• BIST 10276.88
  • Altın 2387.588
  • Dolar 32.2367
  • Euro 34.7051
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 14 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 14 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 6 °C

LAÜ uygulama mutfağında İtalya’ya özgü lezzetler sunuldu

Ünlü Şef Eyüp Kemal Sevinç’ten Avrupa Mutfağı örnekleri
LAÜ uygulama mutfağında İtalya’ya özgü lezzetler sunuldu

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Gastronomi Bölümü son sınıf öğrencileri, uygulama mutfağında Türkiye EKS Mutfak Akademisi kurucusu ve şefi Eyüp Kemal Sevinç öncülüğünde Avrupa Mutfağı’na özgü farklı lezzetleri deneyimleyerek öğrenme fırsatı buldular.

Özellikle teorik olarak öğrenilen bilgilerin, ders kapsamında uygulamalı hale geldiği LAÜ Gastronomi Mutfağı’nda bu hafta, Avrupa Mutfağı’ndan İtalya’ya ait çeşitli lezzetler yer aldı.

İki gün boyunca süren uygulama derslerinin ilk günkü menüsünde insalata bistecca, cokoletta alla milanese ve polenta pişirilirken, ikinci günkü menüde ise, traditional osso buco ve mushroom risotto yer aldı.

Uygulama mutfağında yapılan çalışmayla ilgili bilgi veren deneyimli şef Eyüp Kemal Sevinç, öğrencilerin deneyimleyerek öğrenmeleri onların sonraki iş yaşamlarında yaptıkları lezzetler konusunda daha da tecrübe kazanmalarını sağladığını ve bundan dolayı da gerek ulusal gerekse uluslararası alanda kolay meslek edinmelerine büyük katkı sağladığını söyledi.

lau (2)

Sevinç: Uzmanlık eğitimi veriyoruz

Uygulama mutfağında öğrencilere uzmanlık eğitimi verdiklerini belirten Sevinç, ‘öğrencilerimize her hafta Avrupa mutfağında farklı bir ülkenin geleneksel lezzetlerini pişirme tekniğini öğretiyoruz’ dedi.

Öğrencilere pişirme, doğrama, sunum teknikleri ve farklı ülkelerin lezzetlerini pişirmeyi öğretirken, Avrupa mutfağının tarihi hakkında da bilgi verdiğini söyleyen Sevinç, gastronomi lezzetleri açısında Avrupa’yı Doğu, Batı, Kuzey, Güney ve Orta Avrupa mutfakları olarak 5’e ayırarak incelediklerini vurguladı.

LAÜ Gastronomi uygulama mutfağında deneyimli hocalar eşliğinde eğitim alan öğrenciler çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

Şükran Kaya: ‘LAÜ’de okumak çok güzel, özellikle iki yıldan beridir üniversitemiz gerek teorik gerekse uygulamalı eğitime büyük bir önem veriyor. Uygulama mutfağında iki haftadan beridir Avrupa mutfağından Fransa ve İtalya yemeklerini pişirmeyi öğrendik. Bu uygulama sayesinde mutfak sanatında pişirme tekniklerini, sunum tekniklerini, hijyen kurallarını öğreniyoruz. Geçen yıldan itibaren alanında ünlü şefler eşliğinde eğitim aldığımız için çok şanslıyız. Buradan mezun olduktan sonra birkaç yıl daha kendimi geliştirdirip çikolata üreticiliği yapmayı düşünüyorum.’

Burak Çolakoğlu: ‘LAÜ’de eğitim aldığım için mutluyum. Uygulamalı ders aldığımız için çok şanslıyız çünkü gelecekte iş hayatımızda bize büyük fayda sağlayacak. Özellikle Türkiye’nin en iyi şeflerinden biri olan Kemal Eyüp Sevinç’ten eğitim aldığımdan dolayı kendimi şanslı görüyorum. Mezun olduktan sonraki hedefim kendi alanımda birkaç yıl çalıştıktan sonra, Avrupa ya da Amerika’ya giderek orada bir otelde çalışmaktır.’

Doğa Çetin: ‘LAÜ’de olmak benim için büyük bir avantaj sağladı. Ders kapsamında gerek teorik gerekse uygulmalı olarak mesleğimizle ilgili aldığımız eğitimden ve hocalarımızdan oldukça memnunum. Türkiye ve dünya çapında ünlü şef Kemal Eyüp Sevinç ve diğer tecrübeli hocalardan eğitim almak bizim açımızdan son derece güzel bir şey. LAÜ uygulama mutfağı, gastronomi alanında uygulama yapan bir mutfakta olması gereken her türlü malzemeye ve donanıma sahip. Burada mezun olduktan sonra ilk hedefim, akademik kariyer yaparak herhangi bir kurumda eğitimci olarak çalışmaktır.’

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler