• BIST 9079.97
  • Altın 2309.701
  • Dolar 32.3391
  • Euro 35.0977
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

“LTB, kaybettiği uluslararası itibarını geri kazandı”

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin geçmişte, basının da çok iyi bildiği ve yakından takip ettiği ağır ve travmatik bir dönem yaşadığını anımsatan Harmancı, LTB’nin artık borçlarını ödemiş ve ileriye bakan bir belediye olduğunu vurguladı.
“LTB, kaybettiği uluslararası itibarını geri kazandı”

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin geçmişte, basının da çok iyi bildiği ve yakından takip ettiği ağır ve travmatik bir dönem yaşadığını anımsatan Harmancı, LTB’nin artık borçlarını ödemiş ve ileriye bakan bir belediye olduğunu vurguladı.

 

“LTB, kaybettiği uluslararası itibarını geri kazandı”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) LTB Başkan adayı Mehmet Harmancı, dün öğleden sonra Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’ni  (KTGB) ziyaret ederek KTGB Başkanı Sami Özuslu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

“Çocuk hakları konusundaki çalışmalarımızı ileriye götürme kararlılığındayız”

Konuşmasında ülkede bir kez daha herkesi derinden etkileyen bir trajedi yaşandığına işaret eden Mehmet Harmancı, çocuklara yönelik her türlü şiddetin önlenmesi, tespit edilebilmesi ve etkin müdahale mekanizmalarının devreye girebilmesi için devlet kurumları ve yerel yönetimler başta olmak üzere toplumun her kesimine büyük sorumluluk düştüğünü vurguladı. Geçtiğimiz 4 yıl içinde LTB Çocuk Hakları Birimi’ni kurduklarını, öncelikle sosyal mahrumiyetle mücadele eden çocukların toplumsal hayata katılımlarını sağlamak için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini anımsattı. Harmancı özellikle tespit edilen çocuklara yönelik şiddet vakalarında gereken müdahalelerin zamanında yapılması için Sosyal Hizmetler Dairesi ve SOS ile yakın işbirliği ve koordinasyon içinde çalıştıklarını vurguladı.

“Çok zor ve herkese acı veren bir süreç yaşandı”

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin geçmişte, basının da çok iyi bildiği ve yakından takip ettiği ağır ve travmatik bir dönem yaşadığını anımsatan Harmancı “Çünkü kötü yönetim denildiğinde; popülizm, borç batağı, aşırı istihdam, savurganlık dendiğinde akla ilk gelen kurum o dönemlerde ve uzun yıllar Lefkoşa Türk Belediyesi oldu. Çok zor ve herkese acı veren süreçlerdi” diye konuşarak, ağır bir banka yükünü tamamen bitirdiklerini, esnafa olan borçların kapandığını ve artık geleceğe daha umutla bakabildiklerini söyledi. Emekliye ayrılan personele olan 5 milyon TL borcun ödendiğini de kaydederek, yeni emekliye çıkanların tümünü ödemeyi başardıklarını aktaran Mehmet Harmancı, 4 yıl içerisinde ortaya koydukları icraatlar hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

“LTB, kaybettiği uluslararası itibarını geri kazandı”

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin uluslararası kimliği ve kaybettiği itibarını geri getirmeyi bu dönemde başardıklarına da değinen Harmancı, “AB ile yaklaşık 100 milyon TL’lik bir program üzerinde uzlaşıya vardık, böylece 2018-2022’de çok büyük yatırımlar olacak” dedi. Bu kapsamda, Hamitköy’deki kanalizasyonla ilgili sorunun bütününü sonlandıracak 5 milyon euroluk bir hibe programının bağlandığını;  dün (Salı gün) ortak deklarasyona son noktanın konulduğu ve ortak açıklamasının bugün yapılacağı Kanlıdere’nin rehabilitasyonuna 5, 5 milyon Euro bağlandığını;  proje çerçevesinde “Pronto Çemberi” diye bilinen noktadan Şehit Mustafa Ruso Caddesi’ne kadar olan bölgede derenin rehabilitasyonu sonrası bisiklet, yürüyüş yolları, spor alanları ve kafelerle bir programa oturtulacağını ifade etti.

“Genç beyinlerin göçünü önlemek adına Genç Girişimcilik Merkezi”

“İşsizlik ve çözümsüzlüğün yarattığı sorular gençlerimizi yurt dışında çözüm aramaya itmekte ve özellikle iyi eğitim almış çocuklarımız beyin göçüyle geleceklerini ülke dışında arıyor” diyen Harmancı, bununla da ilgili program üzerinde uzlaşıya varıldığını ve eski Toptancı Hali’nin olduğu yerde “Yaratıcı Genç Girişimcilik Merkezi” oluşturulmakta olduğunu söyledi. Harmancı, “burada geçici bir süre, ofis kirası vermeden, telefon, ısıtma soğutma masrafı olmadan, seçilecek projelerin destekleneceği, muhasebeci ve hukuk desteği sağlanacağı bir program yer alacak” diye konuştu. Harmancı, Haspolat arıtma tesisindeki problemlerin giderilmesinin de bu program dâhilinde olduğunu ifade etti.

“Brüksel’de verdiğimiz mücadele Lefkoşa için 18 milyon Euroluk yatırıma dönüştü”

Harmancı sözlerini şöyle sürdürdü:

“O nedenle garanti altına alınmış yatırımlarla ilgili çok net ve rahat konuşma fırsatımız var. Bunu çok uzun mücadele sonucu elde ettik. Brüksel’de AB bakanlarıyla görüşebilmemiz, normalde ses getiren bir haber olması gerekirken, satır aralarında geçiştirildi ama bu, Lefkoşa için 18 milyon Euroluk kaynağa dönüştü. Hedefimiz kendi kaynaklarımızla da finansman yaratmaktır, LTB ödeme gücünü ispatlamış ve bunu da Lefkoşa’nın önemli noktalarına yatırım olarak kullanabilecek noktaya gelmiştir” dedi ve 35 milyonluk finansmanla asfalt, kaldırım, altyapı yapılacağını ve ekipman alınacağını sözlerine ekledi. Projeleriyle ilgili detaylı bilgi veren Harmancı, bu 35 milyona kendi kaynaklarıyla 20 milyon kaynağı da aktaracaklarını ve TC Kalkınma ve İşbirliği Ofisi ile de bugüne kadar sürdürdükleri proje bazlı ilişkileri devam ettirerek söz konusu rakamı 200 milyon TL’lik bir yatırım bütçesine dönüştüreceklerini vurguladı.

Lefkoşa’da sürdürülebilir gelişim ve istikrar bu dört yıl da devam edecek

Harmancı konuşmasını, “Tabi ki bunların hepsi 4 yıla sığmayacak ama biz, Lefkoşa’nın 2022 yılı sonrasını da düşünmek zorundayız. Ekonomik akılla, asla popülizme yapmadan,  ayakları yere basan bir belediye olarak hareket etmeye devam edeceğiz. Çünkü bu belediyenin artık macera kaldıracak herhangi bir lüksü yoktur. Her ne kadar iyileşsek de, iki yanlış hap hastayı tekrar yatağa sabitleyebilir. O nedenle LTB’yi o kanı sürekli vücutta dolaştırarak ayağa kaldırıp yürüttük, şimdi biraz daha tempoyu artırarak daha ileri bir noktaya taşımak istiyoruz.

Harmancı konuşmasının sonunda, demokrasi anlamında Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliğinin ülke, toplum ve yerel yönetimlere sağladığı için çok teşekkür ederim” diyerek tamamladı.

Özuslu

KTGB Başkanı Sami Özuslu, birliğin yeni tesisinde Harmancı’yı ağırlamaktan onur duyduğunu ifade ederek “dernek statüsünde bir kuruluş olarak bütün memleketin ama öncelikle başkentin en iyi şekilde yönetilmesi, halka huzur veren bir kent haline gelmesi için yaptığınız katkılardan haberdarız. Gerek çalışanlar olsun gerekse parti ayrımı gözetmeksizin Belediye Meclis Üyeleri ekibinizle birlikte ortaya koyduğunuz performans nedeniyle tüm basın camiası adına teşekkür etmek isterim” diye konuştu ve Başkan Harmancı ile ekibine başarı diledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler