• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 11 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Near East Bank Genel Müdürlük Merkez Binası’nın temeli atıldı

Ülkemizin köklü ve güçlü bankalarından Near East Bank’ın Genel Müdürlük Merkez Binası’nın temel atma töreni Başbakan Hüseyin Özgürgün’nün katılımı ile yapıldı.
Near East Bank Genel Müdürlük Merkez Binası’nın temeli atıldı

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Kermiya Metehan Yolu, Osman Örek Caddesi üzerinde yer alacak olan Genel Müdürlük Merkez Binası’nın temel atma törenine, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner,  Milletvekilleri, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Cemre Günsel Haskasap, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Üniversitesi rektör yardımcıları, Near East Bank Genel Müdürü Selami Kaçamak, Near East Bank Genel Müdür Yardımcısı Enver Haskasap, Near East Bank Yönetim Kurulu ile üyeleri, Yakın Doğu Bank personeli ve misafirler katıldı.

Yapılan açıklamada, kurulduğu günden itibaren yenilikçi, dürüst, güvenilir olma ilkeleri ile müşteri odaklı, kaliteli ve eksiksiz hizmet sunmaya önem veren Near East Bankası’nın ekonomik ve toplumsal hayata kalıcı değer katmak düşüncesi ile  Genel Müdürlük Merkez Binası’nın temel atma töreninin gerçekleştirildiği kaydedildi.

Selami Kaçamak: “ Büyüyen Hacmimizle Ekonomiye Katkı Yapmaya Devam Edeceğiz”
Near East Bankası Genel Müdür’ü Selami Kaçamak törende yaptığı konuşmada halkın güven ve desteğini alarak hızla büyüyen ve ülkemiz ekonomisinin önemli kurumlarından biri haline gelen Near East Bankası’ nın, Genel Müdürlük binasının tamamlandığında, halka daha hızlı, daha güvenli, daha çok ve daha çağdaş bankacılık hizmeti verebileceklerini söyledi.

Banka Müdürü Kaçamak, müşterilerine sunduğu  hizmetlerin  kalite  ve  çeşitliliğinin  artması,  ihtiyaç  duyulan kalifiye  personel  istihdamının  yapılmasıyla, bankanın, daha  etkin  ve  verimli  bir  organizasyon  yapısının  temini  için büyük ve çağdaş bir Genel Müdürlük binasına ihtiyaç duyulduğunu anlattı.

Near East Bakansı’nın aktif büyüklüğü, karlılık ve hizmet  kalitesinde  göstermiş  olduğu  yüksek  performansla,   bankacılık  sektöründe  çok iyi bir  konuma  geldiğine dikkati çeken Kaçamak, bugün itibariyle, aktif büyüklüğün 800 milyon, mevduatların 700 milyon, canlı kredilerin 460 milyon,  öz kaynakların ise 66 milyon liraya ulaştığını belirtti.

Kaçamak: “Her Noktada Çağdaş Bankacılık Hizmetleri Vermeye Devam Edeceğiz...”
Near East Banka şube sayısının 15’e ulaştığını belirten Selami Kaçamak, “Yakında açacağımız yeni şubelerle bu sayımızı daha yukarılara ulaştırmayı hedefliyoruz. Adamızın her tarafına yayılmış olan ATM ve Poslarımızla, online internet bankacılığımızla, hayatın her noktasında, 7/24 esasıyla modern bankacılık hizmetlerini vatandaşımızın ayağına kadar götürmeyi amaçlıyoruz.  Ülkemiz istihdamına bankamızın katkısı büyüktür.

Personel sayımız 230’a ulaşmıştır. İyi yetişmiş, çalışkan, güler yüzlü, müşteri odaklı personelimiz, sadece nicelik değil, niteliğiyle de Bankamızın en değerli servetidir” dedi.

img_2655.jpg

Çağdaş Mimari Özelliklere Sahip Genel  Merkez Binası  6812m2  Alanı Kapsıyor...

Near East Bank Genel Müdürlük Merkez binasının 6812m² arazi alanına sahip olacağını belirten Selami Kaçamak, 8605m²’ bina yapısı ve 9 kattan oluşacak olan mimari özelliklere sahip binanın şeklinin ise dalgalı bir bayrak şeklinde olacağını söyledi.

Kaçamak, bina içerisinde; merkez arşiv, müşterilerin bilgi datasını saklayacak tam donanımlı data center, güvenli park yeri, dünya standartlarında merkezi kontrollü giriş ve çıkış mekanizmaları, ana kasalar ve müşterilere özel kiralık kasalar, ticari şube, lansmanların yapılacağı sergi salon, fitness salonu, 500 kişilik büyük bir yemekhane, restoran, eğitim ve sunum odalarından oluşacağını anlattı.

Emeklilik, Sağlık ve Hayat Sigortası İşlemleri Hayata Geçirilecek

İlk olarak, bütün bankacılık sektörüne hizmet vermek amacıyla Near East Teknoloji şirketi kurulduğundan bahseden Kaçamak, İkinci olarak, Yakın Doğu Yatırım Şirketi’nin faaliyetleri çeşitlendirildiğini, son olarak da, emeklilik, sağlık ve hayat sigortası işlemlerini yapabilmesi için yeni şirketin yakında faaliyete geçeceğini belirti ve Genel Müdürlük binasının, halkımıza ve ülkemize  hayırlı uğurlu  olmasını diledi.

Doç. Dr. İrfan Günsel: “ Ülkemizde Güçlü Bir Ekonomi Yaratmak İçin Çalışıyoruz”

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, güçlü ekonomi için sağlam bir finansal sistem ve altyapı gerektiğine dikkat çekerek, bu amaç doğrultusunda yıllar önce hedefledikleri güçlü bir finansal kurum yaratma hayallerinin gerçeğe dönüşmesinin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Ülkemizde gerçekleştirilen her yatırımın bu toprakların geleceğine ve insanların yarınlarına büyük değerler katacağından söz eden Doç. Dr. Günsel,  “Günsel Ailesi olarak bizler her zaman ülkemizin kalkınmasına daha da ileri gitmesine katkı sağlamaya çalıştık. İşte bu nedenledir ki biz tüm yatırımlarımızı ülkemize yapıyoruz” dedi.

Doç. Dr. Günsel, eğitimde olduğu kadar, finansal alanda da gerçekleştirilen her büyüme hamlesinin, bizi global anlamda daha üst noktalara taşıyacağını, dünya finans sistemiyle entegrasyon içerisinde olmanın Ada’mıza olan bakış açısını da olumlu yönde etkileyeceğine dikkat çekerek, “Temel amacımız ülkemizin her alanında yapacağımız yatırımların büyümesini, yeşermesini ve kökleşmesini sağlamaktır” şeklinde konuştu.

 

Doç. Dr. Günsel: “Nitelikli Çalışanlarımız, Yaygın Şube Ağımız ve Şube Dışı Hizmet Kanallarımız İle Sorumluluk Alarak İlerlemeye Devam Edeceğiz”

Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel, sürekli gelişen ve ilerleyen bankacılık sektörünün tüm yeni adımlarını halka sunmayı en önemli prensiplerinden biri haline getirdiklerini de vurgulayarak, yenilikçi ve üretken bakış açısını Near East Bank ile bankacılığa taşındığını söyledi.

Başarının temelinde hiç durmadan büyümek ve ilerlemek olduğuna inandıklarına dikkat çeken Doç Dr. Günsel, “Bu inancın bir sonucunda Near East Bank'ın 1996 yılında Yakın Doğu Üniversitesi’nin içerisinde tek şube ile başlayan yolculuğu bugün 15 şube ve 230 personele ulaşmıştır. Bu tutarlı ve sağlam büyümenin merkezinde, etkin insan kaynakları politikası ve sürekli yeniliklerle beslenen koşulsuz hizmet anlayışı vardır. Near East Bank 2012 yılında Türkiye temsilciliğini açarak sadece ilkler konusunda adım atmamış, ayrıca Türkiye’de temsilcilik açma izni alan ve Türkiye temsilciliğini açan ilk Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bankası olmuştur. 2012 yılında Lefkoşa’da Dereboyu Caddesi’nde açılan şube ile önemli bir ivme kazanılmış, Near East Bank’ın her geçen gün büyüyen sermaye yapısı ve aktif büyüklüğü bugün 800 milyon TL’ye ulaşmıştır. Ayrıca sigortacılık alanındaki yeniliklerle toplumumuzun geleceğine güven içinde bakabilmesi için yeni sigorta ürünlerini geliştirmiştir. Elementar, Sağlık ve Hayat Sigortalarının yanı sıra Bireysel Emeklilik sigorta ürünleri konusunda yapılan detaylı çalışmalar son aşamasına getirilmiştir. Kısa zaman içinde halkımızın hizmetine sunacağımızı bu ürünler ülkemizde sigorta alanında yeni bir dönemin başlangıcını simgelemektedirler.” dedi.

Near East Bank genel müdürlük binasının tamamlandığında operasyonlarını daha teknolojik, altyapısı daha güçlü ve tüm ihtiyaçlara cevap verecek bir ortamda yöneterek daha da hızlı büyüyeceklerini dile getiren Doç. Dr. Günsel, “Müşteri memnuniyetini her zaman yüksekte tutmak, teknolojik gelişimlere ve yeniliklere açık olarak en iyi kalitede hizmet sağlamak için tüm gücümüzle çalışacağız. Near East Bank olarak ülkeye, değerli müşterilerimize her zaman en iyiyi sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

img_2652.jpg

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi 15 Kasım’da Hayata Geçecek...
Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel, konuşmasında 15 Kasım’da açılacak olan ve sağlık alanında yeni bir çığır açacak olan Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’nin açılışına davette de bulunarak söz verdikleri gibi bir yılda hastaneyi tamamlamanın gururu ve sevincini yaşadıklarını söyledi.

Otomobil Fabrikası’nın Temelleri Aralık Ayında Atılacak...

Doç Dr. Günsel, Girne Üniversitesi Hastanesi’nin açılışının ardından ise bir başka hayalin gerçeğe dönüşeceği tarih olan 9 Aralık’ta ise ülkemizin ilk yerli araba fabrikasının temelini atılacağını da açıkladı. 

Kıbrıs Türk otomotiv sanayisinin gelecek vizyonunu belirleyecek bu önemli adımla, ülkemizin ilk yerli otomobili olan Günsel’in seri üretime geçeceğini belirten Doç. Dr. Günsel, fabrika ile ülkemizin adını araba üreten ve ihraç eden ülkeler arasına sokacağını söyledi.
 

Başbakan Özgürgün: “ Ülke Ekonomisine Katkı Koyan Cesur Yatırımcıları Alkışlamak Gerekiyor...”

Başbakan Hüseyin Özgürgün de törende yaptığı konuşmada, kurulduğu günden itibaren gelişimi ve büyümeyi amaç edinen Yakın Doğu grubunun bir yatırımına daha tanıklık etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Başbakan Özgürgün, bu topraklarda hayat bulan her yatırımın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne vurulan bir mühür olduğunu, ifade ederek bunun zenginlik ve kalıcılık olduğunu vurguladı. Özgürgün, “Ülkesini seven, ülke insanına daha iyi hizmet vermek isteyen cesur yatırımcıları alkışlamak, desteklemek hepimizin görevidir” dedi.

Yakın Doğu Ailesi Eğitim, Sağlık Kültür ve Finans alanında Yatırım Şampiyonu...

Yatırım şampiyonu Yakın Doğu ailesinin yatırım hızına yetişmekte zorlandığını dile getiren Başbakan Özgürgün, bunu büyük bir zevk ve gururla dile getirdiğini belirterek şunları kaydetti: “Üç gün sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 33. yıl dönümünü coşku ile kutlayacağız. Kıbrıs Türk halkı bugünlere ulaşıncaya kadar çok zor günlerden geçti. Bugün sahip olduğu egemen devleti ve özgür yaşadığı topraklar uğruna verilen mücadeleleri asla unutmayacaktır. Bizleri uzlaşma istememekle suçlayan ve suçlamaya çalışanlarına sesleniyorum. Biz uzlaşmaya değil, teslimiyete karşıyız.

Devletimize böylesi yatırımlarla hayat vermeye çalışan cesur iş adamlarına ve gruplarına desteğimiz bundandır. Ülkemizin başta ekonomik yönde olmak üzere her alanda kalkınmasını hedefleyen işbirliği ve çalışmalar, Anavatan Türkiye ile kurulan güçlü bağlar her geçen gün daha da güçlenmektedir. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek ileriye umutla bakmalıyız. Eğitim, sağlık ve turizm sektörü yanında finans sektöründe de her geçen gün daha ileri bir konuma gelmek için bu çalışmalarını yoğunlaştırarak ileri götüren, hatta otomotiv sektöründe de ilerleme kaydeden Yakın Doğu Üniversitesi’ne, Yakın Doğu ailesine ve Near East Bank merkez binasın temelini atarken, özelde Yakın Doğu Üniversitesi genelde de ülkemize hayırlı olmasını temenni eder, ülke geleceğine yaptığınız bu yatırımların devam edeceğine inanç belirtirim” dedi.

Konuşmaların ardından, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Bakanlar, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü, Suat Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel ve Near East Bank yetkilileri ile birlikte tören atma töreni için butona basılarak hafriyat alanına ilk harcın atılmasıyla sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler