni fakülte ve 22 program daha eklendiğini böylelikle 12 fakülte ve 36 program ile üniversitenin eğitimlerine devam ettiğini dile getiren Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Girne Üniversitesi’nin en büyük misyonunun eğitim ağırlıklı değil araştırma ağırlıklı bir kurum olma arzusu olduğunu vurguladı. Girne Üniversitesi bünyesinde 36 Yardımcı Doçent Doktor seviyesi üzerinde öğretim görevlisi bulunduğunu da kaydeden İlkay Salihoğlu, bu rakamında giderek artacağını belirtti.

girne-universitesi-(6).jpg

BİLGİ TÜKEDEN TEĞİL BİLGİ ÜRETEN BİR KURUM
Kıbrıs’ın bir üniversite adası olma yolunda ilerlediğini belirten İlkay Salihoğlu, “yeni üniversiteler kurmakla iş bitmiyor. Üniversite adası olarak bir cazibe merkezi olmak istiyorsak bilgi üretmeliyiz, yoksa sürekli olarak başkalarından aldığımız bilgileri öğrencilere aktarmaya devam ederiz ve yaptığınız tek fonksiyonda bu olur. Ancak bilgiyi siz üretirseniz aranan bir kurum haline gelirsiniz” diyerek, Girne Üniversitesi’nin bu vizyon ve misyonla hareket ettiğinin altını çizdi. Öğrenci kalitesini artırmak ve öğrenci tarafından tercih edilenden çok iyi öğrencileri tercih eden bir üniversite olmak içinde bilgi üreten araştırma ağırlıklı bir eğitim kurumu olmak gerektiğini vurgulayan Salihoğlu, lisans programlarını geliştirip kendi akademisyenlerini yetiştiren bir kurum olmanın önemli olduğunu sözlerine ekledi.

KANSER TEŞHİSİ ÜZERİNE TAM DONANIMLI HASTANE
Girne Üniversitesi’nin Yakın Doğu Üniversitesi’nin bir yan kuruluşu değil kardeş kuruluşu olduğunu vurgulayan Rektör İlkay Salihoğlu, Girne Üniversitesi’nin tüzel bir kişiliğe sahip olduğunu ifade etti. Girne Üniversitesi yerleşkesinde tam bağımsız özerk bir yapı oluşturmayı hedeflediklerini belirten Salihoğlu, Girne Üniversitesi bünyesinde tam teşekküllü 15 ayrı ünitesi bulunan bir hastane kurulacağını sözlerine ekledi. Salioğlu, “buradaki hastane Kanser teşhisi üzerine yoğunlaşacak olan bir hastane olacak, Yakın Doğu Hastanesi’ndeyse kanser tedavisi üzerine yoğunlaşan bir hastane olduğu için iki hastane işbirliği içerisinde çalışacak” dedi. Salihoğlu, Girne Üniversitesi dahilinde kurulacak olan Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Türkçe eğitim programlı bir fakülte olacağını da açıkladı. 

girne-hastane-001.jpg

“COĞRAFİ BİR İSİM HİÇBİR KURUMUN TEKELİNDE OLMAMALI”
Girne Üniversitesi ile Girne Amerikan Üniversitesi arasında yaşanan ve krize dönüşen “Girne” ismi konusuna da değinen Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, coğrafi bir ismin hiçbir kurumun tekelinde olmadığını söyleyerek İstanbul Üniversitesi olmasına rağmen İstanbul adını kullanan 28 farklı Üniversite bulunduğunu dile getirdi ve bu konunun bu noktaya gelmesinin gereksiz olduğunu kaydetti. Salihoğlu, söz konusu davaların üniversiteler arasında değil üniversitelere sahip olan iki şirket arasında sürdüğünü de dile getirdi.


girne-universitesi-(8).jpg

“MESLEK LİSESİ MEZUNLARINA BURS İMKANI SAĞLANIYOR”
Meslek lisesi mezunu öğrencilerin Girne Üniversitesi bünyesinde bulunan 2 yıllık Yakın Yol Makineciliği Meslek Yüksek okulunu tercih edebileceklerini ifade eden İlkay Salihoğlu, bu bölümü tercih eden meslek lisesi mezunu öğrencilere burs imkanı sağlandığını ve 1 yıllık teorik eğitim sonrasında gemilerde staja giden öğrencilerin bile aylık 1000 Dolar maaş aldığını kaydederek, meslek lisesi çıkışlı öğrenciler için bu bölümün çok uygun olduğunu vurguladı. Meslek Lisesi çıkışlı öğrencilerin doğru tercih yapmalarını sağlamak, yol göstermek amacıyla çeşitli burs imkanları sağladıklarını kaydeden Salihoğlu, 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu mezunlarının 5 yıl gemide çalışıp tecrübe edindikten sonra tekrar üniversiteye başvurup ehliyetini yükseltebildiğini ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler