• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Münhal 30 İstihdam 110!

Münhal 30 İstihdam 110!

KIB-TEK’E MÜNHALSIZ İSTİHDAM

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (Kıb-Tek) 30 kişilik münhal açıldı, 110 kişi istihdam edildi. Kıb-Tek tarafından 19 Eylül 2014 tarihinde açılan münhalla istihdam edilen 30 kişinin ardından, münhalsız 80 civarı istihdamın daha yapıldığı iddiaları gündeme geldi.

HANGİSİ DOĞRU SÖYLÜYOR?

Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim ile Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Çağlayan Cesurer, münhalla yapılan 30 istihdamın akabinde, münhalsız geçici işçi istihdamı yapıldığını doğruladı. Akim, “25 geçici işçi daha istihdam edildi” derken; Cesurer, “38 istihdam daha yapıldı” dedi.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) tarafından 19 Eylül 2014 tarihinde açılan münhalla istihdam edilen 30 kişinin ardından, münhalsız 80 civarı istihdamın daha yapıldığı iddiaları gündeme geldi.

Konuyla ilgili açıklamalarına başvurulan Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim ile Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Çağlayan Cesurer, münhalla yapılan 30 istihdamın akabinde, münhalsız geçici işçi istihdamı yapıldığını doğruladı.

“AKİM “25” DERKEN, CESURER “38” DEDİ

İsmet Akim, “25 geçici işçi daha istihdam edildi” derken; Çağlayan Cesurer, “38 istihdam daha yapıldı” dedi.

Gazetemizin edindiği bilgiler ise, münhalla yapılan istihdamların haricinde; münhalsız toplamda 80 civarı istihdam yapıldığı yönünde.

BİRİ “MÜNHALE GEREK YOK”, ÖTEKİ “YÖNTEM FARKLI OLABİLİRDİ” DEDİ

Akim, geçici işçi alımında münhala gerek olmadığını savunurken; EL-SEN Başkanı Çağlayan Cesurer, personel ihtiyacı olduğunu belirtirken, münhalsız alım konusunda yöneltilen soru üzerine ise, “İhtiyaç vardı yapılması gerekirdi ama yöntem farklı şekilde olabilirdi” diye konuştu.

İSMET AKİM: MÜNHALA GEREK YOK

Kıb-Tek’e açılan münhalla 30 kişinin istihdam edildiğini; akabinde 25 civarı da geçici işçi alındığını kaydeden Akim, son yapılan istihdamlar için münhal açılmadığını da doğruladı.

“ALIRKEN BİRİNE SORMAYACAĞIZ”

Akim, geçici işçi alımında münhala gerek olmadığını da kaydetti. Akim, “İhtiyaç olduğu kadar da istihdam edilecek. 308 kadroya ihtiyaç var. Alırken de birine sormayacağız” dedi.

“MÜNHALLA ALINANLAR KADROLU ADAYIDIR”

Münhalla alınan 30 kişinin içerisinde de işçi statüsünde 10 kişinin olduğu ancak bunların tüm hizmet kadrolarında hizmet yapabilecek genel hizmet işçisi olduklarını ve kadrolu adayı olduklarını; münhalsız son alınan işçilerin ise geçici olduklarını anlattı.

“İDDİALAR YALANDIR”

Mevsimlik işçilerin ise, 23 Kasım’da görev sürelerinin dolacağını kaydeden Akim, “toplamda 100 civarı istihdam yapıldığı iddialarının tümü yalandır” dedi.

ÇAĞLAYAN CESURER: 68 KİŞİ DAHA İSTİHDAM EDİLDİ

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Çağlayan Cesurer ise, Kıb-Tek’e personel ihtiyacı olduğunu ve personel istihdamının gerekli olduğunu savunarak şöyle konuştu:

“Sendikanın personel alımıyla ilgili ısrarlı talebi vardı. Son bir buçuk yılda 150’nin üzerinde personel emekli oldu. 90 civarı personel alınması talebimiz vardı. Kıb-Tek’e toplam 68 kişi istihdam edildi.”

“BİR O KADAR DAHA PERSONELE İHTİYAÇ VAR”

120 Bin aboneye 880 personel öngörülürken, şuandaki abone sayısı 160 Bin, personel sayısı 570’e düştü. Abone sayısı artarken personel sayısı da artması gerekirken, personel sayısı düştü. Dolayısıyla, verilen hizmetinin kalitesinin doğru noktaya ulaşabilmesi için Kıb-Tek’e bir o kadar daha personel ihtiyacı vardır.”

“İSTİHDAM YÖNTEMİ FARKLI OLABİLİRDİ”

“Tekrardan bir münhal açılmadığı doğrudur. Açılan münhalın içerisinde aynı şekilde devam eden bir süreçti. İhtiyaç vardı yapılması gerekirdi ama yöntem farklı şekilde olabilirdi. İstihdam konusunda yetkili Kıb-Tek yönetimidir. Bu yolu tercih etmişti. Zaten büyük oranda münhala katılanlar üzerinden istihdam yapıldı.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler