• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Hedef “Engellemeyen Lefkoşa”

LTB Meclis üyesi ve Engellemeyen Lefkoşa Komisyon Başkanı Çelen Çağansoy, Engellemeyen Lefkoşa’yı Detay Gazetesi’ne anlattı.
Hedef “Engellemeyen Lefkoşa”

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİ TOPLUMA KAZANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR
LTB Meclis üyesi ve Engellemeyen Lefkoşa Komisyon Başkanı Çelen Çağansoy, Engellemeyen Lefkoşa’yı Detay Gazetesi’ne anlattı. Özel gereksinimli bireylerin hayatına olumlu katkı yapmak ve özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata katılmalarına destek olmak için Engellemeyen Lefkoşa sloganı ile yola çıkıldığını ifade eden Çelen Çağansoy, komisyonun projelerini ve hedeflerini Detay Gazetesi ile paylaştı.


AHMET VAMIK
Her kesime kucak açan Lefkoşa Türk Belediyesi, “Engelsiz Lefkoşa”yı yaratmak adına çalışmalarına devam ediyor. Engelsiz Lefkoşa’yı yaratmak adına henüz daha yolun başında olan Lefkoşa Türk Belediyesi’nin bünyesinde kurulan Engellemeyen Lefkoşa Birimi çalışmalarına devam ediyor. LTB Meclis üyesi ve Engellemeyen Lefkoşa Komisyon Başkanı Çelen Çağansoy, farkındalığı sağlamak ve duyarlılığı artırmak için atılan adımları Detay Gazetesi ile paylaştı. Engellemeyen Lefkoşa Birimi 7 ve 8 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen Otizm Farkındalık ve Bilinçlendirme Seminerleri ile farkındalık yarattı.

“ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİN HAYATINA OLUMLU KATKI YAPMAYI HEDEFLİYORUZ”
LTB Meclis üyesi ve Engellemeyen Lefkoşa Komisyon Başkanı Çelen Çağansoy, Engellemeyen Lefkoşa’yı Detay Gazetesi’ne anlattı. Özel gereksinimli bireylerin hayatına olumlu katkı yapmak ve özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata katılmalarına destek olmak için Engellemeyen Lefkoşa sloganı ile yola çıkıldığını ifade eden Çelen Çağansoy, komisyonun ilk projesinin engelli bireylerin ulaşımını sağlamak amacı ile engelsiz ulaşım hizmeti olduğunu ve donanımlı otobüsün LTB bünyesinde ücretsiz olarak engelli bireylere hizmet vermeye başladığını dile getirdi.

Çağansoy, bireysel hizmet için ikinci bir aracın daha belediye bünyesine dahil edildiğini ve LTB’nin iki engelsiz araç ile engelli bireylere hizmet verdiğini sözlerine ekledi.

12316129_10208450996898801_8808204401770205343_n.jpg

“ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Engellemeyen Lefkoşa Komisyonu olarak engelli bireylere otoparklarda, bazı kurum ve kuruluşlarda ücretsiz hizmet ve indirim imkanları sağlamak amacı ile “engelli kart” hizmetinin de başlatıldığını vurgulayan Çelen Çağansoy, şu anda engelli kartı kabul eden 20 kuruluş olduğunu ve ilgili kuruluşların sayısını artırmak için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

“ÇOCUKLARIMIZIN SOSYALLEŞMESİ İÇİN PROJELER ÜRETİYORUZ”
Engellemeyen Lefkoşa Komisyonu ve Park Bahçeler Birimi işbirliği ile özel gereksinimli çocukların parklara kendi çiçeklerini ve ağaçlarını dikme fırsatı bulduğunu böylelikle özel gereksinimli çocukların sosyalleşme imkanı bulduklarını belirten Çelen Çağansoy, ayrıca 6 bölgede parklara kurulan engelsiz oyun grupları ile özel gereksinimli çocuklara sahip ailelerin gönül rahatlığı ile çocuklarını parklara götürerek güzel zaman geçirmeleri için imkan sağlandığına dikkat çekti.

“ENGELSİZ DANS EKİBİMİZ GÖSTERİ YAPTI”
Lefkoşa’da bulunan Studio 21 dans okulu sahibi Derviş Zeybek’in ve diğer gönüllü dans eğitmenlerinin desteği ile “LTB Engelsiz Dans Okulu”nun kurulduğunu ifade eden Çelen Çağansoy, özel gereksinimli 20 çocuk ve gencin kısa zamanda kendilerini geliştirmek adına iyi işler başardıklarını vurguladı.

Şubat ayında eğitimlerine başlayan “LTB Engelsiz Dans Okulu” öğrencilerinin gösteri yapmaya da hazırlandığını kaydeden Çağansoy, “Otizm Farkındalık ve Bilinçlendirme Seminerleri” etkinliklerinde LTB Engelsiz Dans Ekibi’nin gösteri yaptığını belirtti. En önemli hedefin sosyalleşen engelli bireylerin topluma kazandırılması olduğunu dile getiren Çağansoy, “dans okulunda sosyalleşen özel gereksinimli çocuklarımızın mutlulukları gözlerinden okunuyor” dedi.

foto-4-1.jpg

“AMAÇ FARKINDALIK YARATMAK”
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri çerçevesinde 7 ve 8 Nisan günü Otizm Farkındalık ve Bilinçlendirme Seminerleri düzenlendiğini belirten Çelen Çağansoy, 7 Nisan’da Lefkoşa’da Kıbrıs Türk Sanayi Odası konferans salonunda ve 8 Nisan’da Mağusa’da Doğu Akdeniz Üniversitesi Aktivite Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliklerde söyleşi ve gösterilerin gerçekleştğini sözlerine ekledi.

İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi Öğrencilerinin ve LTB Engelsiz Dans Ekibi’nin gösteri düzenlediği etknlikte, Türkiye’nin ilk otistik mankeni olan Ayberk Aksu ve Ayberk’in hayatında mucizeler yaratarak yılın annesi seçilen üvey annesi Naciye Torunlar Aksu’da “Bir Başarı Öyküsü”nü etkinlik katılımcıları ile paylaştılar.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler