• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 15 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

“Kendini geliştir, kariyer fırsatlarını artır”

Avrupa Komisyonu, “Avrupa için Yeni Beceriler Ajandası” belirledi.
“Kendini geliştir, kariyer fırsatlarını artır”

Ajandanın hedefi, bugünün ve yarının meslekleri için gerekli olan becerilerin geliştirilmesini sağlamak olarak açıklanırken, istihdam edilebilirlik, rekabet edebilirlik ve büyümenin Avrupa genelinde desteklenmesi bakımından önemli olduğu ifade edildi.

Avrupa Komisyonu temsilciliğinden yapılan yazılı açıklamada, bu ajanda kapsamında Mağusa-Mağusa Kültür Derneği, Mehmetçik/Galatia – Çelebi Garden, Girne-Efendi Restoran, Yeşilyurt/Pentageia-Argonya Restoran ve Lefkoşa-Naci Talat Vakfı’nda; iş arama, kariyer planlama ve girişimcilik ile ilgili becerilerin geliştirilmesinin önemini vurgulamak amacıyla gençlere yönelik atölye çalışmaları düzenleneceği kaydedildi.

Atölye çalışmaları 19-29 Temmuz tarihleri arasında saat 09.30 ile 14.00 arasında gerçekleştirilecek.

Gençlere, ayrıca, Kıbrıs Türk toplumu için Yardım Programı tahtında 2006 yılından beri süregelen ve toplam bütçesi 11.4 milyon Euro olan “İnsan Kaynakları Kalkınma Sektör Programı” yanı sıra AB’nin Yeni Beceriler Ajandası ile ilgili bilgi de verilecek. Atölye çalışmaları 18-30 yaş arası gençleri hedefleyecek ve onlara ayrıca yerel ve AB kaynakları ve fırsatları ile ilgili bilgi verilecek.

Atölye çalışmaları sırasında katılımcılara kariyer planlama, iş arama stratejileri ve becerileri, CV hazırlama, ağ oluşturma, iş başvuruları, mülâkat becerileri; gönüllülük, stajyerlik ve yarı-zamanlı işler temelli beceri geliştirmenin ve girişimciliğin hassas noktaları anlatılacak. Buna ek olarak, katılımcılar, ilham alabilecekleri deneyim hikâyelerine sahip olan insanlarla tanışma fırsatı da bulacak. Bilgilendirme masası ziyaretleri ile Soru ve Cevap bölümüyle etkinlik son bulacak.

Ajanda yeterli düzeyde okuma, yazma, matematik bilgilerine ve dijital becerilere sahip olmayan Avrupalıların sayısını azaltmayı öngörüyor. Aynı zamanda, kendi potansiyel ve isteklerine uygun iş bulabilmeleri için kalifiye genç insanlara yardımcı olmayı ve işverenlere, doğru profile sahip çalışan istihdam etmelerini ve insanların kendi işlerini kurmalarını sağlayacakları yetenek donanımına ve zihniyete sahip olmalarını mümkün kılmayı destekliyor.

Atölye Çalışmaları; Derince Kültür Derneği, MASDER, Girne Gençlik Merkezi, Gençlik Dairesi, Akçay Kültür Derneği, Mülteci Hakları Derneği, Genç Profesyoneller Platformu, Genç İşadamları Derneği (GİAD), HASDER, MAGEM, Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Odası (JCI), Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) ortaklığında gerçekleştiriliyor.

İlgilenen bireyler, etkinlik hakkında daha fazla bilgiyi AB Bilgi Merkezi Facebook sayfasından (f/abbilgi) veya AB Bilgi Merkezi’ne e-posta (info@abbilgi.eu), telefon (228 2577) veya 11A Hasene Ilgaz Sokak, Köşklüçiftlik Lefkoşa adresine ulaşarak temin edebilir.

İrtibat için Selen Mesutoğlu Altan, selen.altan@abbilgi.eu veya 0533 840 8583 numaralı telefona ulaşılabiliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler