• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

"Paşaköy ile ilgili kamuoyuna yanlış bilgi aktarılmıştır"

Kayıp Şahıslar Komitesi Kıbrıslı Türk üyesi Gülden Pülümer Küçük, Paşaköy'de olası gömü yerinin bulunması iddiasına ilişkin yazılı bir basın açıklaması gerçekleştirdi...
"Paşaköy ile ilgili kamuoyuna yanlış bilgi aktarılmıştır"

Kayıp Şahıslar Komitesi Kıbrıslı Türk üyesi Gülden Pülümer Küçük, son günlerde Güney ve Kuzey basınında kayıplarla ilgili asılsız haberlerin çıktığına dikkat çekerek, basını son derece hassas ve insani bir konu olan kayıplar meselesi ile ilgili gündem yaratırken, daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Pülümer yaptığı yazılı açıklamada, Paşaköy ile ilgili olası gömü yerinin kazılması hakkında kamuoyuna yanlış bilgi aktarıldığının altını çizerek söz konusu olası gömü yerinin öncelikli kazılması için Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da desteğiyle kazı planlarında öncelikli duruma getirildiğini kaydetti.

Gülden Pülümer Küçük’ün Kayıp Şahıslar Komitesi adına yaptığı yazılı açıklamanın tam metni şöyle;

“Son günlerde, Güney ve Kuzey basınında kayıplar konusu, Kayıp Şahıslar Komitesi, üyeleri ve çalışmalarıyla ilgili günümüze kadar gelen olayların gerçekliğine ilişkin doğru olmayan haberler nedeniyle kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

Kayıpları bulma çalışmaları bilimsel yöntemler ve araştırmalar çerçevesinde her iki tarafın da desteğiyle devam etmektedir. Komite, senelik planları ve bütçesiyle koyduğu hedeflere ulaşmakta ve bu çerçevede çalışmalarını sürdürmektedir.

Bugün geldiğimiz noktada KŞK üyeleri olarak arşivlerin kullanılmasında fikir birliğine varılmıştır. Arşivlerden yararlanmak demek tüm geriye kalan kayıpların olası gömü yerlerinin bulunacağı anlamına gelmemekle birlikte hedeflere ulaşılabilmesi adına ışık tutan uluslararası anlamda da uygulanan önemli bir uygulamadır.

Yine bugün bir gazetede yayımlanan habere göre Paşaköy ile ilgili olası gömü yerinin kazılması hakkında kamuoyuna yanlış bilgi aktarılmıştır. Kısa süre önce bilgilerimize getirilen bu olası gömü yeri ile ilgili araştırmalarımız tamamlanmıştır.

Söz konusu olası gömü yerinin öncelikli kazılması için Sayın Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da desteğiyle kazı planımıza alınmıştır. Gerekli her türlü teknik çalışma başlatılmış olup, yakın bir zamanda kazı tarihi kamuoyu ile bilahare paylaşılacaktır.

Son derece hassas ve insani bir konu olan kayıplar meselesi gündeme alınırken basın camiasından daha sorumlu olmaları beklenmektedir.  Ayrıca Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum halklarının da aynı duyarlılıkla gömü yerleri ile ilgili bilgileri varsa ailelere yardımda bulunmak için bizlerle bu bilgileri paylaşmaları çağrısını bir kez daha yinelemek isterim.

Unutulmamalıdır ki tüm aradığımız kayıplar Kıbrıs adasında bulunmaktadır. 1974 yılında Türkiye Cumhuriyetine götürülen savaş esirleri uluslararası hukuk çerçevesinde Kızıl Haç (Red Cross) tarafından kayıtları yapılmış ve tümü adaya geri dönmüştür. Bu bilgiler Kızıl Haç tarafından temin edilmiş olup kendi arşivimizde mevcuttur.

Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum Üye olarak iki toplumun kayıp aileleri için bilimin ve olanakların imkan verdiği her şeyi kullanmak bizim görevimizdir.

Gülden Plümer Küçük

Kayıp Şahıslar Komitesi Kıbrıslı Türk Üyesi”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler