• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Near East Bank Yeni Erülkü Şubesi hizmete açıldı…

Ülkemizin köklü ve güçlü bankalarından Near East Bankası’nın 15.Erülkü şubesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Near East Bank  Yeni Erülkü Şubesi hizmete açıldı…

Açılış törenine Başbakan Hüseyin Özgürgün, 3.Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu,  Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Cemre Günsel Haskasap, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Yakın Doğu Bank personeli, bölgede yaşayan halk ile misafirler katıldı.

Selami Kaçamak: “ Mesarya Bölgesi halkına çağdaş bankacılık hizmeti sunacağız”

Near East Bank Yönetim Kurulu Üyesi Selami Kaçamak, açılış töreninde yaptığı konuşmada,Near East Bank’ın şube sayısını artırarak hizmet ağını sürekli geliştirerek ve istikrarlı büyümesini devam ettirerek ülkenin her noktasına kaliteli hizmeti sunmaya devam edeceğini söyledi.Yeni şubenin Mesarya halkına çağdaş bankacılık himzeti sunacağını dile getiren Selami Kaçamak, “Meserya Bölgesi,sürekli gelişen bir bölgemizdir. Bu bölgemizde Haspolat Sanayi Bölgesi ile  Kirli Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren büyük sanayi tesisleri, büyük ticari işletmeler ve büyük yerleşim yerleri bulunmaktadır. Bankamız bu bölgede faaliyet gösteren sanayicilerimize tüccarlarımıza, esnafımıza ve bu bölgede yaşayan vatandaşlarımıza çağdaş bankacılık hizmetlerini götürebilmek, yatırım, işletme ve bireysel krediler vermek, havale, mevduat, teminat mektubu ve akreditif gibi bankacılık hizmetleri vermek gayesi ile Erülkü Süpermarket içerisinde şube açarak gelişen bölgenin daha hızlı kalkınmasına destek olmak için açılıyor. Meserya bölgesinin gelişimine destek sağlamak amacı ile bölgeye çağdaş bankacılık hizmetlerini götüreceğiz” şeklinde konuştu.

img_1816.jpg

Kaçamak: “Projelerimiz ile Kıbrıs’ta Bankacılık Sektörüne yeni bir soluk getireceğiz”

Bankanın hizmetleri ile ilgili bilgi veren Near East Bank Yönetim Kurulu Üyesi Selami Kaçamak, yeni çalışmaları hakkında da şunları anlattı: “760 milyon TL aktif büyüklüğü, 650 milyon TL mevduatı, 456 milyon TL kredi hacmi, 58 milyon TL özkaynağı ile iyi yetişmiş, donanımlı 216 personelmiz, 15 şubemiz, 17 atmmiz,1860 aktif pos cihazımız, internet bankacılığımız, gelişmiş online programlarımız ile çağdaş bankacılık hizmetini veriyoruz.Başta Bankamız olmak üzere bütün bankacılık sektörüne hizmet vermek üzere Near East Teknoloji şirketi kuruldu. İkinci olarak, daha önce kurulmuş olan Yakın Doğu Yatırım Şirketi’nin faaliyetlerine hız verilerek, faaliyet alanı genişletildi. Üçüncü olarak, emeklilik, sağlık ve hayat sigorta işlemleri yapabilmek için oluşturduğumuz yeni şirketimizin çalışmaları sonn aşamaya getirdik.”

Selami Kaçamak: “Çalışmalarımız hem ülke ekonomisine katkı hem de sosyal sorumluluk projelerinde destek sağlıyor”

İstikrarlı büyümeyi devam ettireceklerini ifade eden Selami Kaçamak, hizmet ve güvenli büyüme ilkesini her zaman ön planda tutacaklarını, ülkedeki bankacılık sektörünün daha da ileri taşınmasında öncü bir rol oynacaklarını vurguladı.Kaçamak,“Verdiğimiz krediler, sağladığımız istihdam, ülke ekonomisine katkı, bankamıze ise büyüyen pazar payı olarak geri dönüyor. Artan şube sayımız, bilançomuzun büyüyen rakamlarına ivme kazandıracaktır. Stratejik büyüme hedefimiz içinde şube sayımızın arttırılması da bulunmaktadır. Önümüzdeki dönemde şube sayımızı artırmak, vatandaşlarımıza daha da yakın bir biçimde çağdaş bankacılık hizmetlerimizi götürmek hedefimizdir.Çalışmalarımız, ülkemizin ekonomik anlamda büyümesine katkı koymaktan ibaret değildir. Sosyal sorumluluk projelerine de ciddi destekler sağladık. Sağlık alanında ve engelli vatandaşlarımızın rehabilitasyonuna yönelik projelere destek verdik.  Sivil toplum kuruluşları ile işbirliği ile ülkemizin sosyal politikaları içersinde yer aldık” dedi.

img_1785.jpg

Doç. Dr. İrfan Günsel: “Yatırımlarımız ülke ekonomisine katkı yönünde olacaktır”

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel de yaptığı konuşmada, “Ekonomiye yön veren önemli bir kurumun, Near East Bank’ın yeni bir şubesinin daha açılışını Ada’mızda gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Doç. Dr. İrfan Suat Günsel, Günsel ailesi olarak her zaman ülkenin kalkınmasına katkı sağlamaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: “Yakın Doğu ailesi olarak bugün geçmişte olduğu gibi ülkemize kazandırdığımız her eserin bizim bu topraklardaki köklerimizi derinleştirdiğine, anavatanımız Türkiyemizle ve dünyayla daha da bütünleştirdiğine inanıyoruz. Bütünleşmeyi sağlarken bütünleşmenin yön merkezine güzel adamızı, Kıbrısımızı koyuyoruz. Günsel Ailesi olarak bizler her zaman ülkemizin kalkınmasına daha da ileri gitmesine katkı sağlamaya çalıştık. İşte bu nedenledir ki biz tüm yatırımlarımızı ülkemize yapıyoruz.”

 Doç. Dr. Günsel: "Ada’da yaşayan Kıtalıların Bankası”

“Near East Bank’ın, faaliyetlerine başladığı günden bu yana, Ada’mıza ve halkımıza her zaman yenilikçi bankacılık anlayışla hizmet etmeyi amaçlamış, günden güne gelişmekte olan koşullarını daha çok kişiye, daha fazla şubede sunmayı kendine görev edinmiştir” diyen  Doç.Dr. İrfan S. Günsel Near East Bank’ı  “Ada’da yaşayan Kıtalıların Bankası “ olarak nitelendirdi. Doç. Dr. Günsel, “1996 yılında Yakın Doğu Üniversitesi’nin içerisinde, yalnızca tek şube ile başlamış olduğu yolculuğuna, verimli ve sürdürülebilir büyüme stratejisiyle faaliyet göstererek, bugün 15 şube 216 personeli ile hızlı ve emin adımlarla ilerlemeye devam etmektedir. Ortaya koyduğu başarılar dışa açılım politikasına da yansıyan Near East, 2012 yılında sınırları aşarak Türkiye temsilciliğini faaliyete geçirmiştir. Türkiye’de temsilcilik açma izni alan ve Türkiye temsilciliğini açan ilk Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bankası olmanın gururunu taşımaktayız. Yine 2012 senesinde başkentimiz Lefkoşa’nın en seçkin caddesi olan Dereboyu Caddesi’nde açılan Dereboyu Şubesi ile Adamız’a 21. yüzyıl bankacılığını kazandırarak müşterilerimize en iyi hizmeti vermeyi amaçlamış, Near East'in dünya çapında da tanınan, "Ada’da yaşayan Kıtalıların Bankası” olmasını sağlamıştır” dedi.

“İstikrarlı büyüme ve kaliteli hizmete devam edeceğiz”

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel , Near East Bank’ın, kurulduğu günden itibaren, istikrarlı ve sürdürülebilir büyümesine devam edeceğini beliterek,bankanın güçlü sermaye yapısı ile aktif büyüklüğünün 760 milyon TL’yi aştğını vurguladı. Doç. Dr. Günsel, “Ülkemizin en hızlı gelişen bölgelerinden biri olan Meserya bölgemizde de Erülkü Süpermarket içerisinde açtığımız yeni şubemizle, Meserya bölgesine de 21. yüzyıl üstün bankacılık hizmetini sunmaya başlıyoruz.Yeni Near East Bank Erülkü şubemiz kaliteden ödün vermeyen çağdaş bankacılık anlayışı, işinde uzman personelleri ile müşteri odaklı hizmet anlayışı içerisinde faaliyet gösterecek, öncelikli değerimiz her zaman müşterimiz olacaktır. Hizmet kalitesinde müşteri memnuniyetini her zaman beklenenin üzerinde karşılamak için teknolojik gelişimlere ve yeniliklere açık olarak en iyi kalitede hizmeti sağlayacak şubelerimizi müşterilerimizin hizmetine sunmak bizim görevimizdir” ifadelerini kullandı.

Sunat Atun: “Near East Bank’ın Meserya şubesinin açılıyor olmasının elbette ki bu bölgede bizim murat ettiğimiz ekonomik faaliyetlerin artması bağlamında çok önemli bir mihenk taşı oluşturacaktır”.

Törende yaptığı konuşmasında,Near East Bank’ın Meserya bölgesinin gelişimine önemli katkılar koyacağına inandığını belirten Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun“Ülkemizin köklü bankalarından olan Near East Bank’ın 15. Şubesini açıyoruz. Haklı olarak bizlerde yatırımlarını Meserya’ya taşıyan ve 15. Şube ağına ulaşan Near East Bank’la ve bu yerel sermaye temsilcimizle gurur duyuyoruz. Bugün KKTC hükümeti olarak Sayın Başbakanımızın bizlere ekonomi yönetiminde olanlara bazı talimatları var. Birinci talimatı hiçbir sektör ayrışımı yapmadan, kamu ile özeli birbirinden ayırmadan, tüm sektörlere gerek kamu kaynaklarını gerekse kamunun bütün siyaset ve politikalarında eşitlik ilkesini gözetmemiz gerektiğiydi. İşte o ilk günden bugüne hükümetimizin bütün ödemeleri, bütün mükellefiyetleri bu eşitlik bağlamında yapıldı. Özellikle Bakanlığımıza bir direktifi daha olmuştur. Ekonomide yatırım yapması gerekenler bölgeler Güzelyurt Bölgesi, Meserya Bölgesine ve Karpaz bölgesine önem verin demişti. Biz de bu bağlamda, Haspolat Kirli Sanayi bölgesinde yeni bir bölgenin tesis edilmesini, sanayi bölgesinin tamamlanması ve Aslanköy’de yeni bir esnaf sitesinin kurulması için çalışmalar başlattık.  Bütün bu çalışmaların tam orta noktasında, Near East Bank’ın Meserya şubesinin açılıyor olmasının elbette ki bu bölgede bizim murat ettiğimiz ekonomikfaaliyetlerin artması bağlamında çok önemli bir mihenk taşı oluşturacaktır. Bütün bu gelişmeler hükümetimizin reel sektöre ve tüm sektörlere vermiş olduğu önemi göstermektedir ve halkın farklı kesimlerinin kalkınmasına verdiği önemi göstermektedir. İşte bu da bu değer verdiğimiz Kıbrıs Türk sermayesinin hangi noktalardan başlayıp hangi yatırımlarla ne kadar güçlü duruma geldiğinin altını çizmekte fayda var. Bugün Yakın Doğu ailesi, Sayın Suat Günsel’in vizyonu ile yine aile bireylerinin vizyonları ve çalışmaları büyük sektörlerin, büyük yatırımcıları haline gelmişler ve sadece bankanın 218 istihdam sağlayan kapasitesi bugün ülkemize ve ekonomimize kazandırmışlardır. Bu başarı öyküsünün arka planında duran bütün Yakın Doğu ailesini ve çalışanlarını da tebrik ediyorum” dedi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün: “Sayın Suat Günsel’in önce hayal ederek ondan sonra da bu hayali cesaretle takip ederek ve arkasında da gerçekleştirerek ortaya koyduğu bu ciddi başarıya selam durmamak elde değil”.

Açılış töreninde konuşan Başbakan Hüseyin Özgürgün, Meserya bölgesinde yapılan bu yatırımın önemine vurgu yaparak, bu yatırımın Kıbrıs Türkü’nün ekonomide geldiği noktayı göstermesi açısından çok değerli olduğunu ifade etti. Tarihten bu yana Kıbrıs Türkü’nün gerek siyaset gerekse ekonomi alanında çok önemli başarılara imza attığının altını çizen Başbakan Hüseyin Özgürgün, “Bugün güzel birgün yaşıyoruz birazönce Kıbrıs’ın Fethi anısına Girne Üniversitesi’nde açtığımız fetih sergisinden gerçekten çok etkilendim. Bu sergi 1571’den günümüzeKıbrıs Türkü’nün yolculuğunu anlatıyor. Sergi, Kıbrıs Türk halkının askeri, ekonomi ve siyasi alanda kat ettiği mesafeye şahitlik ediyor. KKTC kurulduğu günden bu yana gerek siyasi anlamda gerekse ekonomi anlamında ciddi mesafeler kat etti. Bu mesafeler içerisinde tabii ki KKTC’ye ekonomik anlamda gerek eğitim gerek sağlık, şimdi de bankacılık alanında yatırım yapan güçlü bir irade ortaya koyan Suat Günsel bu alanda da önemli başarılar elde ediyor ve kendisini kutluyorum. Yakın Doğu ailesini kutluyorum. Böyle bir günde aranızda bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Tabi ki bankacılık farklı bir alan, bir aracı kurum sonuçta. Bankalar aracı kurumlar ama ekonominin önemli aracı kurumlarından biri, tasarrufu yatırıma dönüştürme aracıdır. Sonuçta bunun yerel sermaye ile ne kadar güçlü ve destekli olması KKTC’nin o kadar güçlü ve destekli olması anlamındadır. İşte Near East Bank da bu anlamda bu güçlü aracı kurumlardan bir tanesidir. Ekonomimize tasarruf ve yatırım anlamında çok ciddi bir katkı koymaktadır.  Yakın Doğu ailesinin her el attığı alanda Sayın Suat Günsel’in önce hayal ederek ondan sonra da bu hayali cesaretle takip ederek ve arkasında da gerçekleştirerek ortaya koyduğu bu ciddi başarıya selam durmamak elde değil. Böyle bir başarı öyküsünün bütün KKTC’de yaşayan herkesin de izlediğini biliyorum ve görüyorum” dedi.

Tören açılış kurdelesinin kesilmesi ile son erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler