• BIST 9568.98
  • Altın 2470.376
  • Dolar 32.4448
  • Euro 34.4779
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C

İnce : ‘’Büyük bir başarı gösterdik’’

İnce : ‘’Büyük bir başarı gösterdik’’

2013-2014 Yılı Futbol Sezonunda Yükselme Liginden Şampiyon olarak 2. lige çıkan  Akova’nın kırmızı yeşil ekibi Akova Türk Çifçiler birliği 2014-2015 yılı futbol sezonunda play-out oynamadan ligde kalmayı başardı. UEFA PRO Lisanslı Teknik Direktör Salih İNCE sezonu değerlendirirken kırmızı yeşil takımın sezona kötü bir başlangıç yaptığını ve sezonun 9. haftasına kadar 3 hoca değiştirdiğini, takıma Teknik Direktör olarak geldiğinde takımın 10.cu haftaya girerken 5 puanı bulunduğunu söyledi ve bütün spor otoritelerinin 2. ligden direk düşecek olan birinci takım Akova olur diye yorum yaptığı bir atmosferde 2. ligi 33 puanla 7. sırada bitirmenin fevkalade büyük bir başarı olduğunu belirtti.

 

BU ZOR GÖREVİN KOLAY OLMAYACAĞINI BİLİYORDUM

Teknik Direktör olarak görevi kabul ettiğimde işimin hiç de kolay olmayacağını gayet iyi biliyordum Kendime mükemmel bir Teknik kadro oluşturarak Play-out oynamadan ligde kalma hedefiyle süratle çalışmalara başladık. Önce takımın antrenman geçmişini masaya yatırdık ve bu kötü gidişin sebeplerinin ne olduğunu tesbit ettik. Takım hazırlık döneminde iyi hazırlanamamış ve 20 antrenman 5 hazırlık maçı ile lige başlamıştı. Ligin ilk devresinin bitimine 4 hafta kala göreve geldiğim günden itibaren iyi bir performans ortaya koyarak 4 haftada 8 puan toplayıp lig sonunculuğundan uzaklaştık ve ligi 15 puanla 10. sırada  tamamladık. Ligin ikinci devresinde eksik gördüğümüz noktalara transfer yaparak çalışmalarımıza hız kazandırarak aralıksız devam ettik ve istikrarlı bir garafik çizerek yirmi altıncı haftanın sonunda puan cetvelinde yedinci sıraya yükselerek ligi yedinci sırada tamamladık ve Play-Out oynamadan ligde kalmayı başardık.

SEZONU DEĞERLENDİRDİ

Akova Teknik Direktörü Salih İNCE sezon değerlendirmesini yaparken  önemli noktaların altını çizdi. Bir yıl aradan sonra tekrar ikinci ligde mücadele etmenin mutluluğu camiada yaşanırken, birtakım olumsuzluklar ve şanssızlıklardan dolayı lige iyi hazırlanamayan ve ligde pek de  aradığını bulamayan Akova spor kulübü lige kötü bir başlangıç yaparak ligin başında aldığı kötü sonuçlardan dolayı moral motivasyon ve istikrar anlamında takımın çok kötü günler geçirdiğine vurgu yapan Salih İNCE.  Göreve geldiğim 10. haftadan itibaren kısa bir süre içerisinde bu olumsuz atmosferden çıkmayı başardık ve ilk devrenin son dört maçını başarılı bir performans ortaya koyarak 4 maçta 8 puan toplayarak ilk devreyi 13 puanla 10. sırada tamamladıklarını söyledi. İkinci devreye çok iyi bir başlangıç yaptıklarını ve başarılı bir şekilde ligi tamamlayacaklarına inandıklarını söyledi.

İKİNCİ DEVREYE SİL BAŞTAN BAŞLADIK

Bir yıl aradan sonra tekrar 2.Lige yükselen Akova Spor Kulübü sezon başında kötü bir başlangıç yapıp moral ve motivasyon anlamında dibe vurmuş  ve takım ruhunu kaybetmişti. Benim göreve başladığım hafta kalan son dört maçımızı 8 puan toplayarak birinci devteyi 13 puanla 10. ncu sırada tamamladıktan sonra ikinci devre için belirlediğimiz noktalara transfer raporuhazırladık ve yönetime sunduk. Hazırlanan rapor doğrultusunda ihtiyaç duyulan mevkilere yapılan doğru transferlerle yep yeni bir takım ve takım ruholuşturduk ve takıma yeni bir anlayış ve yeni bir motivasyon kazandırdık. Yapılan transferler geç yapılmış olsa bile , yeni oyuncularımızın sezonun ikinci hazırlık dönemine katılmaları uyum sorununu çok kısa bir sürede aşmış olmasına imkan sağlarken bazı sakatlıklar hariç, kadromuza takım olma yolunda önemli ivme kazandırdı. Çok koşan ve çok mücadele eden gençlerle birlikte tecrübeli büyüklerin de takıma katılmasıyla komple bir takım oluşturmuş olduk.İlk devre tamamlandıktan sonra ikinci devre çalışmalarımıza mevcut oyuncularımız ile birlikte eksik yerlere yapılan yerinde transferlerle çok yoğun ve disiplinli çalışmalar yaparak takımın verimini artırdık ve takıma bir hava kazandırdık.

GEÇİŞ DÖNEMİ ve İKİNCİ DEVRE

İkinci devre ''geçiş döneminde'' programladıkları şekilde ve eksiksiz sürdürülen çalışmalar sonunda takımı fiziksel, görsel ve mental olarak ikinci devreye çok iyi  hazırladıklarını ve iyi bir başlangıç yaparak istedikleri puanları topladıklarına işaret eden İnce, takımının genç ,deneyimsiz ve ikinci lig tecrübesi az olan bir ekip olduğunu bundan dolayı oyun içerisinde zaman zaman basit hatalar yaptıklarını, çok iyi mücadele ettiklerini ve çok gol pozisyonuna girdiklerini ve buna rağmen son vuruşlardaki beceriksizliklerden dolayı beklenmedik sonuçlar alıp puanlar kaybettiklerini ve her şeye rağmen ligin sonunda konulan hedefe başarı ile ulaştıklarını belirtti.

BÜYÜK FEDAKARLIK, ÖZVERİ VE ÜSTÜN MÜCADELE

Bir yıl aradan sonra ikinci lige tekrar geri dönen ve lige kötü bir başlangıç yapan Akova Spor Kulübü, yaşanan birçok sorun ve olumsuzluklardan dolayı ligde kalma isteği ve arzusu kalmayan bir süreçte kulüb başkanı Sermen VUDALI, Yönetim kurulu, teknik kadro ve futbolcuları ile birlikte inançlarını asla yitirmeden bıkmadan usanmadan inatla ve inançla her türlü özveriyi vefedakarlığı ortaya koyup Akovayı ligde tutma başarısı göstererek, bu sezon adına fevkalade büyük bir iş başardılar diye düşünüyorum.Özellikle ikinci devre takımımızın sahamızda inatla ve inançla savaşarak mücadele etmesi camiamızın bütünleşmesine ve takımını sahiplenme duygusunun ortaya çıkmasına fevkalade olumlu yansıdığı gibi, her geçen gün taraftar kitlesinde yaşanan artış, iç ve dış sahada takımımıza olağanüstü destek vererek camiamıza yakışır şekilde bir bütünlük içerisinde sezonu tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu büyük katkılarından dolayı takımımızı seven sempatizanlarımıza ve taraftarlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Sezonun başından beridir şahsıma teknik kadromda bulunan yardımcı antrenörüm Mehmet KARAGİL hocama ve Yardımcım Aziz ÇELEBİ hocama gösterilen ilgi, alaka ve saygıdan dolayı tüm Yönetim kuruluna ve camiamıza çok teşekkür ederim. Başta başkanımız  Sermen VUDALI olmak üzere, yönetim kurulu ve yöneticilerimiz, futbolcularımız ve o olmazsa olmaz diye önemsediğimiz vefalı ve cefalı taraftarlarımıza, Yeni Boğaziçi Belediye başkanımız Sn. Katip DEMİR'e ve büyük Akova camiasına şahsım ve teknik kadrom adına ayrıca çok çok teşekkür ederim.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler