• BIST 9705.43
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Lefkoşa 34 °C
  • Mağusa 34 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 34 °C
  • İskele 34 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Mesarya’ya üniversite müjdesi

Mesarya’ya üniversite müjdesi

Birinci Medya Grubu, Lefkoşa Kozmopolitan Üniversitesi adıyla, Değirmenlik Belediyesi sınırları içerisine üniversite kuruyor. Mesarya bölgesine yeni bir dinamizm kazandıracak proje için çalışmalar son sürat devam ederken Kozmopolitan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ertan Birinci temas ve incelemelerini sürdürüyor.

77

Birinci Medya Grubu, Değirmenlik Belediyesi sınırları içerisine, Lefkoşa Kozmopolitan Üniversitesi adıyla bir butik üniversite kuruyor. Mesarya bölgesi için büyük bir yatırım olan üniversite, Mesarya’nın canlanması ve gelişimi açısından da büyük önem taşıyor. Üniversite kurulum çalışmaları çerçevesinde Kozmopolitan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ertan Birinci ve beraberindeki heyet temas ve incelemelerini sürdürüyor.

Kozmopolitan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Birinci Medya Kurumu Kurucu Başkanı Ertan Birinci, Genç TV Genel Yayın Yönetmeni Nazar Erişkin ve Haber Müdürü Fatma Kişmir ile birlikte dün, Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal’a bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Heyet, Değirmenlik Belediye Başkanı, Işısal’a üniversiteyle ilgili bilgi verdi.

ART 168 The Digital Medium (1) smaller

30 DÖNÜMLÜK ARAZİYE 25 BİN METREKARELİK YATIRIM

Ertan Birinci, Birinci Medya Grubu olarak Lefkoşa Kozmopolitan Üniversitesi’ni hayata geçirmek için yoğun çaba içinde olduklarını belirterek, yasal olarak kuruluşlarını tamamladıklarını ve YÖDAK’tan gerekli tüm izinlerin alındığını kaydetti.

Üniversite için birçok bölgede incelemeler yaptıklarına değinen Ertan Birinci, son olarak Değirmenlik Belediyesi’ne bağlı Düzova köyü sınırları içerisinde 30 dönümlük arazi alındığını belirtti. Bu 30 dönümlük arazide, toplamda 25 bin metrekarelik bir alanda yer alacak olan Lefkoşa Kozmopolitan Üniversitesi için ilk etapta, 17 dönümlük bir arazi kullanılacağını ve üniversiteye 5 bin metrekare ile başlanacağını söyleyen Ertan Birinci, daha sonra ise diğer etapların tamamlanacağını belirtti.

ÖZELLİKLE MEDYA ALANINDA BİR BUTİK ÜNİVERSİTE

Kozmopolitan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ertan Birinci, özellikle medya alanında iyi gençler yetiştirmek istediklerinin altını çizerken, kurulacak üniversitenin de bu bağlamda bir “Butik Üniversite” olacağını yani; üniversitede belli başlı bölümlerin bulunacağına dikkati çekti.

Lefkoşa Kozmopolitan Üniversitesi için yaklaşık 2 yıl önce oğlu Tekin Birinci ve ekibi ile birlikte kolları sıvadıklarını ifade eden Ertan Birinci, YÖDAK’tan gerekli tüm onayların alındığını, projenin hazır olduğunu ve sadece gerekli vizelerin onaylanmasını beklediklerini belirterek, yakında ilk kazıların yapılıp, temellerin döküleceğini açıkladı.

MUAZZAM DEĞİŞİM

Kozmopolitan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve beraberindekileri kabulunde konuşma yapan Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, eğitimin ve üniversitenin Kıbrıs için önemine vurgu yaptı. Işısal, bölge içerisinde on yıla kadar muazzam değişimlerin yaşanacağını kaydettiği açıklamasında, yatırımların bölgeyi çok geliştireceğini ve ileriye taşıyacağını ifade etti. Işısal böylesi bir yatırımın Değirmenlik Belediyesi Sınırları içerisindeki Düzova’da yapılmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi ve Birinci’yi böylesi bir yatırıma imza attığı için kutladı.portage-northern-high-school-library-media-center-american-association-of-school-librarians-64033dce22a6ce5c

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler