• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Kültürler İskele’ de kaynaştı

Karadenizli sanatçı Resul Dindar kulakların pasını sildi
Kültürler İskele’ de kaynaştı

48. Geleneksel iskele Festivali içerisinde yer alan bu yıl 24. Düzenlenen Karadenizliler Gecesi, dün akşam, Açık Hava Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Karadenizli sanatçı Resul Dindar’ın konser verdiği geceye, Tarım ve Orman Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Meclis Üyeleri, Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün, Milletvekilleri Hakan Dinçyürek ile Ersin Tatar’ın yanı sıra 7’den 70’e çok sayıda kişinin katıldığı geceye sadece Karadenizliler değil, Kıbrıs’ın her bölgesinden insanlar akın etti.

ÇAVUŞOĞLU: KÖKENLERİNİ DEĞİL KÜLTÜRLERİNİ YAYIYORLAR

cavv1.jpg

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan Karadenizliler Gecesi’nde İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Ekibi, KKTC Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Minikler ve Kızlar Horon Ekibi gösteriler sundu. Karadenizliler Gecesine katılarak bir konuşma yapan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Karadenizlilerin kökenlerini değil kültürlerini yaymaya çalıştıklarını ifade etti.

HASAN SADIKOĞLU:  ADAMIZDA BAŞLAYAN DOSTLUK BİZİ BİRBİRİMİZE BAĞLIYOR

cavv3.jpg

Gecenin ev sahibi olan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ise, ‘41 yıl önce Kuzey’ den Kuzey’e adamızda başlayan dostluk, birliktelik, ve de kardeşlik her geçen gün  daha da  büyüyor,  bizleri  daha  da  birbirimize  bağlıyor’ dedi. Sadıkoğlu konuşmasının devamında ise şunlara yer verdi: “Karadenizliler Gecesi Festival programımızın içerisinde en çok beklenen gecelerimizden biridir. Böylesi bir geceye ev sahipliği yapmak,  organizasyonu işbirliği içerisinde sürdürmek bizim için apayrı bir onurdur.”

AYGÜN: ÇOK KÜLTÜRLÜLÜĞE ÖNEM VERİYORUZ

cavv2.jpg

Gecede konuşma yapan diğer bir isim ise KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün oldu. 24 yıllık bir dernek olan Karadeniz Kültür Derneği’nin çok kültürlülüğe önem verdiğini söyleyen Aygün, bu gecenin organizasyonunu kendilerine veren İskele Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerine teşekkür etti. Aygün konuşmasında derneğin faaliyetleri ve sorunları hakkında da bilgiler verdi.

BAKİ AYGÜN’DEN TEŞEKKÜR PLAKETİ

Konuşmaların ardından Karadenizliler Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün; Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti.

RESUL DİNDAR’DAN MÜZİK ZİYAFETİ

patladi.jpg

24. Karadenizliler Gecesi, Karadeniz müziğinin önemli temsilcilerinden Resul Dindar konseri ile son buldu. Sahne Performansı ile kendisini dinlemeye gelenlerden tam not alan Dindar; yalnızca Karadeniz şarkıları değil, repertuvarındaki birbirinden eşsiz şarkıları ile DİNLEREYENLERE  gelenlere müzik ziyafeti sundu.

Karadeniz fırtınası estirdi. Konsere katılanlar, Sinan Yılmaz’ın seslendirdiği şarkılara horon teperek eşlik etti. Bu coşkuya İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da katıldı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler