• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Mağusa Organize Sanayi Bölgesi'ne Cami hazırlığı

Gazimağusa Organize Sanayi Bölgesi’ne cami ve sosyal alanlar yaptırılıyor...
Mağusa Organize Sanayi Bölgesi'ne Cami hazırlığı

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Gazimağusa Organize Sanayi Bölgesi’ne cami yaptırmak için kurulan “Gazimağusa Organize Sanayi Bölgesi Camii Yaptırma Derneği’nin düzenlediği kahvaltılı toplantıya katılarak projeyle ilgili mimar ve mühendislerden bilgi aldı.

Bakanlık Basın Bürosu’nun açıklamasına göre, Gazimağusa Organize Sanayi Bölgesi’nde inşaatı devam eden cami ve sosyal aktivite merkezi projesi hakkında bölge esnafına bilgi vermek için düzenlenen kahvaltıya Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, TC Yardım Heyeti Başkanlığı Genel Koordinatörü Ertan Tosun, Gazimağusa Organize Sanayi Bölgesi Camii Yaptırma Derneği Başkanı Yılmaz Demir ve bölge esnafı katıldı.

DEMİR: “BAĞIŞLARLA EPEY YOL KAT ETTİK”

Dernek Başkanı Yılmaz Demir etkinlikte yaptığı konuşmada, bölgeye sadece bir cami değil aynı zamanda sosyal aktivitelerinde olacağı bir kompleks yaptırmak için yola çıktıklarını ve bu yönde bölge esnafından toplanan bağışlarla epey yol kat ettiklerini söyledi.

TOSUN: “PROJENİN YANINDAYIZ”

TC Yardım Heyeti Başkanlığı Genel Koordinatörü Ertan Tosun, böyle projelere vatandaşın destek çıkmasının güzel olduğuna işaret etti ve kendilerinin halkın sahiplendiği tüm projelerin yanında olacaklarını söyledi. 
Tosun “Bizim amacımız halkın sahiplendiği projeleri desteklemek. Burada ki yardımları amacına uygun bir şekilde koordine etmek” dedi.

BENTER: “ÇOCUKLAR VE GENÇLER PARÇASI OLMALI”

Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter de konuşmasında bu tür organizasyonlarda mutlaka çocuk ve gençlerinde yer alması gerektiğini belirterek “Gelecekte bu mirasları bırakacağımız gençler ve çocuklarımızı bu işin bir parçası haline getirmek asıl hedefimiz olmalı. Onları işin bir parçası haline getirmeliyiz ki ileride sahiplenebilsinler” diye konuştu.

ATUN: “ESNAFIN ADIMI DESTEKLENMELİ”

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ise bölge esnafının birlik olup önce dernek kurduğunu ve ardından da böylesine hayırlı bir iş için gönüllerinden kopanlarla bir adım atıldığını, bunun da desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Atun, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada vurguladığı gibi makam ve mevkilerin geçici olduğunu, dünyanın en değerli makamının kul olabilmekten geçtiğini belirtti.

Bakan Atun, bu tür eserlerde herkesin bir katkısı olması gerektiğini hatırlattı ve gönülden kopan her kuruşun çok önemli olduğunu söyledi. Sunat Atun, ortaya çıkacak eserle sadece bölgede bir cami değil aynı zamanda sosyal aktivitelerinde yapılacağı bir kompleks olacağına dikkat çekti.

Konuşmaların ardından projenin mimar ve mühendisleri katılımcılara proje hakkında bilgi verdi.

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler