• BIST 9560.85
  • Altın 2487.247
  • Dolar 32.5094
  • Euro 34.829
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

KTSO Ticaret Heyeti Azerbaycan temaslarını tamamladı

KTSO Ticaret Heyeti Azerbaycan temaslarını tamamladı

KTSO Ticaret Heyeti Azerbaycan temaslarını tamamladı

 

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) organizasyonunda oluşturulan ticari heyetin Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de yaptığı temaslar tamamlandı.

Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, KTSO Başkanı Ali Çıralı ziyaretin oldukça verimli geçtiğini ve ticaretin başlaması açısından umut verici olduğunu belirtti.

Heyet ziyaretin son gününde, Azerbaycan Türk Sanayici ve İşadamları Beynelhalk Cemiyeti (TÜSÜAB) merkezini, Azerbaycan Sanayi ve Ticaret Odası’nı ve TC Bakü Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Ziyaretlerde konuşan KTSO Başkanı Ali Çıralı, Kuzey Kıbrıs üretimi ve ekonomisi hakkında bilgi verdi.

ÇIRALI: “VERİMLİ VE UMUT VERİCİ”

Başkan Ali Çıralı, ziyaret programının tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, ilk kez gerçekleştirdikleri bu ziyareti  “oldukça yerinde verilmiş bir karar” olarak değerlendirdi.

Çıralı, “Burada ülkemizdeymiş gibi hissettik. Heyette yer alan iş insanlarının bazıları ilerleyen günlerde somut adımlar atılabilecek iş bağlantısı yapma olanakları buldu. Oldukça verimli ve umut verici bir ziyaret yaptığımıza inanıyorum” diye konuştu.

İlerleyen zaman içerisinde Azerbaycan iş insanlarıyla başlatılan bu diyaloğun daha da güçleneceği inancını belirten Çıralı, “Yaptığımız temaslar ve görüştüğümüz yetkililer atılan bu ilk adımın devamının geleceği sinyallerini vermiştir. Karşılıklı olarak ticaretin başlamaması için hiçbir engel yok” ifadesini kullandı.

Heyette yer alan iş insanlarının ise, ziyaretin kendileri açısından çok verimli geçtiğini söyleyerek, “Alıcı firmalarla görüşme ve iş yeri ziyaretleri yapma olanağı bulduk. Ürün, fiyat ve nakliye konularını görüştük. Çok olumlu izlenimlerle buradan ayrılıyoruz” ifadelerine yer verdiği belirtildi.

KKTC Bakü Temsilcisi Sadettin Topukçu ilk günün akşamı KTSO ticaret heyeti onuruna bir resepsiyon verdi. Resepsiyona Azeri ve Türkiyeli iş insanları da katıldı.

ZİYARETLER

Oda heyeti ve heyete katılan Sanayi Dairesi Müdürü Baki Akyön temasların son gününde, Azerbaycan Türk Sanayici ve İşadamları Beynelhalk Cemiyeti (TÜSÜAB) merkezini, Azerbaycan Sanayi ve Ticaret Odası’nı ve TC Bakü Büyükelçiliğini ziyaret etti.

TÜSÜAB Başkanı Yavuz Keleş ve bazı yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette, Azerbaycan ekonomisi ve cemiyetin faaliyeti hakkında sinevizyon gösterisi yapıldı. Heyet daha sonra Azerbaycan Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek buradaki yetkililerle görüşmeler yaptı.

Heyet son ziyareti, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun’a yaparak görüşmelerini tamamladı.

Heyet daha sonra, “Bakü Sohbet Toplantıları Kulübü”nün düzenlediği ve Bakü’de yaşayan iş insanları ve yöneticilerin hazır bulunduğu aylık yemek toplantısına davetli olarak katıldı.

Toplantıda, Ocak ayı sonunda Bakü’deki görev süresi dolacak olan KKTC Bakü Temsilcisi Sadettin Topukçu’ya da veda edilerek plaket verildi.

Oda Başkanı Ali Çıralı da Topukçu’ya hitaben bir konuşma yaparak, heyetin Bakü temasları için gösterdiği çaba ve emeğe teşekkür edip, ziyaret anısına plaket sundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler