• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

KIBTEK’in en büyük uzaktan erişimli akıllı sayaç ihalesi Telsim’in

KIBTEK’in en büyük uzaktan erişimli akıllı sayaç ihalesi Telsim’in

 

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu, Telsim ile dünyada bir ilke imza atıyor

63 BİN UZAKTAN ERİŞİMLİ AKILLI SAYAÇ TELSİM TEKNOLOJİSİ İLE HİZMETE SUNULACAK 

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun ülkemizde dijital bir dönüşüm yaratmak hedefiyle hayata geçirmeyi planladığı uzaktan erişimli akıllı sayaç projesi kapsamındaki en son ve en büyük ihalesi sonuçlandı. Ülke genelindeki 63 bin adet uzaktan erişimli akıllı sayacın; Kuzey Kıbrıs’ın dijital dönüşümüne liderlik etmek hedefiyle çalışmalar yürüten Telsim’in teknolojisi ile hizmete açılmasına karar verildi.

Büyük ihalenin sonucu, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda gerçekleştirilen protokol imza töreninde açıklandı.  Protokol imza törenine Telsim Genel Müdürü Rasim Karas, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Müdürü Mehmet Salih Gürkan, Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, Telsim Kurumsal Satış Müdürü Sevim Beşok Esendağlı, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Müdür Muavini Ahmet Dargın, Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Öztürk ve Otomatik Sayaç Yönetim Sistemi Yöneticisi Saffet Aşıksoy katıldı.

GÜRKAN: KIBRIS İÇİN MUAZZAM BİR DÖNÜŞÜMÜN ALTYAPISINI TELSİM İLE GERÇEKLEŞTİRMEKTEN MUTLUYUZ

Toplantıda konuşan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Müdürü Mehmet Salih Gürkan; Uzaktan Erişimli Akıllı Sayaç Projesi’nin en son ve en değerli ihalesi için Telsim ile anlaşmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Gürkan, tüketicinin sayacını uzaktan yönetebilmeyi ve düzenli olarak izleyebilmeyi olanak sağlayan bir sistem için ihtiyaç duyulan iletişim teknolojisi hakkında uzun bir değerlendirme sonucunda doğru bir karar verdiklerine inandıklarını dile getirdi.

Projenin, ülke genelindeki sistematik şekilde tüm sayaçları kapsaması bakımından dünyada bir ilk olduğuna dikkati çeken Gürkan, “Kıbrıs için muazzam bir dönüşümün altyapısını Telsim ile gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.  Gürkan, 2015 yılının sonuna doğru tüm tüketicilerin akıllı sayaçlarının dönüşümünün ve uzaktan erişiminin tamamlanmasını planladıklarını belirti.

KARAS: TEKNOLOJİMİZLE HALKIMIZA HİZMET ETMEKTEN DOLAYI MUTLUYUZ

KIBTEK’in teknolojiyi etkin şekilde kullanan ve ülkenin yararına çok güzel projelere imza atan bir şirket olduğuna vurgu yapan Telsim Genel Müdürü Rasim Karas ise, projede emeği geçen herkesin büyük bir iş yaptığına dikkati çekti. “Ülkede herkesi etkileyecek büyüklükte bir değişim başlatan bir kurumun projesine teknolojimizle hizmet etmekten dolayı mutluyuz” diyen Karas, KIBTEK ile işbirliklerinin devamının gelmesini arzu ettiğini dile getirdi. Karas sözlerine şöyle devam etti; “Telsim olarak hem teknolojimizi, hem bilgimizi hem de Vodafone’un dünya genelindeki  diğer  tüm uygulamalarını ilerleyen zamanlarda ihtiyaç duyulduğu takdirde topluma hizmet için  sizinle paylaşmaya her zaman hazırız”.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler