• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

Harmancı: “TCE konusunda LTB-STÖ işbirliği çok önemli”

Harmancı'dan KAYAD ziyareti...
Harmancı: “TCE konusunda LTB-STÖ işbirliği çok önemli”

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Başkanı Mehmet Harmanı sivil toplum örgütlerine başlattığı ziyaretler çerçevesinde 18 Mayıs Çarşamba günü Meral Akıncı başkanlığındaki Kadından Yaşama Destek Derneği(KAYAD) ziyaret etti.  LTB Başkanı Harmancı,KAYAD ziyaretinde belediyenin son 22 aylık dönemi nde gerçekleştirdikleri çalışmalar ,belediyenin idari ve ekonomik yapısı ve gelecekte yapmayı planladığı projeler hakkında bilgi verirken özellikle LTB ile KAYAD’ın birlikte gerçekleştirdiği ortak kadın çalışmaları ön plana çıktı.
Harmancı: “ Belediyede iyiye gidiş görülüyor ve bu devam edecek”
LTB Başkanı Harmancı belediyede göreve gelişlerinin 22’nci ayında olduklarını söyleyerek bu dönemde yaptıkları çalışmalar ve görev süreleri olan önümüzdeki 2 yılda yapacakları projeleri anlattı. Dayanışma ruhu ile çalışmaya devam ettiklerini kaydeden Başkan Harmancı 22 aylık sürede çok iyi bir mali disiplinle banka borcunu ve bütçe açığını düşürdüklerini ifade etti. Ekonomik verilere bakıldığında belediyede iyiye gidiş olduğunun görüldüğünü vurgulayan Harmancı, bu gidiş hızını daha da yükselterek çalışmalarına istikrarlı bir şekilde devam ettiklerini de belirtti.

Harmancı: “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’nin kurumsallaşması için çok önemli çalışmalar yaptık”
Özellikle Toplumsal Cinsiyet Eşitliği(TCE)konusunun kurumsallaşması adına çok önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Harmancı, TCE Komisyonu ve TCE Birimi kurulmasının bu çalışmalara başlamak için birer temel oluşturduğunu ifade etti. Belediyenin kendi sınırları içerisinde gece kulüplerinin işletme izinlerinin yenilenmemesi yönündeki kararının da bu konuda önemli bir adım olduğunu söyleyen Harmancı, bu attıkları adımlarının arkasında durarak bu konuda ülkede bir bilinç yaratmak istediklerini kaydetti.
Harmancı: “Sosyal aktivite merkezi gibi hizmet verecek bir Gençlik Merkezi düşünüyoruz”
Belediye bünyesinde oluşturulan Gençlik Meclisi’nin kararları doğrultusunda  STÖ’lere de hizmet verecek bir sosyal aktivite merkezi gibi de hizmet verecek bir Gençlik Merkezi oluşturma hedefleri olduğunun altını çizen Harmancı, ihtiyaçlı STÖ’lerin koordineli çalışması ile bu merkezde çok güzel çalışmalar yapmayı planladıklarını ifade etti. 

Akıncı: “Kadın Dayanışma Evi bire bir insana ulaşmak anlamı taşır”
KAYAD Başkanı Meral Akıncı ise bu konuda onyıllarca faaliyet gösteren ve gerek farkındalık yaratma gerekse projeleri hayata geçiren bir toplum merkezi  olarak  LTB’nin Kadın Dayanışma Evi açacak olmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyleyerek KDE projesinin yerel yönetimlerin bire bir insanlara ulaşması anlamını taşıdığını kaydetti.
Akıncı: “Her belediyenin bir kadın birimi olması lazım”
KAYAD’ın herkese açık bir dernek olduğunu ve faaliyetlerini siyasetin dışında tuttuğunu ifade eden Akıncı, bu çalışmalar sırasında hem öğrendiklerini hem de öğrettiklerini, toplumun nabzını takip ederek uygun projeler ürettiklerine vurgu yaptı. 2010’larda kadının yanında durma konusuna eğildiklerini ifade eden Akıncı bu bağlamda bir STÖ olan KAYAD ile LTB’nin işbirliğinin önemine dikkat çekti. Her belediyenin bir kadın birimi olması gerektiğini söyleyen Akıncı en azından bir memurun TCE politikaları konusunda eğitilerek bölgesindeki bu koordinasyonu sağlamasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Etiketler: , , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler