• BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

LTB’nin internetteki yeni yüzü !

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) yurttaşlarla daha etkin iletişim kurabilme ve bilgi edinebilmelerini sağlama yönünde attığı adımlar devam ediyor.
LTB’nin internetteki yeni yüzü !

Bu kapsamda çağdaş kurumların olmazsa olmazı noktasında olan web sitesi konusunda çalışma yürüten LTB, yepyeni ve zengin içerikli web sitesi ile bu alanda da Lefkoşalılara hizmet ediyor.

Kısa bir süre önce Baba Bilgisayar’ın gönüllü olarak yaptığı, yenilenen ara yüzü ve içerikleri ile yurttaşların kullanımına sunulan sitede, özellikle genişletilen menüler ve içerikleri ile her Lefkoşalının LTB ile Lefkoşa ile ilgili ulaşmak isteyeceği bilgilere sitede yer veriliyor.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın katılmış olduğu TV programları ile Başkanın günlük ajandası da sitede yer alıyor. Böylece yurttaşlar sürekli olarak LTB Başkanı’nın ajandasını diledikleri zaman takip edebilme, aynı zamanda başkanın katıldığı programları izleyebilme fırsatı bulabiliyor.

 

Belediye Meclisi kararları sıcağı sıcağına siteye ekleniyor

Lefkoşa Belediye Meclisi üyelerinin tek tek tanıtıldığı sitede, Meclis Komisyonlarına ilişkin bilgiler ve yurttaşların komisyona görüşlerini aktarabilmeleri amacı ile iletişim formu yer alıyor. Belediye Meclis gündeminin belirlenmesinin ardından, gündem web sitesinde ilgili alana aktarılıyor, böylece siteye giriş yapan tüm yurttaşlar meclis gündemini takip edebiliyor. Meclis kararları rutin olarak toplantının hemen ertesi gününde siteye eklenerek yurttaşların bilgisine sunuluyor. Ayrıca, meclis toplantıları online olarak web sitesi üzerinden de izlenebiliyor.

 

Talepler site aracılığı ile alınabiliyor

Yurttaşlara dijital alanda etkin hizmet verebilmek için, web sayfası aracılığı ile formlar oluşturuldu. Engelsiz otobüs/araç randevu formu, LTB Başkanı’nın gerçekleştirdiği ‘Lefkoşalılarla 5 Dakika’ için randevu formu, yaşlılara hizmet birimine üye olmak için başvuru formu, ağaç budama, ev ve iş yeri ilaçlatma ile çöp konteyneri ve gömme çöp talepleri web sitesi üzerinden alınabiliyor. Bu taleplere yönelik LTB personelleri kısa sürede yurttaşlarla iletişim kuruyor ve talepleri ile ilgili gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili gerekli bilgilendirmede bulunuyor.

Lefkoşa ve LTB’nin tarihi, kardeş şehirler, uluslararası üyelikler, bugüne kadar kazanılmış ödüller ile şubeler ve şubelerin hizmet verdiği alanlar da ayrıntılı olarak web sitesinde yer alıyor.

Lefkoşa’daki tarihi ve turistik yerleri ile müzelere ilişkin bilgiler, açılış-kapanış saatleri ve harita üzerinden konum bilgileri de web sitesinde yer alıyor. Bununla birlikte, gerekli olabilecek telefon numaraları (örnek: Bakanlıklar, Muhtarlar, Üniversiteler, Sinemalar vb..) siteye yeni eklenen içerikler arasında.

 

‘Sıkça Sorulan Sorular’ bölümü kolaylık sağlıyor

Yeni oluşturulan “Sıkça Sorulan Sorular” bölümü ile LTB’nin faaliyetleri ve hizmet alanları ile ilgili ayrıntılı bilgilendirmelerde bulunuluyor. Örnek olarak inşaat işlemleri için gerekli olan bürokratik prosedür ve gerekli evraklar, meslek izin belgesi ve işyeri izin belgesi için gerekenler ve ücret bilgileri, engellemeyen Lefkoşa Birimi ile Yaşlılara Hizmet Birimi üyelikleri için gerekli bilgiler ve daha fazlası Sıkça Sorulan Sorular bölümünde yer alıyor.

Siteye eklenen başvuru formları sayesinde, yurttaşlar formları kendi bilgisayarlarına indirip çıktılarını alabiliyor. Böylece hem yurttaşlar başvuru ile ilgili gerekli belgelerin neler olduğunu görebiliyor, hem de dileyenler çıktı alınan formu doldurup LTB binasındaki işlem süresini hızlandırıyor. 

LTB’nin tamamlanmış olan ihaleleri ve yeni çıkılan ihalelere ilişkin bilgilere de web sayfada ayrıntılı bir şekilde yer veriliyor.

Kıbrıs’ın kuzeyindeki yerel yönetimlerin web sayfaları arasında “Canlı Destek” uygulamasını ilk kez uygulayan belediye olan LTB, yurttaşlara mesai saatlerinde web sitesi üzerinden halkla ilişkiler personeli ile online olarak karşılıklı konuşabiliyor. Böylece yurttaşlar kolayca ve hızlı şekilde LTB ile iletişimini kurmuş oluyorlar, aktardıkları konulara ilişkin kısa sürede sonuca ilişkin bilgilendirmede bulunuluyorlar.

Mesai saatleri dışında ise web sitesi üzerinden şikayet ve öneriler Şikayet Takip Sistemi aracılığı ile yurttaşlar tarafından iletiliyor ve sistemin verdiği otomatik numara ile yurttaşlar konunun takibini yapabiliyorlar. Konunun çözümlenmesinin ardından da yurttaşlara bilgilendirme e-postası gönderiliyor.

 

Harmancı: Site çok fonksiyonel, içerik ve tasarımıyla da ihtiyaca cevap veriyor

Yenilenen web sayfasına ilişkin görüşlerini kamuoyu ile paylaşan LTB Başkanı Harmancı, yaşadığımız çağda dijital mecranın yurttaşların yoğun kullanımına sahip olduğunu belirterek, LTB web sayfasının hem fonksiyonellik, hem içerik hem de tasarımsal açıdan ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde kurgulanıp hayata geçirildiğini belirtti. LTB Başkanı Harmancı, siteye eklenen yeni içerikler için ciddi mesai harcandığını ve günün sonunda ortaya çıkan sitenin çok geniş kapsamlı bir LTB kurumsal hafızası ve materyallerini ortaya çıkarttığına da dikkat çekti. Yenilenen web sitesinin şeffaflık, hesap verebilirlik ve kesintisiz sürekli iletişim ilkeleri çerçevesinde hazırlandığına da vurgu yapan LTB Başkanı Harmancı, bu süreçte katkısı ve emeğini esirgemeden gönüllü olarak LTB’nin şehre yakışır, fonksiyonel ve yurttaşların ihtiyaçlarına cevap verebilen şekilde olması için çaba sarf eden Baba Bilgisayar’a da teşekkürlerini iletti.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler