• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Hayvancıları Erk çok kızdıracak

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin eyleminin politik amaç gütmediğinden emin olmadığını, eylemcileri Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun tahrik ettiğini düşündüğünü
Hayvancıları Erk çok kızdıracak

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk,  Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin eyleminin politik amaç gütmediğinden emin olmadığını, eylemcileri Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun tahrik ettiğini düşündüğünü söyledi.

CTP-BG Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Erk, bugün bir televizyon programına katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanların, yıllardır politikasızlıklar yüzünden düştükleri sıkıntıyı çok iyi anladığını belirten CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, ülkede sıkıntılar olduğunu, süt üreticilerinin ödemelerinin bir kısmı tamamlandığı halde sıkıntı olduğunu, yıl sonuna doğru bütçe daralınca sarkmalar olduğunu ama hükümetin süratle toparlamaya çalıştığını dile getirdi. Erk, UBP döneminden gelen sarkmaların da dahil edilerek yeni bütçeyle birlikte daha iyi adımlar atılacağını söyledi.  Erk şöyle devam etti:

“Ancak çok saf olmamak lazım. Bir şeyleri iyi görebilmek lazım. Bir kesim, ‘seçimler var hükümetten istediğimizi alırız’ düşüncesiyle hareket ediyor. Bunu gittikçe daha sık yaşamaya başlıyoruz. Değişik kesimlerin talepleri artmaktadır. Bu eylemin politik amaç gütmediğinden emin değiliz. Eylem sırasında eylemcileri Eroğlu’nun tahrik ettiğini düşünüyoruz. Üretici kesimin sorunları vardır ama bu şekilde eylemli bir talep yapılmasında Eroğlu’nun parmağı var mıdır?  Diye soru işaretlerimiz var.”

Üreticinin sorunları ve sıkıntılarının giderilmesi için hükümetin çalışmakta olduğunu anlatan Erk,  Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin eylemlerde dış provokasyon nedeniyle kontrolü yitirdiğini, hak aramanın bu olmadığını söyledi.pankart2

“RANDEVU İSTEYEN OLMADI”

Hayvan üreticilerinden CTP’ye herhangi bir randevu talebi gelmediğini açıklayan Genel Sekreter Erk, eyleme Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik politik art niyetli kişilerin de provokasyon amaçlı katıldığını iddia etti.

Muhalefette dahi olsalar provokasyon amaçlı eylemlere onay vermelerinin ve katılmalarının  mümkün olmadığına anlatan Erk, “Şimdi herhalde başka şeyler peşinde bu kesimler. Cumhurbaşkanı olsun diye KTHY’yi batıran bir başbakanı Kıbrıslı Türkler unutmayacaktır” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik partinin hazırlıklarını anlatan  Erk, örgütlü şekilde çalışmalara başladıklarını,  CTP’nin Kıbrıslı Türklerin ilk partisi olduğunu, ilk kadın meclis başkanını, ilk kadın başbakanı ve ilk kadın cumhurbaşkanı adayını CTP’nin çıkardığını söyledi. Erk sözlerini şöyle sürdürdü:

“Demokrasi kavgasını veren ilk partiyiz, Kıbrıslı Türklerin ilkiyiz. Kıbrıs sorununu çözen lider bizden çıkacak. Siber görüşme masasının da lideri  olacak. Öyle bir cumhurbaşkanı adayı sunuyoruz ki bütün sorunu Kıbrıs sorunu değil. İç sorunlarla da ilgilenebilecek bir aday.

Kıbrıslı Türklerin çevrede, eğitimde, sağlıkta yeni politikaları tartışması gerekir. Cumhurbaşkanının da buna katılması gerekir. Bizim adayımız Kıbrıslı Türklerin sorunlarına taraf olacak.”

Kıbrıs müzakerelerine ilişkin olarak da Erk, liderlerin görüşme masasına dönmeleri gerektiğini ifade etti.

Erk, “Bizim için en iyisi liderlerin masaya dönmesiydi. Etkili ülkeler de vazgeçme noktasına gelecekler. Uluslararası ilgi bitecek. İkincisi de daha etkin dahil olabilirler sürece. Süreç Kıbrıslıların kontrolünden çıkıp, dayatma paket gelir. Anastasiadis bu çıkışıyla çözümsüzlüğe hizmet ediyor. Aldıkları karar çok talihsiz bir karardır. Ama bu karar Eroğlu için harika bir karardır çünkü çözüm istemez. İki lider de bilsin ki halkları 50 yıldır eziliyor. Bizim vizyonumuz Kıbrıs sorununun çözülmesidir” dedi.

NAVTEX

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, Türkiye’nin yeni bir navtex ilan etmesinin gerilimi yükselteceğini ifade etti.

“Gerilim yükseldikçe Kıbrıslıların dışındaki ülkelerin  masaya oturacaklarını ve  bir çözüm üreteceklerini” kaydeden Erk, gerilimin kimseye faydası olmayacağını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler