• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Lefkoşa bu yıl da Turkcell’le koşacak

23 Ekim’deki maratonun bu yılki geliri lösemili çocuklara bağışlanacak
Lefkoşa bu yıl da Turkcell’le koşacak

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenecek “Lefkoşa  Koşuyor Maratonu 2016” ile ilgili ihaleyi kazanan Kuzey Kıbrıs Turkcell ile ana sponsorluk sözleşmesi imzalandı. LTB Mehmet Vahip Toplantı Salonu’nda gerçekleşen imza törenine LTB Başkanı Mehmet Harmancı,Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı,LTB Spor Kulübü Asbaşkanı Akın Aktunç ve bazı Belediye Meclis üyeleri katıldı. Bu yıl 23 Ekim  Pazar günü 3 parkurda yer alacak etkinliğin adı atılan karşılıklı imzalarla “ Turkcell Lefkoşa  Koşuyor Maratonu 2016” oldu. Bu yıl da LTB,Atletizm Federasyonu ve Lefkoşa Polis Genel Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşecek maraton lösemili çocuklar yararına koşulacak. Bu yıl yine 4km. halk yürüyüşü,8 km. ve 21 km. olarak 3 parkur halinde koşulacak ve LTB önünden start alacak  “ Turkcell Lefkoşa  Koşuyor Maratonu 2016”  yine belediye önünde son bulacak.

Harmancı: “Lefkoşa bir kez daha Turkcell’le koşacak”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı bu yıl yine şeffaf ve adil bir ihale süreciyle Lefkoşa  Koşuyor Maratonu’nun ana sponsorunu belirlediklerini kaydederek 3.yıl üst üste bu ana isim hakkı sponsorluğunu kazanan Kuzey Kıbrıs Turkcell’e gösterdikleri ilgi ve değerden dolayı teşekkür etti. Lefkoşa’nın maratonun coşkusunu yaşamaya başladıklarını dile getiren Harmancı Lefkoşa’nın bir kez daha Turkcell’le koşacağını söyledi.

Harmancı: “Maraton ile toplumsal sinerji ve enerjiyi yakaladık”

Bu maraton geliri ile kişiye ve topluma dokunmanın yanısıra bir de toplumsal sinerji ve enerji yakalamayı başardıklarını vurgulayan Harmancı, toplum doğru bir yere gideceği bilinciyle sırf katkı olması için maratona kayıt yaptırdığını kaydetti. Binlerce insanın Lefkoşa sokaklarında gerek eşiyle ve çocuklarıyla gerekse köpeğiyle ve arkadaşlarıyla özgürce bu etkinliğin bir parçası olduğuna dikkat çeken Harmancı bunun kendileri için çok kıymetli olduğunu kaydetti.

Harmancı: “Maratonla lösemili çocuklar gülecek.”

Bu yılla birlikte 3 yıldır maratonun gelirinin Spor Kulübü’ne değil de toplumsal bir faydaya etki edecek şekilde kullanıldığını dile getiren Harmancı, ilk yıldaki Hayvan Barınağı ve 2.yıldaki Engelsiz Ulaşım Aracı’ndan sonra bu yıl da insanların lösemili çocukların yararına koşacağının altını çizdi. 

Harmancı : “Maraton 1974’ten sonra belkide kaybettiğimiz birliktelik ruhunun yeniden toplumda hayat bulmasına vesile oluyor. Bu yıl yine maratonumuz çok değerli bir amaca hizmet edecek. Bu yıl da lösemili çocukların gelirinden faydalanabileceği bir maraton koşacağız. Lefkoşa, Turkcell ile koşacak ve umarım lösemili çocuklar da gülecek.”

Yan sponsorlukların da devam ettiğini dile getiren Harmancı, obeziteye karşı spor sevgisini de aşılayan bu ve buna benzer etkinliklerin toplumda artmaya başladığını gözlemlemenin de mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Harmancı konuşmasını“Şehirde sadece futbol ve basketbol yok. Olimpiyat ruhunu yansıtan atletizm de artık var. Bu işbirlikleri geliştikçe daha profesyonel maratonlara da kavuşacağız. O yüzden çok değerli bir katkı yapan Turkcell’e, pozitif katkılarından dolayı Spor Kulübü üyelerine ve Belediye Meclisi üyelerine teşekkür ediyorum.” diyerek sonlandırdı.

Yazıcı: “Başkan Lefkoşa’yı Turkcell’le koşturuyor, sosyal sorumluluk bilincini coşturuyor”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı ise şirket olarak böylesi anlamlı bir etkinliğin parçası olabildikleri için çok mutlu olduklarını söyleyerek bundan gurur duyduklarını kaydetti. Yazıcı, “Başkan Harmancı, Lefkoşa’yı Turkcell’le koşturuyor, sosyal sorumluluk bilincini coşturuyor” diyerek bu ortak çekim alanı çerçevesinde ileriki zamanlarda da böylesi anlamlı birlikteliklere imza atmayı umduklarını kaydetti. Bu yılki maraton gelirinin lösemili çocuklara ayrılmış olmasının çok anlamlı olduğunun bir kez daha altını çizen Yazıcı, “Ben maratonun ¼’ünü koşarım herhalde ama 4 katı maddi katkı sağlarsam maratona tam katılmış oluyorum.İş arkadaşlarımla ve ailemle orada olacağım.Herkesi maratona bekleriz.”

 Aktunç: “Hedef 3 bin. Lefkoşalılar’ın maratona sahip çıkacağına inanıyorum”

LTB Spor Kulübü Asbaşkanı Akın Aktunç 6.’sını yaptıkları maratonun Başkan Harmancı göreve geldikten sonra hep birlikte yapılan başarılı organizasyonlarla hem sportif hem de sosyal sorumluluk yönüyle Lefkoşa’da öne çıkan bir koşu olduğunu ifade ederek bu güzel gelişimin hem vatandaşları hem de kendilerini motive ettiğini vurguladı. Bu yıl hedefin 3 bin olduğunu die getiren Aktunç Lefkoşalılar’ın bundan önce olduğu gibi yine maratona saip çıkaya devam edeceğine inanç belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler