• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Merak edilen soru: Kıbrıslıların durumu ne?

İstanbul Başkansolosu Fahri Yönlüer'den o önemli açıklama geldi.
Merak edilen soru: Kıbrıslıların durumu ne?

Atatürk Havalimanı’nda saldırının yaşandığı saatlerde KKTC’ye gelmek için bekleyen vatandaşlar da vardı. İstanbul Başkansolosluğu saldırının yaşandığı andan itibaren İstanbul valiliği ve güvenlik birimleri ile iletişime geçerek bilgi akışı sağladı.

İstanbul Başkansolosu Fahri Yönlüer, sabah canlı telefon bağlantısı son bilgileri BRT izleyenleri ile paylaştı. Yönlüer, hiçbir KKTC vatandaşının saldırıdan olumsuz etkilenmediğini kaydetti.

SON DURUM

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarının Adli Tıp Kurumu önündeki bekleyişleri sürüyor. Yasal işlemleri tamamlanan cenazeler, yakınlarına teslim ediliyor.

Cenazelerini almak için kurumun önünde bekleyen vatandaşların feryatları yürek yakıyor. Saldırıda ağır yaralanan ve bugün sabah saatlerinde vefat ettiği öğrenilen Türk Hava Yolları personeli Gülşen Bahadır'ın annesi Fahriye ve yakınları da Adli Tıp önüne geldi.

Anne Fahriye Bahadır, kızının öldüğü ve cenazesinin teşhis ve otopsi işlemlerinin sürdüğünü öğrendiği anda isyan etti. Kurumun demir kapılarına tutunarak ayakta kalmaya çalışan Fahriye Bahadır, "Kızıma nasıl kıydınız" diyerek feryat etti.

Otopsi işlemlerinin ardından cenazesinin kendisine teslim edileceği bilgisini alan Fahriye Bahadır, "Kızımdan parça almayın. Onu kesmenizi istemiyorum. Saçlarına dokunmayın. Onları bana bırakın" diyerek gözyaşları döktü.

Fahriye Bahadır'ı çevredeki vatandaşlar ve yakınları ile Gülşen Bahadır'ın arkadaşları, güçlükle sakinleştirdi.

3 yıldır THY'de görev yapan Gülşen Bahadır, Bakırköy Yeni Mahalle Camisinde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlanacak.

Birini defnederken, diğerinin vefatıyla sarsıldılar

Terör mağdurlarının yakınlarının bekleyişi devam ederken Ferhat Akkaya'nın cenazesini almayan gelen eşi, kızı ve kardeşleri kurum önünde feryat etti.

Akkaya'nın kayınbiraderi Ferhat Kabakçı, Ordu'da vefat eden amcaları Şükrü Kabakçı'yı defnederken ve doğru dürüst yasını tutmadan eniştelerinin ölümüyle sarsıldıklarını söyledi.

OLAY YERİNDEN FOTOGRAFLAR

Bayrampaşa'da ikamet eden ve 3 çocuk babası olan Ferhat Akkaya'nın, bir arkadaşını almak için havaalanına giderken hain saldırının kurbanı olduğunu dile getiren Ferhat Kabakçı şunları söyledi:

"Bir Müslüman Müslümanı öldürür mü? Bunlar Müslüman değil. Lanet olsun bunlara. Daha bir yakınımızın yasını tutmadan ikinci bir vefatla yıkıldık. 48 saat yol gidip geldik. Lanet olsun. Devlet sesimizi duysun ve gerekli önlemlerini alsın. Şimdi geride bir dul ve üç yetim kaldı kim bakacak bunlara?"

Ferhat Akkaya'nın yakınları, babasını görmeye gelen kızı Aleyna'yı teselli etmeye çalıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler