• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Mesai Saati Tartışması Alevlendi

Mesai Saati Tartışması Alevlendi

“MAKAMLARDA OTURANLAR KEYFİ KARARLAR ALAMAZ”

Kamudaki mesai saatleriyle ilgili olarak Detay Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, maliyet hesapları yapılmadan ve oturup kamuda yetkili sendikalarla mesai saatlerinin artıları eksileri konuşulmadan geçici olarak bu makamlara gelenler tarafından keyfi kararlar alınamayacağını söyledi…

arslan

“BECEREKSİZLİKLİKLERİNİ ÖRTBAS ETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Kamudaki verimsizliğin ve ek mesailerin çalışma saatleriyle uzaktan yakından hiçbir alakası olmadığını ifade eden KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan, Detay Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, kamudaki sorunun esas kaynağı olan hükümetin, suçu çalışanın ve sistemin üzerine atarak kendi beceriksizliğini ve iş bilmezliğini örtbas etmeye çalıştığını ifade etti…

Kamudaki mesai saatleriyle ilgili Maliye Bakanı Birikim Özgür’ün açıklamaları tepkiye neden oldu. Yaptığı açıklamada, yürürlükte olan tek tip mesai saatinin verimli olmadığını ve ek mesai külfetini artırdığını ifade eden Maliye Bakanı’na kamuda yetkili sendika başkanlarından yanıt gecikmedi. Konuyla ilgili olarak Detay Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı ve KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan, Yaz ve kış mesai sistemine geri dönülmesi gerektiğini söyleyen Maliye Bakanı Birikim Özgür’ü hükümetin beceriksizliğini örtmek için suçu çalışanların ve sistemin üzerine atmakla suçladılar.

MESAI - ahmet-kaptan

BIÇAKLI “EK MESAİLERDEKİ ARTIŞIN SEBEBİNİ AÇIKLASIN”

Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, öğlen arası olan çift mesai sistemine geçildiği zaman çalışanların yemek ve yakıt giderlerinin artacağını, devlet dairelerinde kullanılan enerji giderlerinin artacağını ifade ederek, “kamuda hantallığa neden olan her şey düzeltildiyse ve kamunun düzene girmesi için tek gereken mesai saatlerinin değişmesiyse hemen buyursunlar yarın sabahtan değişsinler” dedi. Maliyet hesapları yapılmadan ve oturup kamuda yetkili sendikalarla mesai saatlerinin artıları eksileri konuşulmadan geçici olarak bu makamlara gelenler tarafından keyfi kararlar alınamayacağını söyleyen Bıçaklı, “Maliye Bakanı çıkıp ek mesailerde artış olduğunu söylüyor. Ben de kendisine sormak istiyorum; hangi dairelerde, hangi bakanlıklarda ek mesai artışı oldu? Bu ek mesailer ne kadar gerekliydi? Bu fazla mesaiye gerek yoksaydı ve boşuna çalıştırıldılarsa bunun sorumlusu kimdir? Kim yargılayıp ceza vermiştir?” dedi.

“HALKIN ALIM GÜCÜNE EL ATSINLAR”

Bıçaklı,“Bu toplumun o kadar büyük sorunları varken Maliye Bakanı kimin ne saat işe gideceğini düşünmek yerine, çalışanların, emeklilerin ve özel sektördekilerin %40 oranında gerileyen alım gücünü nasıl eski haline getirecek bunu düşünsün” diyerek Maliye Bakanı Birikim Özgür’ü eleştirdi.

KAPTAN “SUÇU ÇALIŞANIN VE SİSTEMİN ÜZERİNE ATIYORLAR”

Kamudaki verimsizliğin ve ek mesailerin çalışma saatleriyle uzaktan yakından hiçbir alakası olmadığını ifade eden KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan, kamudaki verimsizliğin kaynağının hükümet, denetimsizlik ve kamunun parti merkezlerinden yönetilmeye çalışılması olduğunu dile getirdi. Kaptan, “Kamudaki verimsizliğin nedeni çalışanla çalışmayanın ayırt edilmemesi, işe gelenle gelmeyenin aynı kefeye konulması, ödül sisteminin hayata geçmemesi, çalışanın suçlu olduğu, çalışmayanın kollandığı bir düzenin sürdürülmesi ve üçlü kararname ile atama sisteminden dolayı görevini yapmaya çalışan atanmışların parti merkezleri tarafından engellenmesinden kaynaklanmaktır. Ek mesainin artmasıysa çalışma saatlerinden değil doğru yerlere ve gerekli istihdamların yapılmamasından kaynaklıdır” dedi. Sorunun esas kaynağı olan hükümetin, suçu çalışanın ve sistemin üzerine atarak kendi beceriksizliğini ve iş bilmezliğini örtbas etmeye çalıştığını ifade eden Kaptan, “sloganı “emek en yüce değerdir” olan bir partinin Maliye Bakanı, emekçi düşmanlığı yaparak sorumluluktan kaçmaya çalışıyor” dedi.

“GÜNEY’DE AYNİ SİSTEM YILLARDIR UYGULANIYOR”

Kıbrıs’ta çözümü savunan Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin, uzun yıllardır Güney Kıbrıs’ta sorunsuz bir şekilde uygulanan ayni mesai sistemini beğenmeyerek tekrar eski sisteme geri dönmeye çalışmasının bu fikirle bağdaşmadığını söyleyen Kaptan, bir çözüm halinde yeniden yürürlükte olan mesai sistemine geçileceği için şu anki sisteme adapte olunması gerektiğini belirtti.

Ahmet VAMIK

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler