• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 11 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Gürcafer: Kimse bizden sabır göstermemizi beklemesin

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği başkanı Cafer Gürcafer yaptığı açıklamada önemli konulara değinerek, ülkenin içerisinde bulunduğu durumu değerlendirdi.
Gürcafer: Kimse bizden sabır göstermemizi beklemesin

Gürcafer; başta Cumhurbaşkanı olmak üzere mevcut hükümet, müstakbel hükümet, meclis ve tüm milletvekillerini ayrıca TC Yardım Heyeti yetkililerini,  sorunumuza çare üretmek için bir araya gelmeye davet etti.

Gürcafer yazılı açıklamasında şu sözlere yer verdi;

‘’Ülkenin içerisine düştüğü durumu karmaşık duygular içerisinde takip etmekteyiz. Bir tarafta  umut, bir tarafta endişe, ülkedeki gelişmelerin bizleri nerelere sürükleyeceğinin beklentisi içerisinde gelişmeleri gözlemlemekteyiz. Yokluğun ve imkânsızlıkların farkındayız. Bunları umursamadan bencilce beklenti içerisinde olmamaya özen gösteriyoruz ancak üvey evlat muamelesi görmenin ne yoklukla ne imkânsızlıkla bir alakası olmadığının da farkındayız. Gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin yaklaşımları hep ayni olmuştur. Özel sektör her zaman üvey evlat muamelesi uygulanmıştır. Gerek Bayramlarda gerek yeni yıl arifelerinde gerek bütçe açığı olduğu dönemlerde gerekse on üçüncü maaş dönemlerinde hep böyle  olmuştur. İktidarlar değişmiş ama sanki aralarında bir ittifak var gibi her seferinde benzer davranmışlardır. Sanki hükümetlerin asli görevleri yalnızca ay sonu kamu maaşlarını denkleştirmekmiş gibi bir davranış biçimi içerisinde olmuşlardır. Elbette ki kamu çalışanlarımızın emeklerinin karşılığını günü gününe almaları hem insani hem de ekonomik açıdan çok önemlidir. Ancak özel sektörde çalışan insanlarımızın çalıştıkları firmaların devlet tarafından ödeme alamamaları durumunda  maaş almakta zorlandıkları, zaman zaman ödeme alamadıkları için haliyle evlerine ekmek götürememelerinin sürekli göz ardı ediliyor olması kabul edilebilinecek bir durum değildir. Geçtiğimiz ay sonu tüm hükümet yetkililerinin hep birlikte, yine özel sektör çalışanlarını hiçe sayarak kamu maaşlarını denkleştirmeye konsantre olduklarına seyirci olduk. Kamu maaşları ödendikten sonra sıra bize gelir iyimserliği içerisinde bu ayı bekledik ama maalesef yine benzer şekilde kamu maaşlarının ödenmesi telaşı ve yine özel sektörün düşünüldüğü yok. Bunun yoklukla bir alakası da yoktur. Bu düpedüz adaletsizliktir. Başka da bir açıklaması yoktur. En azından çalışanlarımızı ödeyebileceğimiz kadar avans mahiyetinde ödeme talep ediyoruz veya daha farklı bir formül geliştirilmesini bekliyoruz. Kısacası bu ülkenin insanı olduğumuzun farkına varılmasını istiyoruz. Bunun için başta Cumhurbaşkanı olmak üzere mevcut hükümet, müstakbel hükümet, meclis ve tüm milletvekillerini ayrıca TC Yardım Heyeti yetkililerini,  sorunumuza çare üretmek için bir araya gelmeye davet ediyoruz. Aksi takdirde kimse bizden daha fazla sabır göstermemizi beklemesin veya

Cafer GÜRCAFER

K.T.İnşaat Müteahhitleri Birliği(a)

(Başkan)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler