• BIST 9084.03
  • Altın 2325.331
  • Dolar 32.373
  • Euro 35.0126
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

İskele Belediyesi Kültür Sanat Festivali, Çorlu’da tanıtıldı

İskele Belediyesi Kültür Sanat Festivali, Çorlu’da tanıtıldı

Türkiye Uluslarası Festivaller Birliği’nin 2015 yılı 2. Dönem toplantısı Çorlu’da yapıldı. Toplantıda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en köklü ve organizasyonlarından olan İskele Belediyesi Kültür Sanat Festivali de tanıtıldı. Çorlu’daki toplantıda İskele’yi, İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları ile İskele Belediyesi Kültür Sanat Festivali Genel Koordinatörü aynı zamanda CIOFF Kuzey Kıbrıs Başkanı ve Uluslararası Festivaller Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Kadirağa temsil etti.

FOGEM DE TÜRKİYE ULUSLARARASI FESTİVALLER BİRLİĞİ’NE ÜYE OLMA YOLUNDA

İskele Belediyesi Kültür Sanat Festivali’nin tanıtıldığı toplantıya çocuk festivali ile dikkat çeken Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi Derneği’nin (FOGEM) üyeliği de masaya yatırıldı. FOGEM’i temsilen toplantıya katılan isim ise FOGEM Başkanı Salahi Döşemeci katıldı.

2

MUSAOĞULLARI: KÜLTÜRÜMÜZÜ DÜNYAYA TANITIYORUZ

İskeleyi temsilen Çorlu’daki Ulusalararası Festivaller Birliği’nin dönem toplantısına katılan İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları bir de konuşma yaptı. İskele’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde çok önemli ve uluslararası boyutlarda büyük değer kazanan bir kültür sanat festivali düzenlediğine dikkat çeken Musaoğulları konuşmasının devamında şunlara yer verdi: “ İskele Kültür ve Sanat Festivali, kültürel mirasımızı dünyaya tanıtmak için yıllardır büyük bir rol oynuyor.

Bu festival aynı zamanda; bizim kültürümüz ile diğer toplumların kültürlerinin kaynamasına da olanak sağlıyor. Bu sebeptendir ki, İskele Kaymakamlığı olarak bu festivalimize önem veriyor ve desteğimizi her daim sürdürüyoruz”

KADİRAĞA: RENKLER VE KÜLTÜRLER, İSKELE’DE BULUŞMAYA DEVAM EDECEK

İskele Belediyesi Kültür ve Sanat Festivali Genel Koordinatörü, CIOFF Kuzey Kıbrıs Başkanı ve Uluslararası Festivaller Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Kadirağa ise konuşmasında 2016 yılında düzenlenecek olan KKTC’nin en köklü ve geleneksel festivali olan 48. İskele Festivali hakkında bilgilendirmede bulundu. Renkler ve kültürlerin bu festival sayesinde bir araya geldiğine vurgu yapan Kadirağa, özelde İskele’nin genelde ise KKTC’nin 48. İskele Festivali ile birlikte farklı kültürleri bir araya getireceğini söyledi.

KADİRAĞA, DENETLEME KURULU BAŞKANI OLDU

Öte yandan İskele Belediyesi Kültür ve Sanat Festivali Genel Koordinatörü Özlem Kadirağa, Çorlu’da düzenlenen Türkiye Uluslarası Festivaller Birliği’nin 2015 yılı 2. Dönem toplantısında Denetleme Kurulu Başkanlığı’na getirildi.

FOGEM’İN ÜYELİĞİ MART AYINDA BELLİ OLACAK

Türkiye Uluslararası Festivaller Birliği’ne katılan FOGEM’in üyeliği ile ilgili karar ise 2016 yılı 1. Dönem toplantısın yapılacağı Mart ayındaki toplantıda verilecek.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler