• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

KIB-TEK Fatura dağıtımını durdurdu! Gürcan Erdoğan nereye koşuyor?

Gürcan Erdoğan Nereye koşuyor? KIB-TEK Fatura dağıtımını durdurdu!
KIB-TEK Fatura dağıtımını durdurdu! Gürcan Erdoğan nereye koşuyor?

KIB-TEK Genel Müdürü Gürcan Erdoğan'ın talimatı ile KIB-TEK bugün itibarı ile abonelerine ücret karşılığı dağıttığı fatura dağıtma işlemini durdurdu.

KKTC yasalarına ters mi?

KKTC'de uygulanan vergi usul yasasına göre vergi mükellefleri gelirlerini ve harcamalarını vergi dairesine her ay beyan etmek durumunda. KIB-TEK'in şaşkınlık veren fatura dağıtımını durdurma kararından sonra, iş dünyasında elektrik faturası Vergi Beyanlarının nasıl yapılacağı merak konusu oldu.

Vergi Dairesi faturası olmayan bir hizmetin satılmasına izin verecek mi?

KIB-TEK'in iş dünyasını adeta şoka sokan uygulaması sonrası KKTC Vergi Dairesi'nin kurumu nasıl mali açıdan denetleyeceği de sorgulanmaya başlandı.

Gürcan Erdoğan nereye koşuyor?

KIB-TEK Genel Müdürü Gürcan Erdoğan'ın uygulamaları kurum içerisinde huzursuzluğa neden olurken, Gürcan Erdoğan ile ilgili çeşitli  dedikoduların da yayılmasına yol açıyor. KIB-TEK Genel müdürü Gürcan Erdoğan'ın bu konularda kamu oyunu aydınlatması bekleniyor.

EL-SEN de rahatsız

KIB-TEK'te yaşananlar sonucunda ve özellikle Kablo ile elektriğin getirilme sürecine yeşil ışık yakılması nedeni ile EL-SEN de harekete geçti.

KIB-TEK Gürcan Erdoğan'ın malı değil

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nda yaşanalar sonrasında KIB-TEK'in Kıbrıslı Türklerin ödediği vergilerle ve ödediği elektrik ücretleri ile Kıbrıslı Türklerin öz malı olduğu yöneticiler tarafından unutulmamalı.

Özgürgün Rahatsız

Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün, KIB-TEK Genel Müdürü Gürcan Erdoğan'ı yaşananladan dolayı görevden almak düşüncesinde olduğu ve bunu yakın çevresi ile paylaştığı öne sürüldü.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu basılı fatura dağıtımını sonlandırdı

Uzaktan erişimli elektronik sayaç projesinin tamamlanması ile birlikte 4 Temmuz 2017 tarihinden itibaren Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu, çevrenin korunmasına katkıda bulunmak, personel ve yakıt tassarrufu sağlamak amacıyla tüm aboneleri kapsayan adrese fatura dağıtımını sonlandırdı. Dileyen abonelerimiz, halihazırda sunduğumuz SMS ve e-mail yoluyla elektronik ortamda veya bağlı bulundukları bölge amirliği tüketici işleri bölümlerine gelerek basılı şeklide faturalarını temin edebilirler. Maliyetlerin düşmesiyle birlikte, tüm abonelerimizin maktu ücretlerinden de 4.95 TL indirim uygulanmaya başlandı.

 

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Genel Müdürü Gürcan Erdoğan yaptığı açıklamada; 4 Temmuz 2017 tarihi itibariyle alınan karar doğrultusunda; basılı fatura dağıtımının durdurulduğunu ve bundan böyle Kıb-Tek abonelerinin faturalarıyla ilgili bilgileri; SMS ve/veya e-mail yoluyla alacaklarını ifade etti.  Bununla birlikte dileyen abonelerin bağlı bulundukları bölge amirliği tüketici işleri bölümlerine gelerek basılı şeklide faturalarını temin edebileceklerini ifade etti. Erdoğan, detaylı fatura bilgilerini öğrenmek isteyen aboneler için farklı servisler geliştirdiklerini ve kimsenin mağdur olmaması için çalıştıklarını vurguladı. Detaylı fatura bilgilerini; 188 ve (0392) 60 00 960 nolu telefon numarasını arayarak otomatik yanıt sisteminden, yine aynı numarayı arayarak Çağrı Merkezi’nde görevli müşteri temsilcilerinden, buna ek olarak Kıb-Tek resmi websitesi www.kibtek.com adresindeki “Online İşlemler” bölümünden veya IOS işletim sistemine sahip akıllı telefonlar için APP  STORE, Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda ise PLAY STORE mağazasına girip “KIBTEK Mobile” uygulamasını yükleyerek ulaşabileceklerini belirtti. Özellikle akıllı telefonlar için tasarlanan “KIBTEK Mobile” uygulamasını kullanacak tüketicilerin, internet bağlantısı olan dünyanın herhangi bir yerinden işlemlerini gerçekleştirebileceklerine dikkati çekti.

 

Bu servisleri kullanarak sadece fatura bilgilerini değil, bununla birlikte abonelerin adlarına kayıtlı elektrik sayaç veya sayaçlarına ait hesap ekstrelerini, abonelik bilgilerini, elektrik sayacına sağlanan akımın, Kurum'a olan borçtan dolayı kesilip kesilmediğini de yine ayni bölümde Abonelik Bilgileri içerisinde Sayaç Durumu Aktif veya Kesik şelinde öğrenebileceklerini ayrıca dilerlerse kredi kartı ile ödeme de yapabileceklerini ifade eden Gürcan Erdoğan, bu bilgilere ulaşabilmek için; abonelerin kullandıkları cep telefonu hattına ait numara ile kimlik kartı numaralarının, Kurum'daki abonelik bilgilerinin içerisinde kayıtlı olması gerektiğini vurguladı.

Bir sorunla karşılaşılması durumunda; info@kibtek.com, kibtek@kibtek.com elektronik posta adreslerine, 188 veya (0392) 60 00 960 numaralı hatlardan ulaşacakları Çağrı Merkezi’ne karşılaştıkları sorunla ilgili bilgi aktarmaları halinde en kısa sürede sorunun çözümünün sağlanacağını söyledi.

 

Kıb-Tek abonelerine daha çağdaş bir hizmet sunma adına bu kararın alındığını, hem kuruma hem de halka avantajlar sağlayacağının ortada olduğunu söyledi. Bu avantajlardan bazılarının; hızlı ve kolay erişilir olması, iş gücünde tasarruf ve verim sağlaması, saklama güvenliği sağlanması, eski faturalara erişimin kolaylaşması, kâğıt tasarrufu sağlanması ve çevreye daha duyarlı bir uygulama olaması olarak sıraladı.  E-fatura uygulamasının hayata geçirilmesiyle birlikte düşen maliyetler dolayısiyle tüm kullanıcıların maktu ücretlerinden de 4.95 TL indirim uygulandığını vurguladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler