• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Lise öğrencileri DAÜ’de atölye çalışmalarına katıldı

Lise öğrencileri DAÜ’de atölye çalışmalarına katıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) tarafından KKTC lise son sınıf öğrencilerine yönelik “Atölye Çalışmaları” 23 Mart 2015 Pazartesi günü DAÜ kampüsünde gerçekleştirildi. Ülke genelindeki liselerden yaklaşık 1000 lise son sınıf öğrencisinin katıldığı Atölye Çalışmaları kapsamında öğrenciler DAÜ’nün çeşitli akademik birimlerinde ilgi alanlarına göre çalışmalara katıldılar.

Öğrenciler tercih etmeyi planladıkları meslek ve uzmanlık alanlarına göre gruplara ayrılarak ilgili fakültede 09:30 – 13:00 saatleri arasında akademik uzmanlar eşliğinde atölye çalışması yaptılar. Sosyal Medya ve Güvenlik, 3 D Autocad ile Küçük Proje Uygulaması, Animasyon Teknikleri ve Uygulamaları, Kendi Sitemi Yapıyorum (Web Site Tasarımı), Kendi Videomu Çekiyorum Etkinliği, Öğrenme Yönetim Sistemleri (LMS) Uygulaması (Bilgisayar / İnternet Tabanlı Öğrenme Yönetim Sistemleri), Masaüstü Yayıncılık Uygulamaları (Adobe In-Design, Publisher, Adobe Illustration Uygulaması, Birlikte Marka Yaratalım, Yurttaş Gazeteciliği, TV Program Çekimi, Sanal Mekanda Çekim, Elektromanyetik ve Elektrostatik Temelleri, Robotlu Üretim ve İnsan Verimliliği, Web Sitesi Tasarımı, İnsan Hakları, İlaç Sentezi ve Analizi, Yanakiçi Epitel Hücrelerden DNA İzolasyonu, PCR Yöntemi ile DNA’nın Çalışma Alanlarının İncelenmesi, Aşçılık Uygulamaları, Sağlıklı Beslenme Sunumu, Temel İlkyardım Uygulaması, Dinamik Denge Değerlendirmesi, Kağıttan Tasarım, Borsa Oyunları ile Meme Muayenesi / Kalp Sesi Dinletme / Mikroskopta Parazit İncelemeleri olmak üzere 22 farklı konuda gerçekleştirilen Atölye Çalışmaları ile lise son sınıf öğrencilerinin varolan kabiliyetlerini ortaya çıkarmak ve gelişimlerine katkıda bulunmak amaçlandı.

DSC_0094Öğrenciler Ne Dedi?

Süreyya Tuğralı – Namık Kemal Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ ilk tercihlerim arasında; çünkü KKTC’nin en iyi üniversitesidir. Radyo - TV üzerine bir bölüm düşünüyorum. Yerinde görmek bizler için çok etkileyici oluyor. Güzel çalışmalar yapılıyor ve etkili iletişim kurabiliyoruz.

 Fırat Boyancı

Fırat Boyancı – Namık Kemal Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’ye ilk kez geliyorum. Kameraman olmak istiyorum, burada program çekimine şahit olduk ve kameraları kullanma fırsatı bulduk. Bize gösterilen ilgi ve alakadan ötürü çok mutluyum. İlk tercihim kesinlikle DAÜ.

 

Burcu Güzer – Gazimağusa Türk Maarif Koleji Son Sınıf Öğrencisi

Eczacılık Fakültesi’nde hem derslerle ilgili hem de meslek hakkında bilgi alma şansı bulduk. Derslere katılmamız bizim için etkileyici oldu ve Uluslararası bir üniversite olmasından dolayı DAÜ tercihlerim arasında bulunuyor.

 

Gözde Taş – Namık Kemal Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Ben Hemşirelik Bölümü’nü düşünüyorum ve atölye çalışmaları sayesinde istediğimiz bölümü gelip görme ve tanıma şansına sahip olduk. Uzman kişilerden bire bir bilgi alma fırsatı bulduk ve bu etkinlikden dolayı çok memnunum.

 

Şengül Saral – Gazimağusa Türk Maarif Koleji Son Sınıf Öğrencisi

Tıp Fakültesi’ni düşünüyorum ve yerinde görüp bilgi almak için atölye çalışmalarına katıldım. Aldığımız bilgiler sayesinde daha net karar verebiliyoruz ve soru işaretlerini giderebiliyoruz.

 

Birkan Gertik – Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Tam olarak karar vermedim ama Makine Mühendisliği düşünüyorum. Çok faydalı bir gün yaşıyoruz, istediğimiz bölüm hakkında bilgi alıyoruz ve bize uygun olup olmadığını değerlendirme şansı buluyoruz çok geç olmadan, bu yüzden mutluyum. Uluslararası bir üniversite olmasından dolayı da ilk tercihim DAÜ.

 

Baran Erdoğan – Bekirpaşa Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Öğrencilerin yönlendirilmesi için faydalı ve çok gerekli bir gün. Atölye çalışmaları faydalı ve ilgi çekici oluyor. DAÜ’ye ilk kez geliyorum ve çok büyük ve güzel bir üniversite. DAÜ’de okumayı düşünüyorum.

 

Çağla İçten – Gazimağusa Türk Maarif Koleji Son Sınıf Öğrencisi

Motive edici ve eğlenceli bir gün geçiriyoruz. Sorularımıza uzman kişilerden cevap buluyoruz. Mimarlık üzerine eğitimime devam etmek istiyorum ve diplomasının uluslararası geçerliliğe sahip olmasından ötürü tercihim kesinlikle DAÜ.

 

Erol Emmioğlu – 19 Mayıs Türk Maarif Koleji Son Sınıf Öğrencisi

Ciddi ve bunun yanında renkli bir okul, eğitim kalitesi yanında sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyen bir üniversite. Bunun yanında DAÜ uluslararası bir üniversite.

DSC_0059

Rüya Gök – Cumhuriyet Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nü düşünüyorum. DAÜ Turizm Fakültesi eğitim kalitesi, derslikleri, şarap odası ile çok farklı bir ortama sahip. Eğitimin yanında, iş olanakları, staj imkanları hakkında da bilgi alma şansı yakaladığımız için çok mutluyum.

 

Mürved Şah - Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Atölye çalışmaları bizler için çok faydalı oluyor. Direk olarak bilgi alma şansı buluyoruz ve aldığımız bilgiler doğrultusunda kararlarımız daha net şekilleniyor. DAÜ eğitimi ile fark yaratn bir üniversite ve ilk tercihim DAÜ’dür.

DSC_0038

Öğretmenler Ne Dedi?

Bilen Kılıç - Namık Kemal Lisesi İngilizce Öğretmeni

Atölye çalışmaları gerçek anlamda öğrencilere fayda sağlıyor. Öğrenciler ilgi duydukları bölümlere göre ayrılıyorlar ve bire bir bilgi alma şansı yakalıyorlar ve hayalini kurdukları bölümü yerinde görme şansı buluyorlar.

 

Mahmut Kara – Gazimağusa Türk Maarif Koleji Rehber Öğretmeni

Tanıtım adına etkileyici bir gün, öğrenciler ilgili oldukları alanlar hakkında bilgi alma şansı buluyorlar. Üniversite ortamını görüyorlar ve aldıkları bilgiler doğrultusunda kendilerine uygun olan bölüm hakkında daha rahat karar verebiliyorlar.

 

Serhat Kırçalı – Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi İnşaat Teknolojileri Öğretmeni

Öğrencilerimiz için bu etkinlikler çok avantajlı, biz onlara gerekli bilgileri versek de yerinde gelip görmeleri daha etkileyici oluyor. Farklı farklı bölümleri görme ve bilgi alma şansına da sahip oluyorlar. Üniversite hayatını görmeleri de onları etkileyen bir unsur.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler