• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Mağusa'da cinayete teşebbüs

Yine silahlar konuştu
Mağusa'da cinayete teşebbüs

Gece kulübü çalışanı, patronunu öldürmeye çalıştı. 9 el ateş edilen olayda yapılan araştırma perde gerisinde çok daha geniş bir hesaplaşma olduğunu gözler önüne serdi. Olay “Adam öldürmeye teşebbüs”, “Adam öldürmek için gizli ittifak kurmak”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde kullanma ve taşıma”, “Kasti hasar” ve “Meskun mahalde ateş açma” davasına dönüştü.

 

Gamze PİR BAYKUR

 

KATIL (2)Mağusa önceki akşam 9 el silah sesi ile yankılandı. Goodnight Gece Kulubünde garson olarak çalışan Onur Konuk, kendisine tuzak kurduğu gerekçesiyle aracı ile yoldan geçen patronu Kaan Taşken Önsal’a ve araçta yolcu olarak bulunan Esat Cabbar Gözalıcı’ya öldürmek kasti ile 7 el ateş etti. Zanlı Onur Konuk’un tutuklanmasının ardından yapılan soruşturmada olayın boyutu değişerek aralarında Kaan Taşken Önsal’ın da bulunduğu bulunduğu 4 kişi daha tutuklandı. “Adam öldürmeye teşebbüs”, “Adam öldürmek için gizli ittifak kurmak”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde kullanma ve taşıma”, “Kasti hasar” ve “Meskun mahalde ateş açma” suçlamalarıyla ilgili olarak tutuklanan zanlı Onur Konuk, Kaan Taşken Önsal, Esat Cabbar Gözalıcı, Ahmet Altundemir ve Mehmet Demiray dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

 

TOPLAM 9 EL ATEŞ ETTİ

Meselenin tahkikat sorumlusu Müfettiş Muavini Faysal Güden, Goodnight Gece Kulubünde garson olarak çalışan zanlı Onur Konuk’un 22 Ağustos tarihinde 15 Ağustos Bulvarı üzerinde “Kaplan Market” önünde, ayni gece kulubünün işletmecisi olan zanlı Kaan Taşken Önsal’ın kullanımında bulunan FS 050 plakalı araca ve araç içerisinde yolcu olarak bulunan zanlıEsat Cabbar Gözalıcı’ya, kendisine tuzak kurduğu gerekçesiyle tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu 9 mm çapındaki tabanca ile 7 el ateş ettiğini ederek adam öldürmeye teşebbüs ettiğini açıkladı. Zanlı Onur Konuk’un polis ekiplerince Ak-Un isimli market önünde tespit edilerek tutuklanmak istediği sırada DM 420 plakalı araçtan inerek havaya 2 el ateş açtığını belirten Güden, zanlı Konuk’un yaya olarak kaçtığını ancak polis ekipleri tarafından yakalanarak tutuklandığını söyledi.

 

TABANCA ÇALINTI ÇIKTI

Müfettiş Muavini Faysal Güden, olayda kullanılan ve emare alınan tabanca üzerinde yapılan incelemede söz konusu tabancanın daha önceden Mağusa Polis Müdürlüğü’nde görev yapan Polis Memuru Orhan Demir’in evinden sirkat edilen tabanca olduğunun anaşıldığını açıkladı.

 

KATIL (1)ZANLI KONUK’TAN YAŞAR OCAK’I ÖLDÜRMESİ İSTENDİ

Zanlı Onur Konuk’tan tabanca ile ilgili izahat istendiğini söyleyen Müfettiş Muavini Faysal Güden, söz konusu tabancanın yaklaşık 1 hafta önce zanlı Kaan Taşken Önsal tarafından kendisine zanlı Mehmet Demiray’ın evinde Yaşar Ocak’ı öldürmek için verildiğini ve ayni tarihte kendisinin de 15 Ağustos Bulvarı üzerinde bulunan bir çam ağacının altına yerleştirilerek Yaşar Ocak’ın oradan geçeceğini, geçtiği sırada ise Ocak’ı öldürmesinin istendiğini itraf ettiğini açıkladı. Zanlı Konuk’un “Adam öldürmek için gizli ittifak kurduklarının” itiraf etmesinin üzerine zanlı Önsal ile Demiray’ın tespit edilerek tutuklandıklarını belirten Güden, zanlı Ahmet Altundemir’in ise zanlı Konuk’un olaydan sonra kaçmak için kullandığı DM 420 plakalı araçta tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

 

8 ADET BOŞ KOVAN BULUNDU

Olaydan sonra Kaplan Market önünde 7 adet, Ak-Un Market önünde ise 1 adet boş kovan bulunarak emare alındığını belirten Müfettiş Muavini Faysal Güden, tabanca üzerinde balistik inceleme ve parmak izi incelemeleri yapılacağını ifade etti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Güden, her 5 zanlının da 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 

TUTUKLU KALACAKLAR

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Onur Konuk, Kaan Taşken Önsal, Esat Cabbar Gözalıcı, Ahmet Altundemir ve Mehmet Demiray’ın tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler