• BIST 9887.33
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 26 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Polisleri darp ettiler, Teminatla serbest kaldılar...

Mağusa’da, Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şubede görevli iki polisi ciddi şekilde darp eden zanlı Nesip Ayağ ile Mesut Ayağ, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı...
Polisleri darp ettiler, Teminatla serbest kaldılar...

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da, Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şubede görevli iki polisi ciddi şekilde darp eden zanlı Nesip Ayağ ile Mesut Ayağ, almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar. “Yasal tutukluluktan firar”, “Ciddi darp”, “Polisi darp”, “Polisi görevden men etme” ve “Küfür etme” suçlamalarıyla ilgili olarak dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldılar.

Polis cezaevi istedi...

Meselenin tahkikat subayı Müfettiş Muavini Faysal Güden, 14 Nisan tarihinde zanlı Nesip Ayağ ile kardeşi Mesut Ayağ’ın Mağusa’da faaliyet gösteren Ayağ Garaj isimli makinist dükkanı içerisinde oldukları esnada, İskele Kaza Mahkemesi emri gereği aleyhine tutukluluk emri bulunan zanlı Nesip Ayağ’ı tutukluluk icrası için konu iş yerine giderek zanlı Nesip Ayağ’a tutuklu olduğunu bildiren Mağusa Polis Müdürlüğüne bağlı Adli Şubede görevli iki polisi, tutukluluktan kurtulmak için ciddi şekilde darp ederek polisi görevden men ettiklerini ve küfür edip yasal tutukluluktan firar ederek olay yerinden kaçtıklarını anımsattı.

Güden, zanlı Nesip Ayağ’ın İskele Kaza Mahkemesi’nde trafik kazası suçundan dolayı mahkemesi oduğunu ve davasında hazırda bulunmadığı için de aleyhine 3 kez derdest emri çıktığını söyleyerek, bu aşamada zanlı Nesip Ayağ’ın yine mahkemede davalarında hazır bulunmayacağı yönünde kanaatlerinin olduğunu söyledi. Yaşanan olayın normal bir darp olayı olmadığını dile getiren Güden, konu olayın polisin derdest emrini icra etmeye çalışırken karşılaştıkları bir olay olduğunu ve konu olayın infial yarattığını belirtti. Zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Güden, zanlıların 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

Avukat, talebe itiraz etti...

Zanlı Nesip Ayağ ile Mesut Ayağ’ın avukatı İbrahim Demirtaş, polisin cezaevi talebine itiraz ederek zanlıların yeminli şahadet vermeye çağırdı. Mahkemede yeminli şahadet veren zanlı Nesip Ayağ ile Mesut Ayağ, olay günü sivil iki kişinin iş yerlerine geldiğini polis kimliği göstermeden “Nesip Ayağ kim?” diye sorduğunu ve akabinde “Bizimle geliyorsun” diyerek açıklamada bulunmadıklarını söyleyerek “Biz kesinlikle kimseyi darp etmedik. Sonuna kadar haklıyız ve hakkımızı arayacağız” diyerek iddialarda bulundular.

Teminatla serbest kaldılar...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Nesip Ayağ ile Mesut Ayağ’ın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 10’ar bin TL nakdi teminat ödemelerine, 2’şer KKTC vatandaşının 60’ar bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine ve zanlıların haftada iki gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmalarına emir verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler