• BIST 9079.97
  • Altın 2325.099
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9469
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Özay Öykün: “Çare üretmek merkezi hükümetin görevidir”

DETAY TV'de yayımlanan Seçim Özel programının Perşembe günkü 2. Konuğu Yeni Erenköy Bağımsız Belediye Başkan adayı Özay Öykün oldu.
Özay Öykün: “Çare üretmek merkezi hükümetin görevidir”

DETAY TV'de yayımlanan Seçim Özel programının Perşembe günkü 2. Konuğu Yeni Erenköy Bağımsız Belediye Başkan adayı Özay Öykün oldu.

Program sunucusu Ali Kişmir’in sorularını yanıtlayan Öykün, yapmak istediklerini anlattı...

Özay Öykün: “Çare üretmek merkezi hükümetin görevidir”

Ali Kişmir’in programın açılışında sorduğu “Yenierenköy Belediyesi’nin bu durumundan ne kadar sorumlusunuz?” sorusuna, Özay Öykün şu şekilde cevap verdi:

“Şimdi aslında ben kendimde o kadar da bir sorumluluk hissetmem, tabi herkes bizi fazla personel almakla suçlamaktadır ama ilginç olan şudur yani, önemli olan bir belediyenin bu duruma düşerken, neden bu duruma düştü diye onun bir kere bir araştırılması yapılması gerekirdi bugüne kadar. Ama çok da ilginç olan şudur, hep Erenköy Belediyesi dendi bunun yanında sonrada Esentepe Belediyesinden bahsedildi, 7-8 ay onlar da maaş almadı dediler, başka belediyelerden de bahsettiler ve çok da ilginçtir Sayın Başbakan Erhürman’ın bir açıklaması olduydu hatırlayacaksınız, eski borçlar belediyelerin 2018 yılında kesilmeye başlanacaktı, bunları biz 2020’ye erteledik dedi çünkü ertelemezsek 19 tane belediye batacak yani geriye 9 tane belediye kalacak. Şimdi bu gerçekler ortadayken biz aşağı yukarı 10 yıl öncesinden bu belediyelerin gidişatının hiç iyi olmadığını sık sık eylemlerle dile getirdik.  Geçmişte 12-13 tane küçük belediye, Belediyeler Birliği’nden de ayrılma noktasına geldiydi. Çünkü bu mağdur olan belediyeler, bu geçen süreçte büyük sıkıntılar çekmiştir. Hatta ve hatta ilk eylemimizde ki o zaman LTB de eylem yaptıydı, o dönemde Sayın Başbakan Ferdi Sabit Soyer bu zarara uğrayan belediyelere katkı yapıp bu durumu düzelteceklerini söylediler. Merkezi hükümetin yaptığ yanlışlardan ötürü her yıl 4-5 Milyon TL’miz gitmektedir. Bunu iddiayla söylüyorum. Bunun aksini iddia eden varsa buyursun gene tartışalım”  Daha sonra Öykün, hem Ali Kişmir’in, hem de Detay TV izleyenlerinin sorularını cevapladı ve Yeni Erenköy için yapmayı düşündüklerini paylaştı.

SATIR BAŞLARI:

“Diyorlar ki Yeni Erenköy Belediyesi kapanacak, Dipkarpaz’a bağlanacak. Biz bunu kabul etmiyoruz”

“2 fakir belediyeyi birleştirince ne olacak?”

“Personel birbirine düşmüş durumdadır”

“Bakanlara ve müdürlere söyledim ‘bu su sayaçlarını yenileyin, bu belediye su yüzünden batacak’ akıllı sayaçlarla bütün suyu kontrol altına almak lazım. Su hırsızlığını önlemeye çalışacağız”

“Şu anda bana herhangi bir partiden destek yok, bağımsızım”

“Suçlamak işin kolayıdır”

 “Çare üretmek merkezi hükümetin görevidir”

“Belediyede disiplin sağlanacak”

“Nüfus potansiyeli olmassa sizin gelişmeniz mümkün değildir”

“1000 civarında su sayacı eksiği vardır, 1-2 ay içerisinde bunları tamamlayacağız. Suyu kontrol altına almalıyız”

“Yalnız karavanlardan 200,000 TL yıllık geliri vardır belediyenin”

Kısa sürede birçok kişi tarafından izlenen ve paylaşılan Detay TV Seçim Özel’in 8. Bölümü’ne, www.facebook.com/pg/detaygazetesi/videos/ (Seçim Yenierenköy) adresinden ulaşıp, yaklaşık 1 saat süren programı izleyebilirsiniz.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler