• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

KTEZO, AB Zanaatkar ve KOBI Federasyonu’nda temsil edildi

KTEZO, AB Zanaatkar ve KOBI Federasyonu’nda temsil edildi

K.T. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nı temsilen Avrupa Birliği Zanaatkar, Küçük ve Ortaboy İşletmeler Federasyonu (UEAPME)’nun Brüksel’de gerçekleşen “Avrupa Lobiciliği, Deneyimler ve Bilgi Paylaşımı” konulu toplantıya KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga ve KTEZO Yönetim Kurulu’nun Dış İlişkilerinden Sorumlu Üyesi Abdullah Ekinci katıldı.

UEAPME’nin daveti üzerine, Brüksel’de gerçekleştirilen toplantıda zanaatkarlar ve kobilerin ulusal ve uluslararası ölçekte karşılaştıkları sorunlar, federasyon üyesi ülkelerde yaşanan deneyimler ve sorunlara geitirilen çözüm önerileri tartışldı. Zanaatkarları ve kobileri ilgilendiren yasa önerilerinin, Avrupa Konseyi’nden daha hızlı geçirilmesi için AB parlamenterlerini ikna etme ve esnaf örgütlerinin ulusal federasyonları arasındaki ilişkiler ile işbirliğinin daha da geliştirilmesinin tartışıldığı toplantıda çeşitli öneriler ele alındı. Toplantıda yasa önerileri yanında çevre, toplumsal cinsiyet eşitliği, yenilenebilir enerji, mülteci ve insan hakları gibi başlıklarda etkin ve taraf olmanın bu konulardaki sorunların çözümü açısından önemli olduğu da vurgulandı.

KTEZO  Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, uluslararası ilişkilerin toplumumuz için önemli olduğunu, bu nedenle Oda’nın uluslararası alanda temsiliyetinin sağlanması için bir süreden beridir girişimlerde bulunduklarını, bu girişimler sonucunda da Avrupa Birliği Zanaatkar, Küçük ve Orta Boy İşletmeler Federasyonu’na (UEAPME) gözlemci üye statüsünde kabul edildiklerini ifade etti. Tulga, tam üyelik başvurularının incelenmiş olduğunu, ancak Güney’de örgütlenmiş olan Ticaret ve Sanayi Odası’nın itirazından dolayı kabul edilmediğini belirtti. Avrupa Komisyonu yürütme organında temsiliyeti olan UEAPMA’nin,  kobilerin ulusal federasyonlarının bir araya gelerek oluşturdukları uluslararası nitelikli bir örgüt olduğunu ve böylesine geniş temsiliyeti olan uluslararası bir örgüte gözlemci statüsünde olsa dahi kabul edilmiş olmanın çok önemli bir adım olduğunu vurgulayan Tulga; “Ne mutlu ki çalışmalarımız, ürettiklerimiz, yaptıklarımız bizi buralara taşıdı ve ne mutlu ki orada gün boyunca tartıştıklarımız belki daha küçük bir ölçekte olan ancak her gün ele aldığımız sorunlardan farklı olmayan konular olduğunu gördük.”

KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, UEAPME’ye tam üyelik statüsünü zorlayacaklarını, konuyu Güney’de örgütlenmiş olan Ticaret ve Sanayi Odası ile karşılıklı kuracakları diyalog çerçevesinde de görüşeceklerini ifade etti.

Gerçekleşen toplantıya; İtalya, Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya, Belçika ve Finlandiya’nın ulusal federasyon temsilcilerinin yanı sıra, Federasyon Başkanı Gunilla Almgren (İsveç), Genel Sekreter ve Eski Avrupa Komisyon Üyesİ Peter Faross da katıldı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler