• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Kıbrıs Beşiktaş J.K. Futbol Okulu gelecek vaat ediyor

Kıbrıs Beşiktaş J.K. Futbol Okulu gelecek vaat ediyor
“BEŞİKTAŞ YÖNETİCİLERİ OYUNCULAR HAKKINDA RAPOR ALDILAR”: Beşiktaş’ın 112’ncı yılı ülkemizde de kutlandı. Beşiktaş’ın 112’nci yaş günü dolayısıyla, yurtdışından gelen Beşiktaş Futbol Okulları Genel Koordinatörü ve Teknik Direktörü, Beşiktaş U- 19 Teknik Direktörü ve eski futbolcular, KKTC Beşiktaş Alt Yapısı’nı ziyaret ettiler. Yöneticiler ve okul sorumluları, antrenman programını takip ettiler, çocuklar hakkında gerekli bilgileri aldılar. Gelişme kaydeden öğrencileri canlı izleyerek, haklarında değerlendirmek üzere raporları aldılar.
“HEDEF BURADAKİ OYUNCULARI BEŞİKTAŞ’A KAZANDIRMAK”: Yurtdışından gelen yöneticiler ve Kıbrıs Beşiktaş J.K. Futbol Okulu Futbol Antrenörleri Detay Gazetesi’ne konuştular. Hedeflerinin buradan bazı sporcuları, Türkiye’de alt yapıya gönderip, orada başarılı olmalarını sağlamak olduğunu belirttiler.

Beşiktaş’ın 112’ncı yılı ülkemizde de kutlandı. Beşiktaş’ın 112’nci yaş günü dolayısıyla, yurtdışından gelen Beşiktaş Futbol Okulları Genel Koordinatörü ve Teknik Direktörü, Beşiktaş U- 19 Teknik Direktörü ve eski futbolcular, KKTC Beşiktaş Alt Yapısı’nı ziyaret ettiler. Yöneticiler ve okul sorumluları, antrenman programını takip ettiler, çocuklar hakkında gerekli bilgileri aldılar. Gelişme kaydeden öğrencileri canlı izleyerek, haklarında değerlendirmek üzere raporları aldılar.

Yurtdışından gelen yöneticiler ve Kıbrıs Beşiktaş J.K. Futbol Okulu Futbol Antrenörleri Detay Gazetesi’ne konuştular.

Hedeflerinin buradan bazı sporcuları, Türkiye’de alt yapıya gönderip, orada başarılı olmalarını sağlamak olduğunu belirten yöneticiler ile okul sorumluları, Türkiye’ye gönderilmesi 3-4 aday öğrenci olduğunu, bunların daha önceden tespit edildiği, dün de canlı gözle izlendiklerini belirttiler. Yurtdışından gelen yöneticiler ve Kıbrıs Beşiktaş J.K. Futbol Okulu Futbol Antrenörleri, Detay’a şunları söylediler:

BEŞİKTAŞ U 19 TEKNİK DİREKTÖRÜ YASİN SÜLÜN: “BİZ BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ”

“Gelişimizin sebebi 112’nci yılımızı kutlamaktır. Kıbrıs Beşiktaşlılar Derneği bizi buraya davet ettiler. Biz de gelmekten dolayı son derece mutlu ve gururluyuz. Dün gece (önceki gece) çok güzel bir eğlence oldu. Tüm Beşiktaşlılar toplandık, 112 yılımızı kutladık. Şimdi de buraya destek olmaya geldik. Çocuklara destek olmak istiyoruz. Aileleriyle burada çocuklara futbolu sevdirmeye çalışıyoruz. Burada gördüğümüz kadarıyla güzel bir katılım var. Çocukları burada görmekten mutluyuz. İnşallah güzel ahlaklı birer futbolcu olurlar. Kıbrıs’tan da Beşiktaş’a futbolcu aktarılması Kıbrıs için de güzel olur. Biz burada olmaktan çok mutluyuz.”

BEŞİKTAŞ FUTBOL OKULLARI GENEL KOORDİNATÖRÜ VE TEKNİK DİREKTÖRÜ UFUK PAK:

“Kıbrıs’ta geçen sene başlatmış olduğumuz çalışmaları, bu sene daha da gelişmiş olarak görüyoruz. Bu çok sevindirici… Beşiktaş Futbol Okullarının Genel Koordinatörü ve Teknik Direktörü olarak yıllardır Beşiktaş camiasında görev yapıyorum. Yasinler, Sergenler, hepsi bizim oyuncumuzdu. Beşiktaş, son yıllarda merkezde çalışma yapma, çocukların zor olduğu için İstanbul’da bile değişik noktalarda futbol okulları alt yapıları oluşturduk. Sonra bu Türkiye çapına geldi.

“ÖĞRENCİ SAYISI 20’DEN 70’E YÜKSELDİ”

Bu arada yurtdışından Beşiktaş adına çalışma yapmak isteyenlerden teklifler geldi. Kıbrıs’tan da özellikle iklim bakımından güzel bir ortam var. Geçen sene 20 kusur öğrenci varken, şimdi görüyorum, 70 kusur öğrenci mevcuttur.”

[gallery type="slideshow" size="full" ids="57199,57196,57194,57190,57189,57188,57187,57195,57193,57198,57200,57192,57186,57191"]

“BURADAN DA OYUNCU KAZANMAK HEDEFİNDEYİZ”

“Bu gelişmeyi gördükçe mutlu oluyorum. Amacımız, önce iyi bir insan olmalarını istiyoruz, sonra iyi bir öğrenci olmalarını istiyoruz, olabilirlerse de futbolcu olsunlar. Bunun garantisi yok. Buradan da oyuncular bulmak ve onları da kazandırmak güzel bir şey ama bunu garantisi yok. En önemlisi spor yapmalarına katkıda bulunmaktır.”

“BİR ADIM KADAR YAKIN, BİN ADIM KADAR UZAK”

“Beşiktaş’a gelmek, bir adım kadar yakın, bin adım kadar uzaktır. Yetenekli oyuncuları, 15 yaşında her türlü ihtiyacını karşılayarak, Türkiye’ye Beşiktaş’a alıyoruz. Aileler büyük bir beklentiye girmesinler, çocukların üzerinde baskı unsuru olmasınlar. Zaten, bir oyuncu yetenekliyse gözden kaçmaz. Futbolcu olmasa da en azından yaşamı boyunca sporcu gibi yaşar.”

“YETENEKLİ BİR OYUNCU İLLAKİ FARK EDİLİR”

“Yetenekli olduğu fark edilen bir oyuncuyu takibe alıyoruz. İmkân varsa, maçlarını izliyoruz ve en önemlisi kendi yaş grubunda görerek son kararımızı veriyoruz. Uzun, zor ve sağlıklı bir sürecin ardından yetenekli bir oyuncu illaki fark ediliyor ve hakkını alıyor.”

KIBRIS BEŞİKTAŞ J.K. FUTBOL OKULU FUTBOL ANTRENÖRÜ HÜSEYİN YAVUZ:

“Geçen yıl Temmuz ayında bu yola girdik. Çocuklarla birlikte bayağı bir ilerleme kaydettik. 50 civarında öğrencimiz mevcuttur. Bu öğrenciler, 4 gruba bölünüyor. Haftada 3 kez idman yapıyoruz. İdmanlara göre de hafta sonları maç belirliyoruz. Beşiktaş’ın 112’nci yaş günü dolayısıyla, yurtdışından gelen yöneticiler ve okul sorumluları, antrenman programını takip ettiler. Çocuklar hakkında gerekli bilgileri, gelişme kaydedenleri öğrenmek istediler. Biz de onların raporlarını verdik ve bu şekilde devam ediyoruz.”

“3-4 ADAY ÖĞRENCİ VARDIR”

“Hedefimiz buradan bazı sporcuları, Türkiye’de alt yapıya gönderip, orada başarılı olmalarıdır.  Ama ilk önce oraya denenmeye gidecekler. Orada diğer hocalar tarafından gözlemlenecekler. Tekrar rapor gelecek, o rapor doğrultusunda çocuk gerekirse orada yatılı kalacak ve Beşiktaş’ın alt yapısında devam edecek. “Türkiye’ye gönderilmesi 3-4 aday öğrenci vardır. Daha önceden bilinirlerdi, bugün de canlı gözle izlendiler.”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Rio Olimpiyatları başladı06 Ağustos 2016 Cumartesi 21:57
  • İtalyan devi Milan satıldı06 Ağustos 2016 Cumartesi 11:09
  • Faslı boksör cinsel tacizden gözaltında06 Ağustos 2016 Cumartesi 10:53
  • Mağusa'nın al yapısına 'Sırp' antrenör!05 Ağustos 2016 Cuma 15:48
  • G.Saray bombayı patlattı!04 Ağustos 2016 Perşembe 14:48
  • Nevena Jovanovic Yakın Doğu Üniversitesi’nde04 Ağustos 2016 Perşembe 14:25
  • Choudhry, “BağlantıYönetim Heyecanlı”04 Ağustos 2016 Perşembe 13:35
  • Fenerbahçe Beşiktaş’ı zengin etti04 Ağustos 2016 Perşembe 12:01
  • Fenerbahçe’nin muhtemel rakipleri04 Ağustos 2016 Perşembe 11:12
  • Diarra ile anlaştık ama....03 Ağustos 2016 Çarşamba 16:48