• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Kurslar LTB-EMAA işbirliğinde yapılıyor

Kurslar LTB-EMAA işbirliğinde yapılıyor

Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA) gelenekselleşen yaz kurslarına başlıyor. Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB)  ile EMAA işbirliğinde gerçekleştirilecek olan kurslar, Temmuz’un ilk haftası başlayacak ve iki ay sürecek.

Çocuk ve gençlere yönelik olarak gerçekleştirilecek olan ve 2 aylık ücreti 70 TL olan kurslara son başvuru tarihi 30 Haziran. Kursa katılmak isteyen kişiler 2278782 ile 2284327  numaralı telefonlardan  Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’na başvurabilirler.Kurs

Her yaş grubuna yönelik farklı içeriklerdeki kurslar, günleri  ve  içerikleri  kısaca şöyle:

TEMMUZ ve AĞUSTOS AYLARI

Çocuklar ve Gençler 

Yaratıcı Minikler (5-8yaş)

Kurs Sorumlusu: Ozan Özgenler

Gün ve saat: Çarşamba 10:00-11:30(malzemeler merkez tarafından verilecektir) (en fazla 14 kursiyer)

Her çocuk yaratıcıdır! Önemli olan çocuğa doğru yaklaşım ve koşulları sunarak çocuğun potansiyelini ortaya çıkarmaktır. Bu prensip temelinde, 5-8 yaş çocuklarının keyif alarak öğrenecekleri 2 aylık zamanları olacak. Değişik resim teknikleri ve 3 boyutlu çalışmalar kursun içeriğini oluşturacaktır. Neşeli bir ortamda, temel sanat üzerinden üretimler yapılacaktır.

  Heykelin Halleri ( 9 - 13 yaş):

Kurs sorumlusu: Zehra Şonya

Gün/Saat : Perşembe 10:00 -11.30 (malzemeler merkez tarafından verilecektir) (en fazla 14 kursiyer)

Kurs üç boyutlu çalışmaları içerecektir. Çocukların psikomotor becerileri geliştirilirken üçüncü boyuta ait mekansal sorunların çözümü ve düşünce yapısının gelişimiyle ilgilenecektir. Zıplayan çamurdan sevimli çanavarlar, mimari yapılardan ( kule) çıkışlı ütopik çalışmalar, kukla yapımı, telden heykeller, mobil heyel  yapımı, ve köpükle rölyef çalışmaları vs.

Sokak Sanatı (14-17 yaş)

Kurs Sorumlusu:Eser Keçeci

Gün/Saat: Salı 18:00-19:30

Kırk yılı aşkın bir süredir, tartışmalı bir sokak sanatı olarak ortaya çıkan Grafiti ve Kalıp eknikleri (stencil), genel anlamda duvar yazıları ve resimleri aracılığıyla, kamusal alanda kitlesel iletişim aracı olarak kullanılmaktadır. Sprey boyalarla veya fırçayla; duvarlara, trenlere ve özellikle de sokaklara çizilen resim ve yazılar, çağımızda ortaya çıkan en etkili toplumsal ifade biçimleri arasında yer almaktadır. Kurs süresince özellikle toplumsal konuların işlendiği çalışmalar izin alınan mekanlarda uygulanacaktır.

Yetişkinler (17 yas ve üzeri)

Heykelin Halleri:

Kurs sorumlusu: Zehra Şonya

Gün/Saat : Perşembe 18:00 – 20:00 (kurs materyalleri kursiyerlere aittir, en fazla 8 kursiyer)

Kursiyerlerin kendilerinin belirleyeceği konsept/düşünce temelinde başlayacak ve farklı malzemelerin keşviyle geliştirilerek üç boyutlu örneklere dönüşecektir. Heykelle ilgili bilgiler hedef alınacak sorunlar çerçevesinde verilecek ve kurs teorik bilgiler eşliğinde sürecektir. Her ay bir işin yaratım sürecinde geliştirilerek bitirilmesi düşünülmektedir. Kurs  hazır yapım ve farklı malzemelerin heykele dönüşümü ile başlayacaktır.

Desen Kursu:

Kurs Sorumlusu: Osman Keten

Gün/Saat: Çarşamba - Cuma 15:00 – 20.00(tercih edilen gün ve iki saat)

Karakalem, çizgi çalışmalarından başlayarak obje çalışmaları, perspektif, figür, kompozisyon ve isteğe bağlı olarak renkli çalışmalara geçilecek.

Resim Kursu

Kurs Sorumlusu: Osman Keten

Gün/Saat: Çarşamba - Cuma 15:00 – 20.00(tercih edilen gün ve iki saat)

Temel çizim yeteneğini geliştirmenin yanında renk bilgisi, yağlı boya resim teknikleri, armoni ve renk tonlarındaki perspektifi kavrama teknikleri  ile bakma ve görebilme becerisi kazandırmayı hedefleyen bir kurstur.

 Sanat Kültürü

Kurs sorumlusu: Zehra Şonya

Gün/Saat : Çarşamba 19:00-20:00

Kurs genel kültür bağlamında sanat tarihi, estetik ve kuramları içermektedir. Amaç çağlar ve akımlarla ilgili bilgiler ışığında sanat eseri ile izleyici arasındaki mesafeyi kaldırarak eserleri anlama ve okuma bilgilerinin gelişimini sağlamaktır. Ayrıca sanatın entellektüel boyutunun farkına varılması ve bu yöndeki bilgilerin artırılmasıdır.  Karşılıklı tartışmalara ve fikir alışverişlerine önem verilecek ve aktif bir anlatım yöntemi uygulancaktır.

Adobe Photoshop Kursu

Kurs Sorumlusu : Necla Ecem Özoğul

Gün/Saat: Salı 18:00- 20:00 (en fazla 12 kursiyer, kursiyerlerin laptop getirmesi zorunludur)

Kurs, Adobe Photoshop programı kullanımını temel düzeyde öğretmeyi içermektedir. Eğitim programında Adobe Photoshop programı ara yüz içeriği, katman temelleri, seçim uygulamaları ve dekupe, fotoğraf renk ayarı ve dijital editleme, fotoğraf renklendirme v.b. yöntemler öğretilecektir.

yaz kursu poster

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler