• BIST 9934.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 31 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 28 °C
  • İskele 31 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Lefkoşa yangın yerine döndü

Lefkoşa’da bulunan 2 oto galeri ve bir iş yerinde dün akşam meydana gelen kundaklama olaylarında 14 araç tamamen, 9 araç kısmen yanarken iş yerinin ise giriş kısmı yandı.
Lefkoşa yangın yerine döndü

SERİ KUNDAKLAMA OLAYLARI MEYDANA GELDİ

Lefkoşa’da dün sabaha karşı iki oto galeri ve bir iş yeri kimliği meçhul şahıslar tarafından kundaklandı. Ülke genelinde büyük infial yaratan kundaklama olayının kim veya kimler tarafından hangi sebeple yapıldığıysa henüz bilinmiyor. Halil Kahraman’a ait “King Oto” isimli oto galeri, Ömer Arhun’a ait “Opel Plaza” ve yine Ömer Arhun’a ait “Özmerhan Finans” isimli iş yerleri aynı gecede ve aynı saatler içerisinde saldırıya uğradı. İtfaiye ekiplerinin yoğun uğraşları sonucunda iki oto galeri de çıkan yangınlar kısa zaman içerisinde söndürülse de oto galerilerde bulunan araçların bir kısmı kullanılamaz hale geldi. Kundaklama olayını kim ve ya kimlerin gerçekleştirdiği henüz gizemini korurken, polisin olayın en kısa sürede aydınlatılması için olayla ilgili incelemelerinin devam ettiği açıklandı.

molotof1

LÜKS ARAÇLAR KÜLE DÖNDÜ

İlk kundaklama olayı dün gece 00.35 sıralarında Hamitköy bölgesinde faaliyet gösteren Halil Kahraman’a ait “King Oto” isimli oto galeride yaşandı. Oto galeri içerisinde bulunan araçların üzerine yanıcı madde dökülerek araçlar ateşe verildi. İtfaiye ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen yangında 6 adet BMW tamamen, 1 adet Lamborghini, 1 adet Nissan Juke ve 1 adet Mercedes SL 400 kısmen yandı.

1455868116

ARHUN’A AİT İKİ İŞ YERİ KUNDAKLANDI

İkinci ve üçüncü kundaklama olaylarıysa 00.50 sıralarında peşi sıra meydana geldi. Lefkoşa’da Atatürk Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Ömer Arhun’a ait “Özmerhan Finans” isimli iş yeri kimliği belirsiz kişiler tarafından Molotof kokteyl atılarak ateşe verildi. Söz konusu iş yerinin camını kırarak içeri giren Molotof kokteyl iş yerinin girişine zarar vermesine rağmen buradaki yangın büyümeden itfaiye tarafından kısa sürede söndürüldü. Aynı sıralarda Gönyeli Çemberi yakınlarında faaliyet gösteren ve yine Ömer Arhun’a ait olan “Opel Plaza” isimli oto galeride de aynı şekilde meçhul şahıs veya şahıslar tarafından galerinin bahçesinde bulunan araçların üzerine henüz tespit edilemeyen yanıcı madde dökülmesi suretiyle ateşe verildi. Çıkan yangın sonucunda itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen farklı markalardaki 8 adet araç tamamen 6 araç ise kısmen yandı. İşadamı Ömer Arhun’un, kısa bir süre öncesinde “Opel Plaza”yı Özmerhan Group bünyesine kattığı biliniyor.

POLİS SORUŞTURMA BAŞLATTI

Meydana gelen kundaklama olayları ile ilgili olarak Polis Basın Subaylı tarafından yapılan açıklamada henüz olayla bağlantılı kimsenin tutuklanmadığı ifade edilirken, konunun en kısa sürede aydınlatılması ve açığa çıkması için soruşturma başlatıldığı ve polis incelemelerinin devam ettiği belirtildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler