• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Kış tatili için 5 alternatif öneri

Kış geldi tatile çıkılmaz diyorsanız yanılıyorsunuz. İşte tatilin tam zamanı...
Kış tatili için 5 alternatif öneri

Kış soğukları yavaştan etkisini hissettirmeye başladı. Havalar soğuyunca pek çoğumuz tatile biraz ara verip evlere kapanmayı seçsek de yurdumuzda kışın keşfedilecek birbirinden güzel yerler var. Uludağ ve Erciyes gibi kış turizminin popüler adreslerinin dışında ülkemizden alternatif rotalar nereler?

1- Erzurum’da donmuş şelaleler

Adı geçince bile üşümeye yeten şehirlerden biri Erzurum. Palandöken gibi dünyaca meşhur kayak merkezlerine sahip şehirde kış ayları son derece soğuk geçiyor. Ancak burası aynı zamanda kışın donan şelaleleri izlemek hatta cesaretinizi toplayabilirseniz buralara tırmanmak için harika bir yer. Uzundere yolu üzerinden bulunan Serapin Şelalesi’ne veya bölgenin bu alanda meşhur bir diğer doğal güzelliği olan Sarıgelin Şelalesi’ne gelebilirsiniz.

kis-tatili-23216-001.jpeg

2- Davraz’da kayak keyfi

Ülkemizde kayak denince ilk akla gelen yer olmasa da Isparta’da bulunan Davraz pek çok kayak tutkununun yeni gözdeleri arasına girdi bile. Eğirdir Gölü manzaralı dağın yamaçlarına kurulan merkez karın yağması ile bambaşka bir atmosfere kavuşuyor. Davraz’ın diğer merkezlerden farklı bir özelliği ise çığ düşme riskinin yok denecek kadar az olması. Eğer kayak yapmıyorsanız da Davraz’ın karla kaplı tepelerinde yürüyüşe çıkabilir, manzarayı seyrederek fotoğraf çekebilirsiniz. 

davraz-23218-001.jpeg

 

3- Süphan Dağı’nda doğa yürüyüşü

Van Gölü’nün eşsiz manzarasını seyrederek karların arasında yürüyüşe çıkmak için rotanızı Bitlis’e çevirebilirsiniz. Kış aylarında doğa yürüyüşçülerini çeken dağda yapacağınız gezintiler sırasında sonradan bakmaya doyamayacağınız fotoğraf kareleri de yakalayabilirsiniz.

kapadokya-23220-001.jpeg

4- Karlar altında Kapadokya

Kış gelince ülkemizde bambaşka bir görüntüye kavuşan yerlerden biri de Kapadokya. Peribacaları, taş odaları, eşsiz manzaraları ve yerel lezzetleriyle gezginlere muhteşem bir deneyim vaat eden bölgede kar yağınca elinize sıcak çayınızı ve kahvenizi alarak yüksek bir noktaya çıkabilir, Kapadokya’nın karlar altındaki efsanevi görüntülerine tanıklık edebilirsiniz. Bölgeye geldiğinizde Avanos’ta çömlek atölyelerini ve şarap mahzenlerini gezmeyi de unutmayın.

5- Dört mevsim Yedigöller  

Bolu’nun cennet köşesi Yedigöller başta sonbahar olmak üzere yılın her mevsiminde büyüleyici bir güzelliğe sahip. Bölgeye kışın geldiğinizde ise karlar arasında parlayan göllerin muhteşem manzarasını seyredebilir ve doğanın beyaz örtü altındaki görüntüsüne tanıklık edebilirsiniz. Yedigöller’e gelmek için bölgeye düzenlenen günübirlik turlardan birine katılmanız yeterli. İsterseniz kendi aracınızla da buraya gelebilirsiniz ancak kış aylarında yol şartları biraz zorlayıcı olabiliyor.

sirince-16527-001.jpeg

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler