• BIST 9717.77
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Lefkoşa 34 °C
  • Mağusa 34 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 34 °C
  • İskele 34 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Hamitköy’de yeni kanalizasyon atağı

LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın bölge bölge Lefkoşa ziyaretleri sürüyor
Hamitköy’de yeni kanalizasyon atağı

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB)  Başkanı Mehmet Harmancı, başkentin tüm bölgelerini kapsayacak ikinci tur “Bölge Bölge Lefkoşa” toplantılarının sekizincisini Hamitköy Bölgesi’nde gerçekleştirdi.

Hamitköy kahvesinde gerçekleşen toplantıda meclis üyesi Çelen Çağansoy, LTB Müdürü Mustafa Korucu ve belediye yetkilileri de başkan Mehmet Harmancı’ya eşlik etti. Toplantıya Hamitköy bölge muhtarı  Feyzullah Bostancı katıldı.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı Hamitköy’de bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyleyerek toplantıya yoğun katılım gösteren bölge halkına teşekkür etti.

 

“Kanalizasyon ihalesine 7 Haziran’da çıkılıyor”

Hamitköy bölgesinin önemli sıkıntılarından bir olan kanalizasyon sorunu konusunda bilgiler veren Harmancı, 7 Haziran’da Hamitköy I. Etap 2. Bölüm Kanalizayon Projesi’i kapsamında yeni bir ihaleye çıkılacağı haberini bölge sakinleri ile paylaştı. Harmancı, ihale kapsamında gerçekleştirilecek çalışmaların tamamlanmasıyla Çınarlı Sokak, Dokuzlar Sokak,  Yiğitler Sokak ve Atatürk Caddesi’nin kısmi, Kocaman Sokak ve Durmuş Bıyıklı Sokak’ın ise tamamının kanalizasyon şebekesine dahil edileceğini belirtti.  Hamitköy’ün kanalizasyon sorunun çözümünün basit olduğunu söyleyen Harmancı, yaklaşık 10 milyon TL’lik kredi ile tüm bölgenin kanalizasyon sorununun ortadan kalkacağını vurguladı.  Yaptıkları araştırmalara göre alınan kredinin 16 ayda ödenebileceğini  söyleyen Harmancı,  bu konuda 22 ayda 3 hükümet ve 4 İçişleri Bakanı değiştiğini söyleyerek tam anlamıyla bir yol alamadıklarının altını çizdi. Harmancı ayrıca artırılan LTB gelirleri ile alınan yeni vidanjör sayesinde Hamitköylülere daha hızlı ve modern koşullarda hizmet verildiğini kaydetti.

 

“Belediye gelirleri yüzde 16 artırıldı”

LTB’nin idari ve mali yapısıyla ilgili bilgiler de veren Harmancı, 900 personelle belediyeyi devraldığını, bugün bu sayının 851 personele indiğini ve tek bir istihdam yapmadığını belirtti. Belediye gelirlerini yüzde 16 artırıldığını söyleyen Harmancı yaklaşık 34 milyon olan banka borçlarının da 19 milyona düşürüldüğünü kaydetti.  Mali yapılanmanın belli bir program dahilinde yürütüldüğünü ifade eden Harmancı hükümetin Sosyal Sigorta, İhtiyat Sandığı ve vergi yatırımlarını zorunlu kılmasıyla Kasım ayı sonrasında yapılan programın bozulduğunu vurguladı. LTB’nin suni teneffüsle nefes aldığını söyleyen Harmancı, Sosyal Sigorta, İhtiyat Sandığı ve vergi yatırımlarının ayda 1.7 milyon yılda ise 21 milyon TL tutarında olduğunu, bu yatırımların zorunlu kılınmasıyla belediyenin bu yıl oldukça zorlanacağını kaydetti. Harmancı ayrıca LTB’de bütçe açığının yüzde 50 daraltıldığını ve iki yılda bunu başarabilecek başka bir belediye yada devlet kurumu örneği olmadığının altını çizdi.

 

“En büyük gayem Lefkoşalıya kaliteli ve sürekli su vermektir”
Türkiye’den gelen suyla ilgili sorular üzerine Harmancı,  su sorununda  15 gün içinde ciddi bir netice sağlanacağını kaydetti.  En büyük gayesinin Lefkoşalıya kaliteli ve sürekli su vermek olduğunu söyleyen Harmancı, su konusunda önemli olanın  yurttaşların hak ve menfaatlerinin korunması olduğunu belirtti.

 

“Bölgesel temizliğe başlandı”

Lefkoşa genelinde bölgesel temizliğe başlandığını belirten Harmancı, bu kapsamda birkaç hafta içinde  Hamitköy’de, mezarlık alanı da dahil kapsamlı bir temizlik yapılacağını bölge sakinleri ile paylaştı. Harmancı,  bir yıllık dönemde Hamitköy’de  gerek muhtarlar masasına gerekse 185 şikayet hattına gelen sorunların yüzde 92’sinin  giderildiğini  belirterek geriye kalan yüzde 8’lik sorunun da yatırım ve program gerekterin sorunlar olduğunu, bu şikayetlerinde ilerleyen zamanlarda çözüme kavuşturulacağını kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler